به گزارش خبرنگار مدرسه خبرگزاری فارس، حمیدرضا خان محمدی معاون وزیر آموزش و پرورش با حضور در ویژه برنامه نوروزی شبکه خبر گزارشی از عملکرد این سازمان در سال 1401 و برنامه های پیش روی این سازمان برای نوسازی شبکه خبر ارائه کرد. مدارس کشور .
سیستم گرمایش 49000 کلاس درس نیاز به استانداردسازی دارد
وی در خصوص استانداردسازی وسایل گرمایشی مدارس گفت: مشخص است که 91 درصد کلاس ها از نظر گرمایشی استاندارد هستند و تنها در سال گذشته 725 میلیارد تومان برای این امر اختصاص داده شده است اما همچنان 49 هزار کلاس درس نیازمند استانداردسازی گرمایشی هستند. امیدواریم این موضوع تا پایان دولت سیزدهم حل و فصل شود و نهایی شود.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور افزود: البته تجهیز و استانداردسازی سیستم های سرمایشی را نیز تضمین می کنیم و با توجه به تغییر فصل در استان های گرمسیر باید از تجهیزات سرمایشی استفاده شود که اعتباری برای این امر اختصاص داده شده است. با پیگیری های صورت گرفته در بودجه 1402 سهم ما از گازرسانی از 20 درصد به 50 درصد می رسد که برای استانداردسازی سیستم های گرمایشی و سرمایشی استفاده می کنیم.
وی با قدردانی از همکاری شرکت ملی گاز ایران گفت: با حمایت دولت و مجلس و تحقق پیش بینی های اعتباری امیدواریم به آسایش لازم برای تحصیل کودکان دست یابیم.
تحویل 2700 پروژه آموزشی، ورزشی و آموزشی در سال 1401 / آمادگی برای تحویل 30000 کلاس درس در سال
خان محمدی با اشاره به گستردگی کار نوسازی مدارس در اقصی نقاط کشور گفت: در حال حاضر حدود 105 هزار مدرسه در کشور با 540 هزار کلاس در حال پیشرفت در سیستم آموزشی هستند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور خاطرنشان کرد: 2700 پروژه آموزشی، ورزشی و آموزشی در سال گذشته تحویل شد که از این تعداد 1600 پروژه در پایان شهریور و 1100 طرح در دهه فجر 1401 با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید. دکتر رئیسی
وی با اشاره به حضور نیروهای توانمند و جوانان نخبه و مهندسین با انگیزه جهادی در سازمان نوسازی مدارس در سطح کشور گفت: فرآیند طراحی و نظارت بر ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی بر عهده همکاران زحمتکش سازمان نوسازی و در شرایط فعلی در صورت تامین وام ظرفیت تحویل داده می شود 30000 کلاس در سال.
6 درصد مدارس در شرف تخریب هستند
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص ایمنی مدارس اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به وقوع بلایای طبیعی و وضعیت حاکمیتی، 19 درصد مدارس فرسوده، 6 درصد تخریب و 12 درصد نیاز به مقاوم سازی دارند. کشور مستعد زلزله تاب آوری بسیار مهم است.
آغاز صنعتی شدن با 150 کلاس در بهارسک با رعایت بدنه مناسب برای یادگیری
وی درباره روش های نوین مدرسه سازی نیز خاطرنشان کرد: از نظر روش های نوین ساخت و ساز و صنعتی شدن چندان وارد این حوزه نشده ایم، بنا به دستور رئیس جمهور در شهرستان بهارستان اخیراً مقرر شد 10 15- ایجاد شود. مدارس کلاسی برای یک ماه آینده که قرار است در این شهرستان ساخته شود، با حمایت جوانان نخبه، ساخت آنها را در قالب صنعتی سازی در برنامه قرار دادیم، امیدواریم با این روند مشکل مدرسه حل شود. ساخت و ساز و اینکه 150 کلاس درس تا مهرماه آماده تحویل می شود، دانش بنیان می تواند ظرفیت های خود را ارائه دهد و ما از آن استقبال می کنیم.
خان محمدی افزود: برای نوسازی یا نوسازی 19 درصد فضاهای آموزشی مذکور به 100 هزار کلاس درس نیاز داریم و برای تحقق این امر نیازمند تغییر الگوی ساختمان و استفاده از الگوهای جدید با رویکرد شتاب بخشی، سبک سازی و صنعتی سازی هستیم. اهمیت بدنه مدرسه در فرآیند یادگیری، باید به جزئیات نیز توجه شود.
