– اخبار فرهنگی –
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فرهنگ دوران دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت میتواند گرههای کور کشور را باز کرده و نقشه صحیحی پیشروی مسئولان قرار دهد، چرا که آنها بودند که با دستانی خالی، برابر ماشین آهنی صدام ایستادگی کردند و با همین فرهنگ به یاری اسلام، میهن و امامشان(ره) شتافتند.
یکی از اقدامات لازم و عملی برای فرهنگسازی «ایثار و شهادت»، رسیدگی به وضعیت فعلی جانبازان، ایثارگران و خانواده معظم شهداست. بنابراین توجه جدی و احترام به آنها، بخشی از فرهنگسازی را دنبال خواهد کرد. بر همین اساس سراغ فراکسیون ایثارگران مجلس رفتهایم تا از اقدامات آنها برای رفع مشکلات جامعه ایثارگری جویا شویم.
تذکر 51 نماینده درباره وضعیت استخدام ایثارگرانمعاون رئیسجمهور: باید به دغدغه خانوادههای ایثارگران توجه شودسفرهای استانی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با رویکرد جدید انجام میشود
* قرائتهای ناصحیح از برخی از قوانین برای ایثارگران مشکلساز شدهاست
علیاکبر بسطامی نماینده مردم ایلام و دبیر اول فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از اراده راستین و عزم راسخ مجلس یازدهم برای رفع مشکلات ایثارگران خبرداد و اظهارداشت: در بدو ورود و شروع به کار مجلس یازدهم، مقام معظم رهبری فرامینی را در سه محور اصلی فرهنگ، اقتصاد و توجه به اقشار آسیبپذیر جامعه توصیه کردند که نصبالعین قرار دادهایم و در این زمینه اقدام خواهیم کرد.
وی بالاترین و ارزشمندترین فرهنگ را فرهنگ «ایثار و شهادت» خواند و افزود: بنده به عنوان دبیر اول فراکسیون ایثارگران مجلس تمام دغدغه خود را برای رفع مشکلات این ولی نعمتان قرارداده و باید به این قشر گرانمایه توجه جدی داشته باشیم.
دبیر اول فراکسیون ایثارگران مجلس با اشاره به یکی از دغدغههای ایثارگران یادآور شد: در بودجه سال 1400 در بندهای تبصره 20 در خصوص تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران اتمام حجت کردهایم و دولت نیز در این راستا قرار شد آییننامهای را توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان امور استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه برای سراسر کشور ارسال کند؛ اما متاسفانه بدون نظر بنیاد شهید و امور ایثارگران این بخشنامه را تدوین و به استانها فرستاده شدهاست.
بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان متولی این قشر عظیم و گرانقدر قطعاً میتواند برخی از آیین نامههایی که دست خوش قرائتهای ناصحیح است، را اصلاح کند اما متاسفانه این موضوع بدون در نظر گرفتن سیاستهای تخصصی این بنیاد در سراسر کشور منتشر شده و هر کدام از دستگاهها و سازمانها قرائت خاص خودشان را از این بخشنامه یا آییننامه ارائه میدهند که این قرائتهای ناصحیح باعث آزرده خاطرشدن ایثارگران شدهاست.
* پیگیر قانون تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگر هستیم/ نهادهای نظارتی مُصر به اجرای این قانون
بسطامی که خود نیز از جامعه ایثارگران کشور محسوب میشود، برخی از قرائتها و استنباطها از قوانین را مشکلساز عنوان کرد و گفت: تا این لحظه بسیاری از سازمانها نتوانستند این بخشنامه را اعمال کنند و تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران را انجام دهند. برای همین در جلسه دو هفته پیش کمیسیون اجتماعی مجلس این موضوع را تذکر دادیم.
وی با بیان اینکه نهادهای نظارتی همچون دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری و کمیسیون اصل 90 این موضوع را نظارت میکنند تا حتماً این قانون اجرایی شود، خاطرنشان کرد: بنده این اطمینان خاطر را به ایثارگران و خانوادههای معظم شهدا میدهم که مجلس یازدهم به فکر این قشر بوده و تمام توان خود را برای رفع مشکلات آنها به کار خواهد بست.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: درصدد فرصتی هستیم تا در برنامه هفتم توسعه بسیاری از قوانینی که اجرایی نمیشود را در این مجلس اصلاح کنیم تا نسبت به مجمع ایثارگران ادای تکلیف کرده باشیم.
دبیر اول فراکسیون ایثارگران مجلس از اهتمام و عزم راسخ ریاست و نمایندگان مجلس برای رفع دغدغه ایثارگران خبرداد و گفت: بنده در صحن علنی به سازمانها و دستگاههای اجرایی، نسبت به دغدغه ایثارگران تذکری ارائه کردم که ریاست وقت مجلس به بنده مأموریت داد تا در کمیسیونها، قوانین راجع به ایثارگران را در ابعاد مختلف دنبال کنم و امیدوارم در آینده نزدیک این مشکلات رفع خواهد شد.
رصد و بازرسی نهادهای نظارتی از سازمان ها و ارگانهایی که که از قوانین ایثارگران سرپیچی میکنند، بخشی از دغدغه و مشکلات این قشر را درمان خواهد کرد؛ چراکه آنها میبینند مسئولان نسبت به رفع دغدغه آنها دغدغهمند هستند. بر همین اساس است که تذکر و توبیخ دستگاههای اجرایی در برابر این قانون لازم و ضروری است که مبادا این افراد که روزی جان خود را در کف دست گرفته و صاحبان و ولینعمتان انقلاب اسلامی هستند، آزرده خاطر شوند.
* تذکر جدی به دستگاههای مستنکف از اجرای قانون/ جامعه ایثارگری الگوی سایر افراد جامعه هستند
بسطامی از لیست دستگاههای مستنکف از اجراهای قانون خبرداد و گفت: دستگاههای نظارتی به سازمانهایی که از این قانون استنکاف ورزند تذکر خواهد داد. برای مثال بنده به وزیر نفت تذکری در این زمینه اعلام کردم که ایشان به من اطمینان خاطر دادند که این قوانین را دنبال میکند.
وی با اشاره به مطالبهگری جامعه ایثارگران یادآور شد: مسئولین باید نسبت به مطالبهگری و درخواستهای ایثارگران نقشه راه مشخصی داشته باشند و بنده به جامعه ایثارگران و خانواده شهدا میگویم که صاحبان انقلاب شما هستید و اگر مسئولی از قوانین استنکاف کند باید در برابر شما عذرخواهی کند.
نائب اول فراکسیون ایثارگران مجلس منش و رفتار ایثارگران و خانواده معظم شهدا را الگوی برای ملت ایران برشمرد و افزود: مطالبهگری یکی از از اقدامات برحق آنها بوده و هست و میبایست از مجاری قانونی این مطالبهگری را پیگیری کند که مبادا این مطالبهگری دست آمیز دشمنان شود.
این نماینده مجلس گفت که مطالبه ایثارگران را بر حق میدانیم و ما مکلف، موظف و متعهد هستیم که نوکری خود را در محضر ایثارگران انجام دهیم.
بسطامی در بخش دیگری از سخنان خود قاضیزاده رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران را دغدغهمند برای رفع مشکلات ایثارگران عنوان کرد و گفت: آقای قاضیزاده در زمان نمایندگی مجلس نیز این دغدغه را داشتند و در حال حاضر نیز نسبت به رفع این مشکلات اقداماتی انجام خواهد داد. برنامه ایشان را رصد کردهام و یقین دارم که در بودجه سال 1401 اقدامات بهتری به ایثارگران ارائه کند.
انتهای پیام/