
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دانشجویانی که تا پایان امروز دوشنبه 20 دی ماه نسبت به دریافت وام دانشجویی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور اقدام می کنند، باید در صورتجلسه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ثبت نام کنند.
وزارت بهداشت میزان وام های دریافتی دانشجویان را در 5 گروه وام دانشجویی برای دانشجویان مجرد و متاهل، وام ضروری برای دانشجویان تمام وقت و کارشناسی ارشد، وام دانشجویی برای دانشجویان پزشکی، پیشنهاد زایمان و وام سپرده مسکن در سال جاری اعلام کرد. نیمسال. بر این اساس مبلغ وام دانشجویی برای دانشجویان مجرد 350 هزار تومان در ماه و برای دانشجویان متاهل 700 هزار تومان است. دانش آموزان در طول سال تحصیلی هر ماه یعنی 10 ماه در سال می توانند این مبالغ را به صورت قرض الحسنه دریافت کنند.
مبلغ وام مورد نیاز در دوره های عادی یک میلیون و 500 هزار تومان و در مقاطع تحصیلات تکمیلی 3 میلیون تعیین شده است. دانشجویان بسته به مقطع تحصیلی می توانند 3 تا 5 برابر وام مورد نیاز دریافت کنند. همچنین وام دانشجویی برای مقاطع کاردانی و کارشناسی تا سقف 5 میلیون در 4 نوبت، وام دانشجویی جاری تا سقف 10 میلیون تومان در 8 نوبت، وام دانشجویی تا سقف 16 میلیون تومان در 4 نوبت و وام دانشجویی دکتری تا سقف 20 میلیون مقرر شده است. در 8 نوبت
وام شهریه برای دانشجویان پزشکی می تواند متناسب با شهریه در هر رشته ناپیوسته داده شود. دانشجویانی که در تمامی مقاطع شهریه پرداخت می کنند می توانند این وام را دریافت کنند. تخصیص «پیشنهاد تولد» به این صورت است که امسال برای اولین بار به ازای هر فرزند 3 میلیون تومان از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت پرداخت می شود.
همچنین میزان وام مسکن در استان تهران 60 میلیون تومان است و در صورت امکان مشارکت با دانشگاه ها را به 90 میلیون تومان افزایش دهید. این وام در دانشگاه های علوم پزشکی مرکز استان 50 میلیون تومان و در شهرستان ها 40 میلیون تومان است و میزان وام سپرده نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: با توجه به اینکه برخی از دانشجویان در دوران تحصیل صاحب فرزند می شوند، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای اولین بار برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی به نام «پیشنهاد زایمان» پرداخت می کند. میلیون تومان.
صندوق رفاه وزارت بهداشت به دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور 1.5 برابر تسهیلات و در راستای اجرای بند ج تبصره 9 قانون بودجه، اضافه هزینه پرداخت می کند. هزینه تحصیل دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی شاغل به تحصیل در دانشگاه های تحت پوشش وزارت بهداشت توسط صندوق رفاه وزارت بهداشت پرداخت می شود.
به گزارش ایسنا، مهندس رحیمی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در گفتوگو با سیاستهای ایسنا در خصوص میزان وامهای دانشجویی، در سالهای 98 و 99 حدود 114 میلیارد تومان وام به دانشجویان پرداخت کردهایم که این مبلغ خواهد بود. امسال به بیش از 600 میلیارد تومان رسید.
وی تاکید کرد: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز روند پرداخت برخی وام ها را به عنوان «وام ضروری» تغییر داده است. به عنوان مثال در گذشته دانشجو در طول تحصیل یک بار ملزم به گرفتن وام ضروری بود، اما اکنون این وام برای هر سال تحصیلی دیگر پرداخت می شود و هر دانشجو می تواند دو بار در هر سال تحصیلی وام ضروری دریافت کند. به عبارت دیگر دانشجو دو بار در مقطع کارشناسی و یک بار در مقطع کارشناسی ارشد وام دریافت می کند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت درباره برنامه های این صندوق برای افزایش وام های دانشجویی در سال تحصیلی جاری نیز گفت: وام های خود را برای سال تحصیلی جدید سه برابر کرده ایم. افزایش آن باید به تصویب هیات امنای ما برسد و هنوز تصمیمی گرفته نشده است. با این حال صندوق رفاه دانشجویان به دنبال افزایش وام است.
وی در خصوص میزان بازپرداخت وام به عنوان سپرده مسکن خاطرنشان کرد: در سال 98 مبلغ 18.5 میلیون تومان برای دانشجویان پایتخت نشین پرداخت کردیم که این مبلغ در سال جاری 4 برابر شده و بین 60 تا 90 میلیون تومان بوده است. یخ؛ این امر علاوه بر کمک به حل مشکلات مسکن دانشجویان، ازدواج آنها را نیز تسهیل می کند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در وزارت بهداشت یادآور شد: بازپرداخت این تسهیلات پس از فارغ التحصیلی و در اقساط 48 ماهه صورت می گیرد. البته در نظر داریم در صورت تامین منابع لازم و موافقت هیات امنا و با توجه به افزایش میزان وام های بازپرداخت شده، بازپرداخت اقساط را از 48 ماه به 60 ماه افزایش دهیم.