وی همچنین با اشاره به وجود بیش از 730 هزار دانش آموز از کشورهای همسایه افزود: با گسترش مهاجرت از کشورهای همسایه، نیاز به تامین فضای آموزشی بیشتر شده است و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی آنها باید در کنار سایر دانش آموزان آموزش ببینند و نیاز بیشتر هم این است که اگر بخواهیم بار سنگینی را کم کنیم باید اجماع و همکاری وجود داشته باشد و سازمان ها و مجامع بین المللی مانند سایر کشورها به این دانش آموزان کمک کنند. در حال حاضر 110 مدرسه با همکاری سازمان های بین المللی فعالیت می کنند اما به 22 هزار کلاس فقط برای دانش آموزان داخلی نیاز داریم.
خان محمدی با اشاره به سرانه 5.2 متر مربعی فضای آموزشی کشور گفت: با استانداردی که در سند تحول در نظر گرفته شده فاصله داریم و باید از همه ظرفیت ها حداکثر استفاده را ببریم.
جامعه تأثیرگذار خیرین مدرسه نادر مرحوم حافظی
معاون وزیر آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم محمدرضا حافظی بنیانگذار فقید جامعه خیریه کشور و قدردانی از مشارکت خیرین در امر خداپسندانه مدرسه سازی گفت: از 1100 پروژه افتتاح شده در دهه فجر سال گذشته 518 کلاس با مشارکت خیرین بود که امروز از 2 کلاس درس با مشارکت و تلاش خیرین 1 کلاس ساخته شده است. که نشانه بارز رواج در این حوزه است.علاوه بر این نام خیرین در مدرسه نیز بحث عمیق فرهنگی و تربیتی را در پی خواهد داشت.
وی به راه های مشارکت در ساخت مدرسه اشاره کرد و گفت: هرکسی با هر درآمد مالی و هر ظرفیتی می تواند مدرسه خوبی بسازد، در سال گذشته 8 مدرسه ویژه دانش آموزان استثنایی در کمپین «صحن حرم، مدرسه من» ساخته شد. یا اینکه شخصی بر اساس امکانات و تجهیزات شخصی خود اکنون اقدام به تعمیر و عرضه خودروهای آموزشی در مناطق کمتر برخوردار می کند، راه استفاده از تمامی ظرفیت ها مشخص است.
شاداب سازی و بهسازی مدارس در ایام نوروز و تابستان با طرح شهید عجمیان
خان محمدی افزود: طرح شهید عجمیان برای مرمت و بهسازی مدارس با همکاری گروه های جهادی دانش آموزی و اردوی بسیجی و جهادگران در ایام نوروز اجرا می شود و در تابستان 1402 ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان نوسازی مدارس با بیان اینکه الگوی ایرانی اسلامی یک اصل در ساخت و طراحی مدارس است، تصریح کرد: در این راستا آخرین دوره ای که اسفند ماه گذشته برگزار شد، تعریف شده است و دستورالعملی نیز داریم. نما و منظر مدرسه به ترتیب آماده سازی.
وی افزود: با همه این کارها با ایده آل فاصله داریم و باید جلوتر رفت و به معماری داخل مدرسه بیشتر توجه کرد که تاثیر بیشتری در یادگیری خواهد داشت.
ایجاد یک فرصت طلایی
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: یکی از راهکارهای صحیح دولت سیزدهم رفع موانع تولید اموال و دارایی های دولتی بود و این موضوع در جلسه سران قوا به تصویب رسید تا به شدت از خواصی که برای رفع نیازها قابل استفاده نیستند. 500 ملک برای این منظور شناسایی شده و تلاش می شود تا اموال وقفی از سوی خیرین اهدا نشود.
وی گفت: در این راستا املاک بلااستفاده ارزش گذاری و متعاقباً ارزش گذاری می شود و مجری این فرآیند سازمان خصوصی سازی است. پروژه های خیریه یک آپارتمان
خان محمدی در خاتمه با تاکید بر اینکه توسعه تولید نافی اعتبارات دولتی نیست، تصریح کرد: تولید تولید یک فرصت طلایی دو ساله است که تلاش می کنیم با دقت انجام دهیم و با افزایش ارزش، مشکلاتی را با تکمیل و تامین فضاهای آموزشی برطرف کنیم. دارایی های مازاد و استفاده نشده
انتهای پیام/