ترسناک ترین تکاور جنگ جهانی دوم / عملیات انفال، کشتار کردها توسط رژیم بعث عراق / حمایت از متهمان نازی در دادگاه نورنبرگ / عزاداری برای قربانیان بازمانده سینما رکس آبادان – تابناک



بسته ویدیویی “درخشش” مجموعه‌ای از ویدئوها که عمدتاً بر اساس گزارش‌ها و تحلیل‌ها و همچنین ویدیوهایی در مورد سایر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و موارد دیگر است که هنگام تماشا از دست داده‌اید. دیدگاهی جدید و متفاوت در مورد آنچه در این زمینه می توان آموخت.

خطرناک ترین تکاور جنگ جهانی دوم

“اتو اسکورزینی” یک تکاور آلمانی و افسر وافن اس اس بود که در طول جنگ جهانی دوم عملیات بسیار مهمی را برای آلمان نازی انجام داد. او پس از جنگ نیز برای بسیاری از کشورهای مختلف از جمله آمریکا عملیات انجام داد و پس از تشکیل سازمان هایی مانند گروه پالادین در قالب یک شرکت امنیتی خصوصی، به آموزش مزدورانی که عملیات چریکی را انجام می دادند، ادامه داد. این تکاور توانا و مسلط به چند زبان، در طول جنگ عملیات خطرناکی را – چه در میدان جنگ و چه از نظر تبلیغاتی – در برابر ارتش و دولت نازی و سپس در برابر سیا و سایر سازمان های امنیتی و دولت های مختلف انجام داد. او هم خیلی کمک کرد. در این ویدیو با این تکاور نازی آشنا شوید.

گروگانگیری سفارت ایران در لندن

چند سال پس از انقلاب اسلامی، شش مرد مسلح با پاسپورت عراقی وارد لندن شدند و پس از چند روز آموزش و آمادگی، در روز چهارشنبه 10 اردیبهشت 1359 (30 فروردین 1359) به سفارت ایران در لندن حمله کردند. این گروگانگیری که شش روز به طول انجامید با حمایت دولت صدام انجام شد. این شش مرد مسلح آموزش دیده عراقی خواستار آزادی برخی از زندانیان سیاسی و استقلال خوزستان شدند و خود را به عنوان اعضای سازمان هایی معرفی کردند که خواستار حقوقی مانند آموزش زبان عربی و اولویت استفاده از درآمدهای نفتی خوزستان به خوزستان و سپس ایران بودند. پس از هشت سال دفاع مقدس، این حادثه به دلیل جنگ تا حد زیادی توسط مردم به فراموشی سپرده شد. گزارش بی بی سی از این حادثه به همراه تصاویری از عملیات رهایی گروگان را در این ویدئوی عالی با زیرنویس فارسی ببینید.

عملیات انفال، کشتار کردها توسط رژیم بعث عراق.

عملیات انفال مجموعه ای از حملات نظامی علیه کردستان عراق بود که در مرحله پایانی هشت سال دفاع مقدس به فرماندهی علی حسن المجید انجام شد. این حملات که با هدف نسل کشی کردها انجام شد، روستاهای کردنشین را هدف گرفت و با کشتار روستائیان و تخریب روستاها همراه بود. رژیم بعث برای کشتار و غارت کردها این عملیات را «انفال» نامید که به معنای قانونی و مشروع بودن کار آنها بود. در این مستند که در سال 1372 و قبل از سقوط رژیم بعث تولید شده است، اسناد اصلی اثبات وجود این فاجعه و عمق آن بر روی زمین در کردستان عراق ردیابی می شود. این فیلم را با زیرنویس فارسی در ویدیوی تابناک ببینید. هشدار؛ این ویدیو حاوی تصاویری است که ممکن است برای همه بینندگان مناسب نباشد.

دفاع از متهمان نازی در دادگاه نورنبرگ

پس از شکست نیروهای محور و اشغال آلمان توسط نیروهای متفقین، با اصرار ایالات متحده، دادگاه جنایتکاران جنگی تشکیل شد که به دادگاه نورنبرگ معروف است. این دادگاه دوران جدیدی را در حقوق بین‌الملل حقوق بشر گشود، زیرا تا به حال دادگاه دیگری برای جرایم به این نوع و در این مقیاس تشکیل نشده بود. 8 قاضی آمریکایی، انگلیسی، روسی و فرانسوی، ریاست محاکمه 22 شخصیت نظامی، سیاسی و اقتصادی آلمانی را که کشور را در طول جنگ رهبری می کردند، برعهده داشتند. هیتلر، هیملر، که رئیس Waffen-SS بود، و جوزف گوبلز، رئیس تبلیغات نازی ها، قبل از دستگیری خودکشی کردند و گورینگ، که فرمانده لوفت وافه (نیروی هوایی آلمان) بود، پس از محکومیت و قبل از آن، خودکشی کرد. اجرا.

در این ویدئو آخرین دفاعیات برخی از مهم ترین متهمان این دادگاه را می بینید که در تلاش برای توجیه جنایات خود هستند. گورینگ، فرمانده لوفت وافه، به اعدام محکوم شد. یواخیم فون ریبنتروپ، وزیر امور خارجه، محکوم به اعدام؛ ویلهلم کایتل، رئیس ستاد فرماندهی نظامی نازی، به اعدام محکوم شد. ارنست کالتنبرنر، رئیس سازمان امنیتی، متهم به اجرای «قضای آخر» و محکوم به اعدام و آلبرت اسپیر، وزیر تسلیحات، به 20 سال زندان محکوم شدند.

سفر نخست وزیر چین به ایران در ماه های پایانی رژیم پهلوی; به سمت چپ برو، به سمت چپ برگرد!

محمدرضا پهلوی در آخرین ماه‌های سلطنت خود به چپ برگشت و از رهبران چین دعوت کرد به ایران بیایند. در همین راستا «هوا گوئوفنگ» نخست وزیر جمهوری خلق چین در 18 شهریور 1357 وارد ایران شد و مذاکرات رسمی با شاه انجام داد. حضور این مقام عالی رتبه چینی در ایران با اعتراضات مردمی همراه بود که طی آن تعدادی از انقلابیون مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و زخمی شدند. عکس های این دیدار که منجر به حفظ رژیم پهلوی نشد را در تابناک مشاهده می کنید.

عزاداری برای بازماندگان سینما رکس آبادان

یکی از مهمترین اتفاقات سال 57 که خشم مردم را افزایش داد و به انقلاب اسلامی ایران سرعت بخشید، آتش زدن سینما رکس آبادان بود. علت خشم مردم نسبت دادن این فاجعه به عوامل حکومت پهلوی بود. حوالی ساعت 21:45 شب 7 مرداد بر اساس آمار دقیق 630 نفر از افرادی که برای تماشای فیلم گوزن ها به سینما آمده بودند در آتش سوختند. تعداد قربانیان بعداً به بیش از 677 نفر رسید. در حین نمایش آهو ساخته مسعودا کیمیایی در سینما آتش گرفت. این فیلم به طور مختصر و گذرا به روزهای فرار و کشته شدن یک مبارز مسلح علیه رژیم پهلوی می پردازد و بسیاری معتقد بودند که فیلم به قسمت کوچکی از حادثه سیاهکل می پردازد. همین موضوع باعث شد برخی گمانه زنی ها مبنی بر دست داشتن ساواک در این آتش سوزی ایجاد شود. از سوی دیگر، در فضای انقلابی سال 57، مقامات رژیم پهلوی تقصیر این اتفاق را به گردن مارکسیست های اسلامی انداختند. بقایای سینما در سال 2004 تخریب و به یک مجتمع تجاری تبدیل شد. کشته شدگان این فیلم ها شهید به حساب می آمدند و مراسم گلریزان بر مزار آنها همچنان به احترام آنها برگزار می شود. آنچه اکنون می بینید عزاداری بازماندگان سینمای ریکس در قبرستان آبادان پس از این حادثه است.

دیدگاهتان را بنویسید