باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان – محمدرضا قاسمی گفت: 800 میلیارد تومان عوارض آلایندگی از حدود 110 واحد صنعتی آلاینده استان اخذ و بین شهرداری ها و دهیاری های 14 شهرستان درگیر آلایندگی این واحدها در استان اصفهان توزیع شد.
بر اساس مفاد بند 3 ماده 6 قانون برنامه ششم توسعه و ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، یک درصد از فروش فعالیت های آلایندگی به عنوان عوارض آلایندگی به شهرداری ها و دهیاری های شهرها و روستاها اختصاص می یابد. تحت تاثیر آلودگی
وی می گوید سهم هر یک از این شهرها بر اساس میزان عوارض آلایندگی کمیته توزیع آلایندگی واحدهای تولیدی بزرگ استان تعیین می شود.
در این کمیته بر اساس فرمول ارائه شده توسط سازمان برنامه و بودجه و بر اساس شاخص هایی مانند طول دودکش، فاصله منبع آلودگی تا محدوده شهر و جهت باد غالب، سهم هر شهر برای دریافت مالیات آلایندگی از صنایع بزرگ تعیین می شود. واحدها
پس از تعیین سهم هر شهرستان، میزان آنها به اداره کل امور مالیاتی استان گزارش و در آنجا بر اساس این سهمیه ها و از محل درآمد حاصل از فروش واحدهای صنعتی، عوارض آلایندگی توزیع می شود.
قاسمی برخی از شهرهای عضو کمیته توزیع عوارض آلایندگی را از جمله اصفهان، لنجان، فلاورجان، گلپایگان، خمینی شهر، نجف آباد، مبارکه، تیران و کرون، شهرضا، شاهین شهر و میمه، برخوار، خوانسار و دهاقان نام برده است. از این تعداد، 12 واحد بزرگ در چندین شهر از جمله ذوب آهن، فولاد مبارکه و پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان هستند.
استان اصفهان در سال های اخیر با معضل زیست محیطی آلودگی هوا مواجه بوده است، از این رو هوای اصفهان و بسیاری از شهرهای پرجمعیت و صنعتی استان روزهای زیادی از سال در وضعیت ناسالم قرار دارند.
بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر اقلیم و تغییرات اقلیمی سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران (شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رتبه اول را دارد.
70 درصد صنعت استان در 6 درصد مساحت استان قرار دارد. همچنین 75 درصد جمعیت استان در شعاع 50 کیلومتری اصفهان زندگی می کنند. در حالی که مساحت استان 10 میلیون و 700 هزار هکتار، وسعت شهرها و نواحی صنعتی 6 هزار هکتار است و 11 شهر صنعتی و چهار ناحیه صنعتی در شعاع 50 کیلومتری اصفهان قرار دارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ م