تغییرات واحدهای کارورزی دانشجویان دانشگاه تهران از مهرماه


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در جلسه شورای سیاستگذاری تحول و نوآوری آموزشی اظهار داشت: توجه به کاربردی بودن علم و آینده شغلی مگ. -دانشجویان را باید جدی گرفت. برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان باید از فضای تک بعدی فضای آموزشی دور شد و شور و نشاط برای شرکت در کلاس ها را در بین دانش آموزان ایجاد کرد.

رئیس دانشگاه تهران یکی از راهکارهای ایجاد نشاط در محیط های دانشجویی از طریق نوآوری آموزشی را فراهم کردن بسترها و زیرساخت های مورد نیاز برای کارورزی دانشجویان دانست و گفت: پردیس های علم و فناوری یکی از بسترهای مناسب برای مهارت آموزی در خارج از کلاس و محیط دانشگاه این است که می توانید برنامه های مهارت آموزی را به صورت فشرده و داشتن فضایی تفریحی در آن برای دانش آموزان مقاطع و رشته های مختلف دنبال کنید.

مقیمی با اشاره به راه اندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در اشتهارد و میدان بهمن افزود: پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در جزیره قشم از پاییز 1402 فعال می شود، همچنین پردیس معاونت علمی و فناوری دانشگاه تهران در شمال کشور در کنار پردیس بین المللی کاسپین دانشگاه تهران در رضوانشهر استان گیلان فعال می شود.

وی با بیان اینکه پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران نقش اردوهای مهارت آموزی دانشجویان را ایفا می کنند، تاکید کرد: فعالیت های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در دانشگاه باید در قالب یک بسته جامع ادغام شود. فعالیت فرهنگی را نمی توان جدا و مستقل از برنامه های آموزشی و پژوهشی دید، زیرا اگر فعالیت فرهنگی مستقل دیده شود، تأثیرگذار نخواهد بود و در فرهنگ دانشگاه ثبات ایجاد می کند. بنابراین، اردوهای آموزشی مهارتی با این دیدگاه هدایت می شوند.

مقیمی با اشاره به گزارش آسیب شناسی معاونت آموزشی دانشگاه درباره اندک بودن واحدهای مربوط به کارورزی رشته های مختلف دانشگاهی، افزود: این گزارش نشان می دهد که برنامه درسی رشته باید تغییر اساسی کند و دروس مرتبط با کارورزی باید تغییر اساسی کند. تقویت شود. هدف اصلی دانشگاه تهران در زمینه تقویت برنامه های آموزشی دانشجویان ایجاد دانش پایه و آشنایی عمومی دانشجویان در محیط های تجاری و صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان می باشد.

وی افزود: بررسی های ما نشان می دهد صنعت گران و کارفرمایان معتقدند فارغ التحصیلان دانشگاهی به دلیل عدم آشنایی قبلی با محیط و ابزار کار، با بازخورد منفی مدیران خود مواجه می شوند و اعتماد به نفس خود را از دست می دهند. ، اما با شناخت محیط کار، توانایی علمی خود را نشان می دهند و با ابتکارات خود منبع تحول در سازمان و صنعت می شوند. برای اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه تهران دچار این شکست اولیه نشوند و در همان ابتدای کار به منبع تغییر و تاثیر تبدیل شوند و با قدرت و اقتدار کار خود را آغاز کنند، چاره ای جز تجربه واقعی نیست. محیط کار در دوران دانشجویی برای این منظور و با توجه به مزایای دیگری که از جنبه های مهارت افزایی دوره ها و دوره های کارآموزی حاصل می شود، نیاز مبرمی به بازکردن درب و پنجره کلاس ها و دانشکده ها به محیط بیرون و تبادل مستمر و مستمر با انواع مختلف داریم. ذینفعان دانشگاه

مقیمی گفت: تجربه ای که دوره کارورزی در صنعت و جامعه برای دانشجویان ایجاد می کند – حتی اگر زمان کوتاهی باشد – حتی کار در آزمایشگاه هم نمی تواند ایجاد کند و جایگزینی برای آن وجود ندارد. البته باید مواظب باشیم که در این زمینه زیاده روی نکنیم، همانطور که اکنون در رشد مهارتی دانش آموزان غفلت کرده ایم. لازم به ذکر است که هدف دانشگاه تربیت تکنسین های فنی و اجتماعی نیست که صرفا بر اساس مهارت ها باشد، بلکه هدف دانشگاه تهران تربیت افراد متخصص خوب است که برای موفقیت در این زمینه نیاز به آشنایی با تجهیزات و مراحل اجرایی دارند. کار آنها.

