به گزارش خبرگزاری فارس از سارا، حسن نوری زاده سرپرست فرمانداری شهرستان سارا در این نشست گفت: در زمینه آب روستایی و آب شهری مشکلاتی وجود دارد که به دلیل بارندگی کم با آن مواجه هستیم.
وی با اشاره به وجود تنش آبی در برخی از روستاهای شهرستان خاطرنشان کرد: با حفر چاه برای رفع تنش آبی در روستاهای بزنگان، کلاته عوض و زالوگل مشکل حدود 2500 خانوار حل می شود که باید هر چه سریعتر این امر انجام شود. از طریق آب و فاضلاب. در عین حال انتقال آب سد به سارا که یکی از خواسته های دیرینه مردم است.
نوری زاده افزود: برای مردم سارا افتخاری نیست که یک سطل آب برایشان بیاورند.
ویژگی آب سرخس از آب سد دوستی باید اصلاح شود
غلامرضا للوی عضو شورای شهر سارا نیز در این نشست گفت: آب شرب کلانشهر مشهد از سد سارا تامین می شود اما ساکنان شهر از این آب دریغ می شوند.
وی افزود: در حوزه قانون آب در شهرستان سارا باید پروتکل های الحاقی از آب سد دوستی اصلاح و موضوع در شورای ملی آب تغییر کند. حق آب از سد شوریجه نیز باید در حوزه حقوق بشر پایین دست مورد توجه قرار گیرد و در حوزه کشاورزی، شرب و محیط زیست افزایش یابد. وضعیت آب روستاها و شهر اصلا خوب نیست و بر اساس آمار و وجود آب شیرین کن ها می توان گفت در سارا آب شرب سالم وجود ندارد.
لالوی در خصوص آبرسانی به روستاهای سارا گفت: همچنان در روستای پل خاتون که سد دوستی در آن قرار دارد مشکل آب داریم و حتی در تامین آب برخی نیز مشکل داریم. روستاهای منطقه با تانکر.”
رئیس شورای شهر سارا همچنین گفت: زمین های زیر کشت با جریان آب ناسازگار است و جهاد، آب منطقه ای و آستان قدس رضوی باید الگوی مصرف آب کشاورزی را ارائه کنند. درست است که کنتورهای هوشمند در گمانه های وزارت جهاد کشاورزی نصب شده بود، اما بحث اصلاح مصرف آب در کشاورزی از سوی جهاد کشاورزی مورد توجه قرار نگرفته است و دستکاری کنتور نتیجه همین موضوع است.
وی همچنین به پرداخت مازاد جرایم به حساب خزانه اشاره کرد و گفت: باید قانونی تصویب شود تا جرایم با مدیریت به استان برگردد نه خزانه تا این جرایم در هر منطقه هزینه شود.
میزان آب سارا باید از سد دوستی بازنگری شود
علی اصغر صفائیان دبیر نظام صنفی کشاورزان شهرستان سارا نیز در این نشست گفت: در هر حوضه آبی که سدی در حال احداث است سدی در حال ریزش است و دشت ها و دشت های منطقه در حال ریزش است. قبل از ساخت سد دوستی، آب دشت سارا رشد کرد و سد باعث ریزش دشت شد.
وی با اشاره به اینکه سهمیه حق آبه شهرستان خیلی کم از سد دوستی برداشته شد، گفت: تقاضای بازنگری در محدوده حق آبه داریم؛ یکی از این حق آبه، حق آبه زیست محیطی است به ویژه در حال حاضر که ریزگردها داریم که یکی از آنها عدم زهکشی سد است و باید هر ساله لایروبی انجام شود و سیلاب ها به سمت دشت سرهس هدایت شود.
مشکل آب روستا را با حفر چاه حل کنید
علیرضا طاهری مدیرعامل آب منطقه ای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال تاکنون 89 میلی متر باران در شهرستان سارا باریده است که این میزان در سال گذشته 100 میلی متر بود. این در حالی است که میزان بارندگی امسال ما نصف بارندگی بلندمدت است و میزان بارندگی در سراسر استان کاهش یافته است.
وی در خصوص وضعیت برداشت آب سد دوستی گفت: ظرفیت برداشت آب سد دوستی سرا تقریباً یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب است که در حال حاضر 326 میلیون متر مکعب آب دارد و بخشی از آن مرده و مرده است. نمیتونه باشه. این سد همانند سال گذشته دارای 503 میلیون متر مکعب آب بود. مخزن سد در حال حاضر تنها دارای 27 درصد آب است که نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش یافته است. مجموع ورودی آب سد دوستی از ابتدای مهرماه 1400 تاکنون 66 میلیون مترمکعب بوده است و با افزایش برداشت آب از سد دوستی میزان دبی کاهش می یابد.
طاهری بر لزوم حفر چاه های عمرانی در این منطقه برای رفع مشکل آب در روستاهای بزنگان، کلاته عوض و زالوگل تاکید کرد.
۴۰ میلیارد تومان وام کم آبی ۱۲ روستای سارا
سید ابراهیم علوی، مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در هزار و 400 وام تفریق، نگاهی به وام 40 میلیارد تنی برای 12 روستای سارا داشتیم تا بتوانیم مشکل آب آن روستاها را حل کنیم. .
وی با اشاره به فرسودگی شبکه آب شهری سارا گفت: این فرسودگی منجر به هدر رفت آب و منابع می شود و باید از محل اعتبارات شهرستان برای آب و فاضلاب اعتبار مناسبی برای بهبود شبکه شهری سارا در نظر گرفته شود.
علوی بر مدیریت پایداری الکتریکی چاه های آب شرب تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط مدیریت بار، لازم است برنامه ریزی شود که برق چاه های آب شرب توسط اداره برق قطع نشود چرا که قطعی برق تاثیر می گذارد. شبکه به مدت 24 ساعت.”
وی همچنین از اختصاص یک تانکر برای حمل و توزیع آب سرخس از محل تانکرهای خریداری شده خبر داد.
مدیر آبفای خراسان رضوی برای مشکل آب روستاهای بزنگان، کلاته عوض و زالوقال گفت: برای حل مشکل آب این روستاها می توانیم دو برنامه کوتاه مدت داشته باشیم، یکی حفر چاه و دیگری دیگر بازگشت آب از چکودر به بزنگان است. اینکه من مشکل اعتباری ندارم اما مشکل آب داریم.
انتهای پیام/ 70079
می توانید این پست را ویرایش کنید
در صفحه اول توصیه کنید