اورولوژیست ژاپنی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
باشگاه خبرنگاران جوان – کنجی تومیتا، استاد دانشگاه و استاد امام خمینی (ره)، رهبر ایران و اندیشههای اسلامی و نهضتهای سیاسی معاصر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تحلیل انقلاب اسلامی از دیدگاه مردم ژاپن پرداخت و اعلام کرد: انقلاب اسلامی کردی تولد دوباره دین در جهان بود و بسیاری از ژاپنی ها نیز تحت تأثیر این انقلاب قرار گرفتند.
آمریکایی ها انتظار یک انقلاب مبتنی بر مذهب را نداشتند
کنجی تومیتا در پاسخ به این سوال که آیا انقلاب اسلامی برای تحلیلگران و مقامات آمریکایی قابل پیش بینی است، گفت: فکر نمی کنم اکثر تحلیل گران به ویژه آمریکایی ها انتظار چنین انقلابی را داشته باشند. زیرا در آن زمان دنیا در جنگ سرد بود و در تمام دنیا اکثر انقلاب ها بر اساس نظام سرمایه داری غرب بود و اکثر حکومت ها بر اساس سکولاریزاسیون مانند شوروی کمونیستی شکل گرفتند. به همین دلیل هیچ کس انتظار یک انقلاب مبتنی بر اسلام را نداشت.
انقلاب اسلامی ایران تولد دوباره دین در جهان بود
تومیتا در ادامه به عوامل مؤثر در انقلاب 57 پرداخت و تأکید کرد که یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر انقلاب اسلامی ایران، تفکرات دینی ایرانیان بوده است. به گفته وی، ایران کشوری شیعه است و در آن زمان اندیشه های شیعی در راهبرد انقلاب اسلامی بسیار مؤثر بود. و انقلاب ایران بر اساس اعتقادات اسلام و تشیع بنیادگرا بود. در واقع انقلاب اسلامی ایران تولد دوباره دین در جهان بود.
این یک متخصص ژاپنی است کاپیتولاسیون وی با توجه به چگونگی تامین امنیت ارتش آمریکا در سایر کشورها و حق کاپیتولاسیون نیروهای آمریکایی در ایران در دوران پهلوی، گفت: پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا نه تنها با ایران، بلکه با هر کشوری که ارتش. او مستقر بود و با سربازان خود در آن کشور قرارداد امضا کرد. وی خاطرنشان کرد که ژاپن، آلمان و ایتالیا نیز که در جنگ شکست خوردند، همینطور. علاوه بر این، حتی در کشورهایی که در جنگ جهانی دوم شکست نخورده بودند، مانند بریتانیا، ارتش آمریکا حضور داشت و از مصونیت قضایی برخوردار بود.
با امضای این قرارداد، آمریکا قصد داشت عملاً بتواند به راحتی نیروهای خود را در آن کشور مستقر کند و امنیت و آسایش آنها را تضمین کند. نیروهای آمریکایی همچنان در اوکیناوا مستقر هستند و مصونیت دارند.
پهلوی حافظ منافع آمریکا در خاورمیانه است
تومیتا گفت: دو مشکل عمده برای آمریکا در خاورمیانه وجود داشت، یکی نفت و دیگری حفاظت از رژیم صهیونیستی. در آن زمان منطقه خاورمیانه همواره درگیر جنگ رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بود. ناسیونالیسم جدید در آن زمان در فرانسه متولد شد و در سراسر جهان گسترش یافت. به همین دلیل کشورهای خاورمیانه نیز تحت عنوان «ناسیونالیسم عربی» با کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی مبارزه کردند. صهیونیست های مقیم آمریکا نیز نفوذ زیادی بر دولت آمریکا داشتند و در دیپلماسی خارجی این کشور بسیار تأثیرگذار بودند. آمریکا همچنین برای حفظ منافع ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی تسلیحاتی در اختیار ایران قرار داد، زیرا رژیم پهلوی در جنگ کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی شرکت نداشت.
ژاپنی ها تحت تأثیر انقلاب ایران خواستار بازنگری در قانون اساسی شدند
اورولوژیست ژاپنی سرانجام به انقلاب میجی در ژاپن پرداخت و گفت که مدرن سازی در زمان امپراتور میجی ژاپن آغاز شد. این مدرنیزاسیون در واقع تحت تأثیر اروپا و غرب بوده است. با این حال، حتی در ژاپن نیز کسانی هستند که به دلیل غربی شدن ژاپن از سکولاریزاسیون و دین زدایی انتقاد می کنند و از اهمیت معنویت و اخلاق در زندگی حمایت می کنند. از سوی دیگر، قانون اساسی ژاپن پس از شکست جنگ جهانی دوم در برابر ایالات متحده در سال 1945 توسط آمریکایی ها تهیه شد. اخیراً اقداماتی برای بازنگری در قانون اساسی فعلی انجام شده است که در زمان اشغال ژاپن به تصویب رسید، اما برخی هنوز در مقابل آن مقاومت می کنند. ، که حرکت را دشوار می کند.
وی همچنین گفت که بسیاری از مردم ژاپن نیز تحت تأثیر مردم ایران هستند. زیرا ایران بعد از انقلاب اسلامی ۵۷ قانون اساسی را بر اساس دین خود نوشت. این امر مردم ژاپن را بر آن داشت تا خواهان بازنگری در سیستم کشورشان شوند.
انتهای پیام/