رئیس دانشگاه تهران چالش های اجرای دوره های مهارتی، عملی و کارورزی گروه های علمی را برشمرد و خاطرنشان کرد: واحدهای عملی به معنای کارورزی نیست، بلکه کارورزی یک قدم بعد از گذراندن واحدهای عملی و زمینه سازی برای کسب دانش آموزان است. آشنایی با صنعت و محیط واقعی کسب و کار . یکی از دستاوردهای دوره کارآموزی دانشجو امکان انتخاب موضوعات کاربردی با توجه به نیاز روز برای موضوعات پایان نامه و پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پروژه های دوره کارشناسی می باشد.

وی ادامه داد: دوره کارورزی پل ارتباطی است که می تواند زمینه ایجاد اشتغال را فراهم کند و شروعی قوی برای فارغ التحصیلان داشته باشد. علاوه بر این، هر چه دانشجو در طول تحصیل بیشتر از مسائل اجتماعی و مسائل مربوط به رشته خود مطلع شود، اساتید را با جدیت بیشتری زیر سوال می برد و استاد را تشویق می کند که با جدیت بیشتری وارد بحث شود. بنابراین مجموعه مزیت‌ها که از ویژگی‌های یک دانشگاه کارآفرین است، همه ما را ترغیب می‌کند تا در این مسیر محکم‌تر گام برداریم و برای عبور از موانع و چالش‌های آینده جدی‌تر باشیم.

مقیمی با اشاره به آیین نامه مصوب وزارت علوم در خصوص فرصت های تحصیلی اعضای هیات علمی در صنعت، گفت: یکی از الزامات موفقیت دوره های کارورزی، همراهی با اساتید و ایجاد انگیزه در آنان است. بسیاری از اساتید حاضرند دانشجویان را به محیط های کاری واقعی مرتبط با رشته و دروس خود هدایت کنند، اما اخذ مجوز، نگرانی های مربوط به مسئولیت پذیری دانشجویان در محیط خارج از دانشگاه، مشکلات مربوط به حمل و نقل و اسکان دانشجویان، هماهنگی با صنعتگران و … مدیران سازمان ها و مسائلی از این دست به عنوان موانع اصلی، امکان تحقق آن را فراهم نمی کند. برای حل این چالش ها سازوکارهای لازم را در اختیار دانشگاه تهران قرار داده ایم که یکی از این مراحل ایجاد پردیس های علم و فناوری نزدیک به صنعت گران و سازمان ها و محیط واقعی کار است که نقطه ارتباط بین محیط آموزشی است. . و محیط کار واقعی در این پردیس ها که به عنوان ایستگاه کارآموزی عمل می کنند، کلیه امکانات اقامتی، تفریحی، کارگاهی و فرهنگی فراهم شده و با برنامه ریزی و هماهنگی، حضور دانشجویان در محیط های کاری، صنعتی و خدماتی تسهیل می شود.

وی با بیان اینکه علاوه بر تامین زیرساخت های فیزیکی و محتوایی، زیرساخت های قانونی و نظارتی در این زمینه هم در وزارت علوم و هم در دانشگاه تهران مهیا شده است، تاکید کرد: معاونت آموزشی وزارت علوم علم در عصر کنونی مدیریت، راهبردهای مناسب برای نوآوری و تغییر حوزه آموزش را دنبال می کند و هماهنگی خوبی بین وزارت علوم و دانشگاه تهران وجود دارد.

مقیمی تدوین و تصویب آیین نامه ها و ضوابط را گامی برای اصلاح آموزشی در دانشگاه ها خواند و گفت: ایده های خوبی مطرح شده و قوانین مربوط به آن تدوین شده است اما بخش زیادی از ایده هایی که کنترل می شود اجرا نمی شود. گاهی تصور می شود که به دلیل اینکه قانون و مقررات نوشته شده، کار انجام می شود; این در حالی است که اجرای آیین نامه ها و آئین نامه ها بسیار حائز اهمیت است، زیرا در صورت عدم اجرای صحیح قانون، نه تنها منابع هدر می رود، بلکه موجب بی انگیزگی و سرخوردگی ذی نفعان می شود.

رئیس دانشگاه تهران ضمن ابراز آمادگی دانشگاه تهران برای تبادل تجربیات و ارائه خدمات از طریق پردیس های علم و فناوری به سایر دانشگاه ها، ابراز امیدواری کرد اجرای طرح کارورزی در دانشگاه تهران تحول مهمی در نظام آموزش عالی ایجاد کند. و الگویی برای سایر دانشگاه ها شود.

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید