به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس جمهور ترکیه در دفاع از روابط آنکارا با مسکو به اتهامات رقیب جدی خود در انتخابات ریاست جمهوری علیه مسکو در حالی پاسخ داد که تنها یک روز تا انتخابات سرنوشت ساز ترکیه باقی مانده است.
رجب طیب اردوغان در واکنش به انتقادات ضد روسیه از نامزد ائتلاف شش حزبی یا ائتلاف «ملت» که در آن به مساوی بودن روابط ترکیه با روسیه با واشنگتن اشاره کرد، اعلام کرد که نباید به مخالفان اجازه داد. این گونه انتقادات را مطرح کند. در برابر روسیه
پایگاه خبری «عربی 21» شامگاه جمعه گزارش داد که «کمال کلیچیدار اوغلو» کاندیدای انتخابات و رقیب جدی رجب طیب اردوغان گفت که به “شواهد ملموس” مداخله روسیه در انتخابات آتی ترکیه دست یافته است.
کلیچیدار اوغلو روز جمعه 22 می با اشاره به انتشار محتوای «بسیار جعلی» روسیه در فضای مجازی، دخالت مسکو در امور داخلی ترکیه را «غیرقابل قبول» توصیف کرد و افزود: «میخواستم تمام دنیا از این موضوع مطلع شوند، به همین دلیل این تماس را برقرار کردم. آشکارا از طریق توییت
وی در عین حال تاکید کرد که در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور، روابط خوبی بین آنکارا و مسکو حفظ خواهد کرد.
او در مورد محتوای آن که ادعا کرد «بسیار جعلی» است توضیحی نداد، اما در توییتر به دو زبان ترکی و روسی پست کرد و نوشت: «اگر میخواهید دوستی ما را پس از 15 می ادامه دهید، دست خود را از ترکیه دور کنید.» هنوز همکاری و دوستی را ترجیح میدهند.»
پنجشنبه محرم اینجانامزد ریاست جمهوری، به دلیل آنچه که در فضای مجازی «ترور شخصیت» نامیده شد، بدون اعلام هیچ جزئیاتی کناره گیری کرد.
در پاسخ به اتهامات کلیچیدار اوغلو، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور فعلی و نامزد انتخاباتی ترکیه با انتقاد از ادعای اوغلو درباره دخالت روسیه در تظاهرات استانبول گفت: آقای کمال، شرمنده! اگر بگویم آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در انتخابات ترکیه دخالت می کنند، چه می گویید؟
همزمان با تشدید جنگ لفظی دو نامزد اصلی انتخابات، «دیمیتری پسکوفسخنگوی کرملین روز جمعه تاکید کرد: کشوری که برای روابط دوجانبه ارزش قائل است، طبیعی است که در امور شرکای خود دخالت نکند.
پسکوف درباره الزامات کلیچیدار اوغلو گفت: «ما به شدت و قاطعانه چنین اظهاراتی را رد میکنیم، اگر کسی چنین اطلاعاتی را به آقای او بدهد کلیچیدار با توجه به موقعیت، او دروغگو است.»
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه قرار است روز شنبه 24 می در سراسر این کشور برگزار شود. انتخابات خارج از کشور از چند هفته پیش آغاز شد.