باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان – امیرحسین بانکی پور گفت: بیشترین تولدها در کشور ما مربوط به دهه 60 است. دهه شصت در اواخر سال زایش است، اواسط دهه شصت است و البته باروری به نصف رسیده است.
به گفته وی، دیروز چهل و نهمین باری بود که رهبر معظم انقلاب بر اهمیت این موضوع تاکید کردند. افزایش جمعیت اشاره کرده اند و این البته یک هشدار جدی است و در واقع یکی از نمونه هایی است که اگر از فرصت های باقیمانده برای جبران غرامت استفاده نکنیم وارد مرحله وحشتناکی از پیری جمعیت شده ایم.
رئیس کمیسیون مشترک قانون حمایت از جوانان و خانواده های جمعیتی می گوید اجرای به موقع آن قانون حمایت از جمعیت و خانواده جوانان که در 73 ماده و با در نظر گرفتن تمامی نکات مصوب و ابلاغی تا حد زیادی می تواند زیان را جبران کند. از آنجایی که ما سعی کرده ایم در این قانون به همه جوانب موضوع بپردازیم، تنها به عزم کافی از سوی مقامات عالی رتبه دولتی و بدنه آن نیاز است.
به گفته بانکی پور، رئیس جمهور و معاون اول وی در ماه های اخیر عزم خود را برای اجرای قانون حمایت از جوانان و خانواده نشان داده اند اما هنوز دولت اقدام جدی انجام نداده است. و این را باید اعلام کرد، اما اگر وزرا و سایر مسئولین محترم بدانند موضوع چقدر مهم است، آن را در اولویت قرار می دهند و روح و پیام این قانون را دنبال می کنند.
در قانون مقرر شده است که خودروسازان باید خودروی ایرانی را به قیمت کارخانه انتخاب کنند و پس از تولد فرزندی دیگر بدون قرعه کشی و صف، از بدو ابلاغ قانون، آن را به مادر تحویل دهند، اما این قسمت از قانون پول و نیاز به تشریفات خاصی ندارد، هنوز اجرایی نشده است و با وجود اینکه وزارت صنعت مدام می گوید ما برای اجرای آن مشکلی نداریم، مدام در حال تغییر مالک است.
بانکی پور ادامه داد: در خصوص حمایت از زوج های نابارور نیز در این قانون تصریح شده است که این دسته از زوجین باید در مقابل ناباروری حمایت شوند اما علیرغم ابلاغیه دولت و وزیر بهداشت و سازمان تامین اجتماعی نیز اینگونه نیست. در زیرمجموعه ها و برخی بیمارستان ها انجام می شود و جدیت و کنترل کافی بر اجرای این حکم وجود ندارد.
انتهای پیام/