به گزارش خبرگزاری فارس کوما، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیع در پنجمین روز از ماه مبارک رمضان پس از سلسله مباحثی پیرامون تفسیر سوره عنکبوت در حرم بانوی کرامت، گفت: مشرکان و منافقین. دو گروه در مقابل رسول خدا هستند.
وی افزود: مشرکان خدا و احکام را تصدیق نمی کنند و منافقین فقط گویا دین اسلام را پذیرفته اند اما طبق آیه 46 سوره عنکبوت دسته سومی به نام اهل کتاب وجود دارد که عمدتاً مسیحیان را در بر می گیرد. و یهودیان هم خداوند کتب آسمانی را می پذیرد و هم احکام و دستورات دین را. به همین دلیل است که رسول خدا در آیه 46 سوره عنکبوت به مناظره نیکو با اهل کتاب دستور داده شد.
استاد حوزه علمیه کومه افزود: اهل کتاب با مشرکان و منافقین کاملاً متفاوت هستند زیرا خدا، کتب آسمانی و پیامبران خدا و شریعت را قبول دارند.
وی خاطرنشان کرد: مجادله احسن دو بار در قرآن آمده است که اولی آن آیه 46 سوره عنکبوت است و مجادله احسن شامل مناظرات و گفتگوهای زیبا و دارای شرایط ویژه است.
سخنران حرم بانوی کرامت تاکید کرد: دعوای احسن شرایط خاصی دارد به گونه ای که در مناظره هیچ گونه توهین و تصویری از قداست طرفین وجود نداشته باشد، شروع مناظره در جامعه، وجود مجادله در اختلافات و بحث، مدارا در بحث و پذیرش حق مناظره.
وی یادآور شد: امروز صدا و سیما باید وارد یک بحث زیبا شود و جوانان هم باید بتوانند این را بیان کنند.وگوها و برای استفاده از مناظره و پاسخگویی به سوالات و شبهات جوانان و اقشار مختلف در این مناظره، پس این کار باید توسط صدا و سیما پاسخ داده شود.
رفیعه در ادامه گفت: خداوند در آیه 46 سوره عنکبوت می فرماید اگر با اهل کتاب برخورد درستی نکردید نزاع و درگیری را به تعویق بیندازید.
یکی از اعضای کادر آموزشی جامعه المصطفی گفت: متأسفانه سنت بازگو شده است.و و مناظره های خوب و زیبا در جامعه تعطیل است و باید مناظره در جوار اداره و مجالس مذهبی برگزار شود تا جوانان به سؤالات و شبهات خود پاسخ صحیح بگیرند.
وی افزود: ما نباید از شبهات و مشکلات هراسی داشته باشیم، زیرا وظیفه علمای دین پاسخ به این شبهات و مشکلات است و جوانان – پرسش ها و شبهات خود را مطرح کنند.
کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تاکید کرد: امام حسین (علیه السلام) در ماجرای عاشورا با لشکریان دشمن مناظره کردند و با یک جنگ خوب و برای پایان دادن به اختلافات، به مناظره پرداختند. دشمنان با موعظه کردن و نصیحت کردند پس فرهنگ گفتگو باید در جامعه نهادینه شود.
پایان پیام / 78023
می توانید این پست را ویرایش کنید
این را برای صفحه اول پیشنهاد دهید