پهپاد انتحاری جدید که احتمالاً امید نام دارد و اخیراً به نیروی پدافند هوایی ارتش ملحق شده است، به گواه موتور پیشرانش از بال های دلتا استفاده می کند و از موتور پیستونی نیرو می گیرد.
این پهپاد شباهت زیادی به پهپاد هاروپ رژیم صهیونیستی دارد و به همین دلیل در 29 فروردین ماه از سوی کاربران نظامی فضای مجازی به عنوان نقطه ویژه مراسم نامگذاری شد.
توییت های کاربران صهیونیست امروز در فضای مجازی ایران بازنشر می شود
پس از پرتاب این پهپاد انتحاری جدید، این کاربر به سرعت تصویری از پیام اکانت اسرائیلی منتشر کرد که روی آن نوشته شده بود: «من سوابق ایرانی را می شناسم». آنها دوباره مونتاژ میکنند، مهندسی معکوس میکنند و چنگ خودشان را خواهند داشت.»
ویژگی های یک «امید» احتمالی ایرانی چیست؟
اطلاعاتی در مورد مشخصات پهپاد انتحاری نظامی جدید کشورمان به بیرون درز نکرد، اما با توجه به شباهت های ذکر شده، امکان پرواز خلبان از زمین یا واحدهای کنترل تمام اتوماتیک و قابلیت استفاده مجدد برای قرار گرفتن در پرتابگر در صورت داشتن قابلیت های مشابه پهپاد وجود دارد. پیدا نشد. صهیونیست است.
صحنه افتتاح یک پهپاد انتحاری جدید نظامی
هاروپ یک پهپاد انتحاری است که توسط رژیم اشغالگر قدس ساخته شده و توسط کشورهایی مانند آلمان، مراکش، هند و جمهوری آذربایجان از تل آویو خریداری شده است.
این محصول شرکت صنایع هوافضای اسرائیل یکی از پهپادهای ضد تشعشع و ضد رادار است که می تواند به طور خودکار امواج رادیویی را شناسایی کرده و با اصابت خود به اهداف، آنها را نابود کند.
پهپاد هاروپ را از پرتابگر زمینی پرتاب کنید
پهپاد هاروپ را از لانچر دریایی پرتاب کنید
هاروپ با ظرفیت پرواز مداوم 6 ساعت و برد 1000 کیلومتر، نه تنها از پرتابگرهای زمینی و دریایی قابل پرتاب است، بلکه در صورت لزوم از هوا نیز پرتاب می شود.
به گفته وب سایت دیگل، سیستم های ضد هوایی برای مقابله با هواپیماهای تهاجمی بزرگ و موشک های بدون سرنشین توسعه یافته اند و قادر به رهگیری حملات هاروپ نیستند.
شوک نظامی وارونه است
آنچه اعتقاد ارتش سایبری را به نظریه مهندسی معکوس پهپادهای انتحاری نظامی جدید از چنگ اسرائیلی تقویت می کند، تجربه موفق ارتش ما در این زمینه است.
نمایی از بایگانی لاکهید مارتین-170 نگهبان معروف به جانور قندهار
در آذر 90 یک فروند پهپاد شناسایی RQ-170 (لاکهید مارتین RQ-170 Sentinel) از مرز ایران و در عمق 200 کیلومتری توسط پدافند هوایی نیروهای نظامی کشورمان بدون آسیب جزئی به پرواز درآمد. تنها با جنگ الکترونیکی به زمین انجام می شود.
این هواپیمای جاسوسی برای اولین بار در عملیات آزادی پایدار در افغانستان مورد استفاده قرار گرفت و به دلیل موفقیت، عملی بودن و رادارگریزی، “جانور قندهار” لقب گرفت.
اندکی بعد در سالنی که دو نیروی برتر نظامی کشورمان یعنی سپاه پاسداران و نیروی هوایی در آن حضور داشتند، از این پهپاد در تلویزیون رونمایی شد.
تصویر افتتاحیه پهپاد ربوده شده آمریکایی از آسمان ایران
پس از انتشار تصویری از RQ-170 که سلامت وی را نشان می دهد، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت آمریکا می خواهد این پهپاد را از ایران بازگرداند، اما این درخواست از سوی مقامات نظامی ما رد شد. .
فرمانده سپاه پاسداران پس از بازگشایی بخش پهپاد از انجام پروژه مهندسی معکوس خبر داد.
نمایش اجزای داخلی پهپاد آمریکایی RQ-170 و برخی تجهیزات ضروری آن از شبکه یک سیما
این طرح ادامه داشت تا اینکه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران در نمایشگاهی در اردیبهشت 93 در مقابل فرماندهی کل قوا به نمایش گذاشته شد.
متعاقباً در سال 1994 مدل های دیگری بر اساس RQ-170 آمریکایی، شاهد-181 و 191 برای مأموریت های شناسایی و رزمی ساخته شدند.
دو نمونه در مقیاس کوچک و کامل ساخت ایران از پهپاد آمریکایی RQ-170
خط تولید نمونه اولیه مهندسی معکوس آمریکایی RQ-170
ساخت چند سری پهپاد از پهپاد آمریکایی RQ-170 با واکنش منفی کارشناسان و رسانه های خارجی مواجه شده است که البته با شوک آنها در مقابل توان مهندسی معکوس ایران همراه بود.
محصول مهندسی معکوس ایران، کابوسی برای صهیونیست ها
اما جدا از مشخصات فنی، کابوس صهیونیست ها تنها از زمانی شروع شد که هاروپ را به جمهوری آذربایجان فروختند. چند سالی است که رژیم صهیونیستی تمامی فعالیت های نظامی و امنیتی خود در جمهوری آذربایجان را زیر نظر نیروهای مرزی آذربایجان انجام داده و به صورت مستقل و مستقیم با این نیروها همکاری می کند.
در آوریل 1995 اولین پهپاد هاروپ در نبرد بین نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان منهدم شد که در آن اتوبوس حامل سربازان ارمنی به جلو منهدم شد.
روزنامه «اسرائیل یوم» در تحلیلی به مناسبت سالگرد آغاز جنگ دوم قره باغ به نقل از الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، گفت: ما ده سال پیش خرید هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی را آغاز کردیم.
این محصول اسرائیلی اوج نسل کشی بود. ما آن را گرفتیم و در آوریل 2016 در یک جنگ کوتاه از آن استفاده کردیم. این برای ارمنی ها انتظار نمی رفت… سپس ما شروع به خرید لوازم جانبی دیگر کردیم. یعنی در آوریل 2016 از پهپاد هاروپ استفاده کردیم».
تصویر پهپاد هاروپ که در حوالی هریس در استان آذربایجان شرقی سقوط کرد
عمق نفوذ پهپادهای هاروپ اسرائیل در اختیار نیروهای جمهوری آذربایجان در ایران
چهار سال بعد در جریان جنگ ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این پهپاد در 65 کیلومتری مرز ایران و جمهوری آذربایجان در شهر هریس در استان آذربایجان شرقی سقوط کرد و پدافند هوایی کشورمان را شلیک کرد. نیروهای پدافند هوایی کشورمان این بار به عنوان هدیه به ایران شکار شدند.
این رویدادها نشان میدهد که نیروهای مسلح کشورمان با افزایش دسترسی به روشهای جدید جنگ الکترونیک و مهندسی معکوس، میتوانند هر زمان که بخواهند پهپادهای پیشرفتهتری نسبت به نسخههای ربوده شده بسازند.