
به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی ظهر امروز (جمعه 20 فروردین) در خطبه نماز جمعه دانشگاه تهران گفت: قرآن در قلمرو عقلانیت و زندگی انسان. آحاد جامعه و مسئولان نظام اسلامی باید تمام توان خود را صرف زینت بخشیدن به علم و تصمیم گیری صحیح و اجرای صحیح آن کنند. این راه رسیدن به کمال است.
وی ضمن گرامیداشت دوازدهمین روز جمهوری اسلامی گفت: اگر مردم در میدان باشند، فقیه عادل در مرکز قدرت قرار می گیرد و اگر مردم صحنه سیاسی را مدیریت کنند، مسیر قدرت ملی هموار می شود. از نظر رهبری در مردم سالاری دینی، جمهوری اسلامی بر دو رکن امت و ملت استوار است. جمهوری، بازو و ستون اسلام، نماد وجود مردم و مردم سالاری است و حمایت و رهبری علما، عادل و فقیهان، یعنی پاسداری علم و فقاهت، ثمره وجود فقیه و عالم عادل و عادل در رأس هرم قدرت.
وی افزود: باید تمام توان خود را برای پاسداری از این دو گوهر گرانبها و اعتلای نظام جمهوری اسلامی به کار بگیریم. حضور مردم در راهپیمایی عظیم و فشرده در کنار صندوق های رای نماد جمهوری، دولت و مملکت، نظام سیاسی و بدنه و آحاد جامعه است.
رهبری با اشاره به شعار سال 1402 خطیب موقت نماز جمعه تهران “کنترل تورم، رشد اقتصادی”، بر تحولات اقتصاد کشور و در نتیجه تداوم و رشد سریع اقتصاد تاکید کردند. ما سطح رفاه ملی را بالا می بریم. شعار اقتصادی در ۱۶ سال گذشته به خوبی در واقعیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور به کار گرفته شده است و اولویت اصلی و دغدغه اصلی حاکمیت ملی بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی است.
ابوترابی فرد افزود: ما وظیفه ای مضاعف برای بهبود معیشت مردم داریم، به ویژه با توجه به جنگ شدید اقتصادی که خزانه داری آمریکا را به مرکز فرماندهی برای نظارت و اعمال محدودیت های اقتصادی علیه قدرت بزرگ ایران تبدیل کرده است. اولاً توجه به احترام و اقتدار دولت و پاسخگویی به نیازهای مردم وظیفه سنگینی را بر دوش بوروکرات ها، فعالان اقتصادی و اندیشمندان گذاشته است. توقف کنید و در مسیر افزایش اقتدار خود اقدام کنید.
وی ادامه داد: بی شک مهار تورم اولویت اول اصلاح شاخص های کلان اقتصادی و بهبود زندگی و رفاه مردم است. هیچ متفکری در این حقیقت تردید ندارد. مهار تورم امروز باید برای کارمندان، مدیران و فعالان اقتصادی موضوع اصلی باشد.
امام جمعه موقت تهران افزود: رشد اقتصادی باید توسط بانک مرکزی گزارش شود اما بازار رشد تورمی را پیش روی ما قرار داده است. یک موضوع مهم سیاسی و اجتماعی است. علاوه بر این، نوسانات نرخ تورم، قدرت پیشبینی فعالان اقتصادی را کاهش داده و پیشبینی افق آینده را غیرممکن میسازد که این امر باعث کندی فعالیتهای اقتصادی و ایجاد عدم اطمینان نسبت به آینده میشود. کنترل تورم و نوسانات تجاری باید زمینه ای برای پیش بینی پذیری اقتصادی فراهم کند تا راه را برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در بلندمدت هموار کند.
وی با برشمردن عوامل اصلی تداوم تورم در کشور گفت: یک فاجعه در اقتصاد و اگر نفت از اقتصاد حذف شود، قطع ارتباط ایران همه کلیدها را خاموش می کند. استفاده درست از سرمایه های این کشور باعث ایجاد سیل ثروت می شود.
وی در خصوص نحوه مهار تورم، نگذاردن امروز به فردا را اولین گام دانست و مهم ترین پیش نیاز برای مهار تورم را استقلال بانک مرکزی دانست. انتصابات رؤسای نهادی و بانک مرکزی، نفوذ دولت در این حوزه و نقش تصمیم گیری وزیر اقتصاد، نقش در شورای اعتبار پول و ابعاد ساختاری، وابستگی بودجه دولت به نفت و ارزهای نفتی. و بانک ها یکی از اساسی ترین مشکلات ساختار اقتصادی ایران، تامین ریالی بانک مرکزی به دولت است. جبران نظام ارزش خالص و بودجه بانک مرکزی و کسری بودجه بانک مرکزی.
امام جمعه تهران افزود: بانک مرکزی باید در سه حوزه حفظ ارزش پول ملی، مهار تورم و تنظیم شبکه بانکی ملی اهداف بلندمدت و روشنی داشته باشد. بانک باید اهداف خود را مشخص کند و نقشه راه تحقق این مأموریت هایی را که بر دوش خود گذاشته است، در مقابل چشمان مردم و فرهیختگان قرار دهد. دغدغه رئیس کل بانک مرکزی نباید تامین کسری بودجه دولت باشد. روسای بانک های مرکزی باید دارای اختیارات قانونی و ابزارهای سیاستی مناسب برای مدیریت نقدینگی باشند. چون اگر اجازه نداشته باشید نمی توانید انتظارش را داشته باشید. در حوزه اطلاعات اقتصادی باید شفاف عمل کنیم و دستاوردهای خود را گزارش کنیم.
ابوترابی فرد با تاکید بر اینکه استقلال اداری، سیاسی و اقتصادی بانک مرکزی یکی از موضوعات کلیدی است، گفت: در ایران. بانک های مرکزی برای کنترل حجم پول و انضباط پولی باید از استقلال قابل قبولی برخوردار باشند. استقلال بانک مرکزی یک رکن کلیدی است و اصلاح ساختار بودجه و سیاست های مالی دولت ارتباط مستقیمی با استقلال بانک مرکزی دارد.
او همچنین گفت: رئیس سازمان مالیاتی در کدام کشور می گوید درآمد مالیاتی کشور کمتر از معافیت مالیاتی است؟ بر این اساس مردم فشار این معافیت ها را تحمل می کنند که باید آن را در عدم تعادل بودجه، استقلال از سیستم بانکی و رشد پایه پول ملی دید. امروزه، سیاست پولی بر سیاست پولی برتری کامل دارد، به این معنی که بانک های مرکزی نمی توانند مستقل از سیاست های پولی عمل کنند.
امام جمعه موقت تهران در عین حال خاطرنشان کرد: دولت باید بر دو اصل کنترل تورم و تولید در برنامه هفتم تاکید کند و سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب در برنامه هفتم توسعه را محقق کند. ما باید به رشد اقتصادی پایدار 8 درصدی ادامه دهیم.
ابوترابی فرد خطاب به نمایندگان شورای اسلامی گفت: درخواست داریم برنامه هفتم توسعه تقاضای جدیدی ایجاد نکند، هزینه های جاری و غیر نقدی کشور را افزایش ندهد و زمینه ساز ثروت شود. ایجاد. تولید ثروت محصول رشد اقتصادی پایدار و پایدار است نه وعده و افزایش تقاضا.
وی در پایان تاکید کرد: برنامه هفتم باید موتور محرکه اقتصاد ملی شود. با نگاهی به سیاست های منتشر شده باید از ارائه پیشنهاداتی که با این شرایط قابل اجرا نیست خودداری کنیم و امیدواریم در مسیر درست گام برداریم.