حضرت فاطمه اسوه ازدواج و تربیت فرزند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان



سیده زینب رضوانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به موفقیت حضرت فاطمه سلام الله علیها در زندگی خانوادگی، افزود: ما 3 نوع خانواده متزلزل، متعادل و متعالی داریم. خاندان حضرت زهرا(س) یک خانواده متعالی هستند. تمام احکام خانواده توسط مادر حضرت زهرا(س) اداره می شود. قوانینی مانند ساختارهای قدرت، عشق و سیستم های قدرت، مرزبندی، نقشه ها و

وی ادامه داد: مثلا در حدیث ساع می بینیم که با چه لحنی زن و بچه اش را صدا می زند و دلایل قدرت را به همسر می دهد و با این مدل موقعیت بچه ها را هم توضیح می دهد و یا به عنوان نمونه ای دیگر در 9 سال زندگی مشترک، مطالبه اش خیلی کم است یا خیر. اصلاً مورد نیاز است یا به طور غیر مستقیم بیان می شود.

او در زمینه مهر و محبت مادری حضرت زهرا بیان می کند: در الگو زندگی مشترک 3 مدل عشق و اقتدار، انعطاف غیر قابل نفوذ، بی دقتی و قدردانی وجود دارد. حضرت زهرا سرانجام محبت و اقتداری را که مایه محبت و قدرت در خانواده است محقق می کند. در این مدل، انعطاف ناپذیری، مرزهای زندگی را در هر شرایطی حفظ می کند، حتی زمانی که فقر رخ می دهد. به حدی که حتی زبان به اقوام و همسایه ها هم باز نکرد. به این ترتیب شوهر از نظر اقتصادی افسرده نمی شود.

اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به آرایش حضرت فاطمه برای شوهرش افزود: حضرت فاطمه از عطر و مشک و زیور آلات فراوان برای شوهر استفاده می کرد و از اطاعت بسیار بالایی برخوردار بودند. در همه موارد چه از نظر زیبایی، لحن گفتار، نحوه برخورد با شریک زندگی در همه زمینه ها در خانواده نقش خوبی دارد.

وی ادامه داد: وقتی حضرت علی از جنگ برگشت، روزی حضرت فاطمه در حال آسیاب بود. تکان دادن داد و بدون اینکه به فرزندانش بگوید با خوشحالی به استقبال همسرش رفت، در را باز کرد و شمشیر را از دست همسرش گرفت و او را تعریف کرد.

وی حضرت زهرا را الگویی مناسب برای بانوان دانست و گفت: حضرت فاطمه می تواند الگوی خوبی برای بانوان ما باشد. زنان نباید من امیدوار باشند و بگویند ما در جایگاه حضرت زهرا نیستیم. تا آنجایی که برای گرم کردن زندگی خود قدم بردارند می توانند به پیامبر برسند نزدیک تر خواهد شد. حتی اگر همسر بزرگوار در جایگاه امام علی نباشد و یکی از زوجین با هم نباشد، اگر یکی از آنها خوب کار کند، می تواند به تدریج نظام خانواده را به یک الگوی متعالی منتقل کند. نامناسب من امید هست.

رضوانی با اشاره به نامگذاری امروز به نام روز مادر گفت: حضرت زهرا مظهر خالق عشق و قدرت است. زندگی مشترک و نمادی از عواطف و آداب تربیتی در تربیت فرزندان در خانواده است. مانند آنها نقش مادر را به طور کامل ایفا کرده اند و الگوهای کاملی شده اند، به همین دلیل روز تولد خود را روز مادر نامگذاری کردند تا مادران با حمایت این مادران بزرگ بتوانند با مطالعه کتاب، رسالت و دلیل امروز خود را بهتر درک کنند. شرکت در کارگاه ها می تواند نقش مادر و زندگی مشترک بهترش کن.

به تقارن امروز با ولادت امام خمینی رحما خداوند می فرماید: هر انسانی در این دنیا جایگاه ویژه ای دارد آه تو داشته باشید، بنابراین اگر می تواند یک مکان خاص باشد اش کشف کنید و موفق شوید. مادر امام خمینی(ره) توانست جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد اش یافتن و تربیت فرزندی به نام امام تا نقش انقلابی در مبارزه با طاغوت داشته باشد. از مادرشان حضرت زهرا تقلید می کنند. حضرت زهرا به عنوان مدافع ولایت و امامت و رسالت به خوبی عمل کرده است. در دوران معاصر این ویژگی با وجود مادر امام خمینی(ره) محقق می‌شود و در سیره تربیتی فرزند به گونه‌ای رفتار می‌کنند که او می‌تواند بایستد و با ظلم مبارزه کند. امام خمینی نیز از مادر و همه مادرانی که الگو بودند تشکر کرد گیر قدمی از حضرت زهرا برداشتند و این روز را روز مادر نامیدند.

دیدگاهتان را بنویسید