به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری پدر، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق یاد و خاطره حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالعزیز حکیم» با بیان اینکه عراق عزیز در چنین روزهایی از دنیا رفت. عراقی عزیز، رهبری ویژه ای بود که در شرایط استثنایی و شرایط حساس تاریخ عراق مدرن، ویژگی های استثنایی از خود نشان داد و امانتی را که در آن بود به جا آورد. پس از شهادت. ملی گفت: شهید جاویدالاثر محراب را بر عهده داشت. گرفت.
وی با اشاره به اینکه عزیز عراق تابع اقتدار دندان بود و جمله معروفش حجت دین ما بود، گفت: دغدغه ایشان پروژه ملی، اسلامی و مصالح عمومی بود و به همه گروه ها توجه داشت. و گروه ها و تلاش های او فقط شامل کسانی می شد که از نظر سیاسی به او نزدیک بودند، نتوانستند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان دیگر ویژگیهای بارز عراق خاطرنشان کرد: دغدغه ایشان تقویت بزرگترین طیف اجتماعی در کشور و سایر طیفها در کشور مبنی بر گفتوگو، عدالت، انصاف و شکستن معادله ظالمانه و تلاش برای رسیدن به هدف بود. وحدت شیعیان، جبهه ملی.
حکیم با بیان اینکه عزیز تلاش می کند براساس معیارهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری قانون اساسی تدوین کند، افزود: وی سپس تلاش کرد تا به حضور نظامی خارجی در عراق پایان دهد و شعار اتحاد استراتژیک عراق با کشورهای همسایه و جهان را سر داد. شالوده منافع مشترک و متقابل ملت ها را پی ریزی می کند.
وی در خصوص دیگر خدمات عزیز عراق به کشور گفت: عزیز عراق بر استقلال تصمیم گیری در عراق تاکید کرد و از اولین کسانی بود که طرح خروج عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل را دنبال کرد.
رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: روش ایشان واقع گرایی سیاسی بود، همواره بر تعادل روابط منطقه ای و جهانی عراق تاکید می کرد، بحث مذاکرات ایران و آمریکا در مورد عراق را مطرح می کرد و این گفتگوها در آن مقطع انجام شد. “
حکیم گفت که عزیز عراق معتقد است که تروریسم را نمی توان تنها با نیروها و تجهیزات نظامی شکست داد، بلکه به مسئولیت اجتماعی و همبستگی نیاز دارد.
وی افزود که صحنه سیاسی عراق امروز به مردان و رهبران عزیزی مانند عراق و صداقت، فداکاری، بصیرت، خرد و شجاعت او نیاز دارد.
پیشنهاد راه حل 9 ماده ای برای برون رفت از بحران سیاسی در عراق
سید عمار حکیم، رهبر جنبش حکمت ملی عراق، گفت: «صحنه سیاسی در عراق شدیداً به گفتوگوی جدی و تفاهم واقعی بین رهبران سیاسی و تصمیمگیرندگان نیاز دارد. رسانه هایی که برای خروج از بن بست سیاسی که مانع از منافع ملت و سوء استفاده از درآمدهای روزافزون کشور به دلیل افزایش قیمت نفت شده است، باید چهره به چهره باشند، آینده ملت را با نامعلومی مواجه کرده اند.
وی تاکید کرد که اکثریت مطلوب اکثریت است به عنوان پروژه های مشخص برای دولت سازی بر اساس اصل “اکثریت ملی با حضور همه طیف ها” یعنی اکثریت شیعه و اکثریت سنی ها و اکثریت کردها که همه اشتراک دارند. در مسئولیت اجرایی کشور برای ایفای نقش اپوزیسیون سازنده، اقلیتی را از همه اقشار تشکیل دهید.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر عدم حضور جریان حکمت ملی در دولت آینده عراق، گفت: ما معتقدیم که فراکسیون اکثریت باید متشکل از نمایندگانی از بزرگترین طیف اجتماعی باشد تا حمایت پارلمانی کافی از دولت صورت گیرد. ” اسپری نکنید. از موضع مسئولیت اخلاقی و ملی، از نیروهای سیاسی نماینده طیف اجتماعی اکثریت و همه شرکای ما در کشور میخواهم که برای خروج از بنبست سیاسی فعلی تلاش کنند. برای این منظور باید با روحیه ملی گام های زیر برداشته شود:
همه جریان های سیاسی را پشت میز مذاکره بنشینند و بدون قید و شرط راه حل ها را بررسی کنند.
۲. جناح اکثریت را با تعریف پیشنهادی در قانون اساسی از طریق نیروهای سیاسی که بزرگترین طیف اجتماعی را نمایندگی می کنند، معرفی می کند.
مشکل رهبران سه گانه را از طریق درک داخلی از طیف اجتماعی حل کنید به گونه ای که همه با نامزد اکثریت مسلمان سنی و اکثریت کرد و اکثریت مسلمان شیعه تعامل داشته باشند تا مفهوم اکثریت قانع کننده برای همه را ترویج کنند و بپذیرند که مخالفت با کاندیدای طیف به معنای مخالفت با خود است، این طیف نیست.
4. برنامه خدماتی و سیاسی دولت آینده را با جدول زمانی مشخص و واقع بینانه برنامه ریزی کنید و معیارهای معرفی وزیران را تعیین کنید.
5. توزیع مسئولیت ها به این معناست که هرکس بخواهد در دولت مشارکت کند به فراکسیون اکثریت برود و متعهد به حمایت از دولت در اجرای برنامه توافق شده و مسئولیت کامل مشارکت و تصمیم گیری آن باشد. و هرکسی که به دنبال مشارکت نیست باید در جایگاه اپوزیسیون مجلس بنشیند و این را رسما اعلام کند.
اکثریت پارلمان موظف است فضای امنی را برای مخالفان فراهم کند و اپوزیسیون در مجلس نیز موظف است جلسات مجلس را تعطیل نکند، مشارکت مؤثری داشته باشد و به اکثریت اجازه تشکیل دولت بدهد.
7. موافقت اکثریت حاکم و اپوزیسیون سازنده بر رایزنی مستمر و بررسی ادواری موضوعات اصلی کشور به منظور دستیابی به تصمیمات ملی و اجتماعی در مورد مسائل سرنوشت ساز و قوانین بلاتکلیف.
8. جنجال و اتهامات رسانه ای را کنار بگذارد.
9. رقابت سیاسی باید برای اصلاح باشد، چه در عمل و چه در گفتار. هر نیروی سیاسی و هر ائتلافی باید برنامه ها و دیدگاه های خود را از طریق رسانه ها منتشر کند و افکار عمومی را در جریان برنامه ها و راهکارهای همه گروه ها قرار دهد و آنچه را که مناسب می داند انتخاب کند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق پس از تشریح گام های نه گانه خود ابراز امیدواری کرد که همه نیروهای سیاسی با جدیت در این گام ها زمینه را برای عبور از بحران های کشور فراهم کنند.
توافق بر سر مذاکرات هسته ای در ایران ثبات منطقه ای را تقویت می کند/ مسئله فلسطین باید دغدغه جهان عرب و اسلام باشد
سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه مراسم یادبود حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالعزیز حکیم» در خصوص تحولات منطقه گفت که ما از طرفین درگیری می خواهیم به یک توافق برسند. توافقی که به رنج های این کشور عزیز پایان خواهد داد.
وی با حمایت از مذاکرات جاری در منطقه گفت: ما بر حمایت خود از مذاکرات کشورهای عضو شورای همکاری با سوریه و دیدارهای متقابل مقامات دو کشور تاکید می کنیم و خواهان بازگشت سوریه به صندلی خود هستیم. اتحادیه عرب در نشست بعدی اتحادیه عرب در الجزایر.
رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات وین به توافق نهایی درباره موضوع هسته ای ایران و تقویت ثبات منطقه منجر شود.
حکیم در پایان با تاکید بر حمایت همه جانبه خود از مردم فلسطین و مطالبات عادلانه آنان گفت: مسئله فلسطین باید دغدغه اصلی جهان عرب و اسلام باقی بماند.
انتهای پیام/.