به گزارش خبرگزاری فارس مازندران – خدمات اقتصادی ایجاد بسترهای صادراتی برای توسعه صادرات در بخش گل و گیاه، پایانه های صادراتی، بازارها و نمایشگاه های دائمی و مراکز خرید و فروش گل و همچنین رونق صادرات و توسعه اقتصادی از طریق کاهش بازرگانان و قاچاقچیان، حمایت از تولیدکنندگان و تولیدکنندگان ضروری است. مصرف کنندگان محصول را عرضه می کنند.
تاریخچه پرورش و نگهداری گل در ایران شاید مصادف با آغاز کشاورزی باشد. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران به نظر می رسد که ایرانیان همواره در مسائل مربوط به گل جایگاه خوب و ارزنده ای داشته اند که شاید قدیمی ترین گلخانه های امروزی ایران هستند و همچنین فعال هستند. آنها حدود 70 تا 75 سال سن دارند. زمانی که بسیاری از کشورها در زمینه پرورش گل و گیاه نامی نداشتند، کشور ما با گلخانه های خوب و قابل قبول در زمان خود وضعیت خوبی داشت.
کشت گل و گیاه در استان مازندران علاقه مندان زیادی را به خود جلب کرده است که برخی از آنها با وجود سختی ها و فراز و نشیب ها در تولید، فروش و صادرات محصول دست از تلاش برنداشتند و به علاقه خود به این سمت ادامه دادند.
به سراغ یکی از گل کاران که به پدر گل و گیاه کشور معروف است رفتیم و در مورد پرورش گل و گیاه که مورد توجه عموم و علاقمندان به پرورش گل و گیاه است صحبت کردیم.
آقای قدرت الله ایزدی فر متولد 1319، ساکن آمل، پای صحبت ما نشست و گفت; ایشان فارغ التحصیل رشته کشاورزی در سال 1339 هستند و من هم اکنون فرهنگی بازنشسته هستم.
او می گوید: از نوجوانی من و برادرم که از خودم بزرگتر بودم، کارمان را با تولید نهال سیب مجلسی، نهال سرو شیرازی و مرکبات شروع کردیم و در دانشگاه تحصیل کردم و تدریس کردم و طراح آن هم خودم بودم. سوالات امتحانات پایان ترم در آن مدت هرگز از کاشت گل و نهال دور نشدم و در سال 1340 به بزرگترین تولید کننده نهال مرکبات در مازندران تبدیل شدم و دولت ژاپن در همان سال به من پیشنهاد ادامه تحصیل و کار را داد اما من این کار را نکردم . قبول کن، ناپدید شد و حتی آن اتفاق هم مرا در کارم بی انگیزه نگذاشت و با قدرت ادامه دادم.
آقای ایزدی فر ادامه داد: کاشت گل و گیاه را در گلخانه 60 متری شروع کردم و حدود سال 1350 مساحت گلخانه را به حدود 20 هکتار رساندم.
این کارآفرین نمونه می گوید: آب و هوای مازندران مستعد پرورش گل و گیاه است و با تولید انواع بذر گل انواع نهال، درختچه و نهال را در اختیار ده ها کشاورز همکار قرار داده ام و ضمن آموزش به این افراد و پرورش گل برای آنها اقدام کرده ام. ، باعث توسعه گل در استان شدم.
وی گفت: برای کسب دانش و آشنایی با علوم گل و گیاه به چندین کشور اروپایی سفر کرده ام و علاقه مند به استفاده بهینه از انرژی خورشیدی هستم. ما عمدتا به استان های تهران، اصفهان و محلات ارسال داریم.
وی مساحت گلخانه خود را 120 هزار مترمربع عنوان کرد و گفت: کار در این فضای گلخانه ای برای من مایه خرسندی است و همیشه در این محیط کار می کنم و حتی چهار فرزندم نیز به پرورش گل و فعالیت در این مسیر مشغول هستند. علاقه زیاد.” .
این پرورش دهنده گل و گیاه ادامه می دهد: زاموفیلیا، سانسوریا، لیدی پالم، لیندا، نخل ماداگاسکار، دیفتری، مارانتا، پتوس و گل های شاخه بریده زینتی را در گلخانه خود می کارم.
او درباره مشکلات بازار گل و گیاه می گوید: اگر گلی افت کند باید آن را به قیمت کمتری بفروشد و آن جور تولیدکننده در بازار گل قیمت می شکند، بیش از این است. صادرات باید تامین شود و نیاز فراوانی به پایانه صادرات گل است وگرنه مازاد تولید منجر به نابودی تولیدکنندگان بزرگ می شود.
ایزدی فر ادامه می دهد: قبل از تاج و تحریم گل های ما به کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه صادر می شد و اکنون گل های ما به سراسر کشور ارسال می شود و من در هر استانی مشتریان خاص خود را دارم.
وی تصریح کرد: باید از قاچاق گل و گیاه پرهیز شود و گونه های جدید تحت نظارت و تایید اتحادیه های گل و گیاه ایران به صورت محدود به تولیدکننده عرضه شود و گونه جدید را خودمان تولید کنیم و نیازی به تولید نداشته باشیم. این را وارد کنید.”
ایزدی فر تاکید کرد: به این نتیجه رسیده ایم که برای صادرات گل و گیاه ایرانی به یک پایانه تغلیظ و صادرات نیاز داریم تا تمامی محصولات مازندران را در یک مکان جمع آوری، تهیه و بسته بندی کنیم تا گمرک، قرنطینه، سازمان هواپیمایی و بانک ها باید همچنین در این پایانه متمرکز شود تا در این سامانه صادرات گل و گیاه به نحو مطلوبی انجام شود.
وی عمده مشکلات حوزه تولید گل و گیاه را در هزینه های نهاده های گلخانه ای عنوان کرد و ادامه داد: قیمت کود و سموم افزایش یافته و تولید در این بخش را با مشکل مواجه می کند.
ایزدی فر افزود: برای اولین بار آووکادو، گل ساعتی و گل های دیگر را وارد کردم و با تکثیر آن ها به باغداران دادم و هم اکنون در اکثر گلخانه ها تولید می شود.
وی افزود: کشت گل و گیاهان زینتی علاوه بر ایجاد اشتغال، در توسعه صادرات غیرنفتی، رشد اقتصادی و ارزآوری کشور نقش موثری دارد.
مهرداد فولاد رئیس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه متقاضیان پرورش گل و احداث گلخانه در منازل و باغات باید برای اخذ مجوز به مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان مراجعه کنند، افزود: مجوز برای این افراد.
وی با اشاره به سال حمایت، حمایت و بازدارندگی از تولید، بر لزوم حمایت ویژه از تولید ملی تاکید کرد و گفت: کشت گل و گیاهان زینتی علاوه بر اشتغال زایی در توسعه صنعت غیرنفتی نقش موثری دارد. شرکت ها، رشد اقتصادی و ارزآوری برای کشور.
به گزارش فارس، مازندران یکی از بالاترین سطوح کشت گل و گیاهان زینتی را در کشور دارد، گل و گیاه با استانداردهای جهانی و بازارهای خارجی برای حذف خود از بازار گل ایران فاصله گرفته است.
سایش گلخانه ای یکی از عواملی است که بر هزینه تولید، کشت گل و کیفیت محصول تأثیر منفی می گذارد.
انتهای پیام/ 86035 / ج