ایالات متحده: از دیدارهای این هفته با روسیه در ژنو انتظار پیشرفت نداریم



مذاکرات امنیت راهبردی روسیه و آمریکا در 10 ژانویه 2022، نشست شورای ناتو و روسیه در 12 ژانویه (22 دسامبر) و شورای دائمی OSCE/ODIHR در 13 ژانویه (23 دسامبر) برگزار خواهد شد. . وزیر امور خارجه شرمن ریاست هیئت آمریکایی را در مذاکرات استراتژیک دوجانبه با روسیه بر عهده خواهد داشت.

وی در مصاحبه با سی ان ان گفت: ایالات متحده آماده است تا به نگرانی های مسکو گوش دهد و پیشرفت تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که روسیه تنش ها را در مرز با اوکراین کاهش دهد.

بلینکن گفت: «در فضای تشدید تنش‌ها و استفاده از سلاح در اوکراین، دستیابی به پیشرفت واقعی دشوار است.

او گفت: «اگر واقعاً می‌خواهیم پیشرفت کنیم، باید تنش را کاهش دهیم و اجازه دهیم روسیه از تهدید کنونی خود علیه اوکراین عقب‌نشینی کند».

این دیپلمات ارشد آمریکایی گفت: تصور اینکه اوکراین به نمونه ای تبدیل شود که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه می تواند با استقرار نیروهای مرزی با کشورهای همسایه مانند اوکراین از آن استفاده کند، اشتباه است.

او گفت دقیقا برعکس این موضوع صادق است. ما به این نقطه رسیدیم زیرا روسیه در دهه گذشته بارها اقدامات تهاجمی را علیه همسایگان خود از جمله گرجستان، مولداوی، اوکراین در سال 2014 و اکنون تهدید علیه اوکراین انجام داده است.

وی افزود: اصول گسترده ای در خطر است که با مبانی صلح و امنیت بین المللی مرتبط است. شرکای بین المللی با ایالات متحده متحد شده اند تا به روسیه اطلاع دهند که این تجاوز غیرقابل قبول است و قابل تحمل نخواهد بود.

وزیر امور خارجه به NBC گفت: «هر گونه نگرانی مشروع روسیه در گفتگو با روسیه مورد توجه قرار خواهد گرفت». ایالات متحده آماده است در جریان مذاکرات این هفته با روسیه بر سر اوکراین درباره محدودیت های استقرار موشک و تمرینات نظامی در اروپا بحث کند.

به عنوان مثال، بلینکن اضافه کرد که ممکن است دلایلی برای تمدید معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای با روسیه وجود داشته باشد، زیرا دولت ترامپ از آن خارج شده است.

به همین ترتیب، توافقاتی در مورد استقرار نیروهای متعارف در اروپا، دامنه و مقیاس رزمایش ها وجود دارد که در صورت پیگیری، روسیه به تعهدات خود عمل خواهد کرد. .

وی افزود: اقدامات اعتمادسازی و کاهش ریسک وجود دارد که اگر متقابل انجام شود، می‌تواند تنش‌ها را کاهش دهد و نگرانی‌ها را برطرف کند.

وزارت خارجه روسیه ماه گذشته فهرستی از خواسته های خود از ایالات متحده و ناتو را پیش از آغاز مذاکرات منتشر کرد. روسیه از ایالات متحده و ناتو خواست اوکراین را در ناتو قرار ندهند و حضور نظامی خود را در شرق اروپا کاهش دهند.

مسکو همچنین از ایالات متحده خواست که در کشورهایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی هستند و بخشی از ناتو نیستند پایگاه نظامی ایجاد نکند.

به گفته واشنگتن تایمز، ایالات متحده به هیچ یک از این درخواست ها عمل نکرده است. با این حال، مقامات آمریکایی گفته اند که دولت بایدن مایل است به برخی از نگرانی های مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه رسیدگی کند.

واشنگتن تایمز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که روسیه از احتمال استقرار سامانه های موشکی تهاجمی در اوکراین “نگران” است. همانطور که بایدن به پوتین گفت، ایالات متحده قصد انجام این کار را ندارد. بنابراین اگر روسیه مایل به تعهد متقابل باشد، این یکی از زمینه‌هایی است که می‌توانیم روی آن توافق کنیم.

وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه در تاریخ 8 تا 13 ژانویه (18 تا 23 ژانویه) از سوئیس و بلژیک بازدید خواهد کرد و ریاست هیئت ایالات متحده در گفتگوی دوجانبه ثبات استراتژیک را بر عهده خواهد داشت.

با افزایش تنش بین واشنگتن و مسکو، جو بایدن و ولادیمیر پوتین در 30 دسامبر 2021 به مدت 50 دقیقه تلفنی صحبت کردند. این دومین تماس بین رهبران ایالات متحده و روسیه در دسامبر 2021 بود.

منطقه دونباس با جمعیتی روسی در شرق اوکراین واقع شده است و از سال 2014 روس ها در این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک را تأسیس کرده و دولت های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده اند.

روسیه بارها از دولت اوکراین خواسته است تا با نمایندگان دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل اختلافات مذاکره کند، اما کی‌یف متهم کردن مسکو به حمایت و تشویق جدایی‌طلبان و مذاکره با نمایندگان این مناطق جدایی‌طلب را رد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید