بر اساس گزارش ها مبادله درخشانمهدی غضنفری در خصوص وضعیت پرداخت یک درصد از منابع ریالی به صندوق تثبیت بازار گفت: در مجموع 510 میلیون دلار منابع خارجی از محل صندوق توسعه ملی در اختیار صندوق تثبیت بازار قرار می گیرد که حدودا 12000 میلیارد ریال.» تاکنون حدود 2.7 میلیارد تومان در سه قسط پرداخت شده است که 1000 میلیارد تومان در قسط اول، حدود 1000 میلیارد تومان در قسط دوم و در قسط سوم که از بانک مرکزی سفارش داده ایم. در روزهای اخیر 650 میلیارد تومان اضافه پرداخت خواهد شد. مابقی تسهیلات تا سقف 12 هزار میلیارد تومان هر بار 650 میلیارد تومان اقساط پرداخت می شود.
دریافت 5000 میلیارد بورسیه
غضنفری افزود: صندوق توسعه ملی 5 هزار میلیارد تومان از وزارت اقتصاد می خواهد که با موافقت وزیر اقتصاد این مبلغ از صندوق وارد صندوق تثبیت بازار شود که باید بخشی از 12 هزار میلیارد تومان باشد.
نحوه سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بورس
مهدی غضنفری با اشاره به نحوه سرمایه گذاری وجوه صندوق در بورس نیز توضیح داد: در جلسه اخیر هیات مدیره صندوق توسعه ملی به صندوق اجازه سرمایه گذاری و خرید سهام داده شد، بنابراین با صندوق تثبیت بازار به توافق رسیدیم که تمام 12 هزار میلیارد دلار. تومان یا به صورت سرمایه گذاری، سهام و یا با نرخ سپرده 11 درصدی است. هنگام خرید سهام همراه با صندوق تثبیت بازار، سهام هم می خریم اما هنوز تمام نشده است.
وی با اشاره به اهمیت تامین اعتبارات صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: وجوه این صندوق در حال حاضر از محل درآمدهای ارزی نفت تامین می شود و معتقدیم کالاها نیز می توانند به عنوان بخشی از منابع صندوق ثبت شوند تا نیازی به تبدیل ارز به مواد .
اطلاعیه برای وام گیرندگان ارزی
وی همچنین خاطرنشان کرد: در صندوق توسعه ملی ایران نقش تسهیلات مهمتر از سرمایه گذاری است و در عمل سرمایه گذاری صورت نگرفته است. بازپرداخت ریالی و یا برگرداندن آن بر مبنای 4200 تومان غیر ممکن است.
این مقام مسئول صندوق توسعه ملی همچنین به تعویق وام های ارزی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در سال های اخیر به دلیل تحریم ها و مشکلات تامین پول و تجهیزات، برخی از وام گیرندگان قادر به سفارش به موقع تجهیزات و تولید نبودند. در این بین درخواست وام دادند و صندوق با بررسی شرایط موافقت کرد.
به گفته غضنفری، حدود 400 طرح ارزی حدود 400 بار به بهره برداری رسیده است.
منبع: ایسنا