
به گزارش «تابناک»، دکتر پیام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علم و آموزش ایرنا به طبرسی گفت: در اسرع وقت نوبت سوم واکسن کرونری را به مردم تزریق کرده و به هیچ وجه آن را به تاخیر نیندازید.
وی در پاسخ به این سوال که چرا سویه omicron در برخی شهرها بیشتر دیده می شود، پاسخ داد: “هر چه مکان های بیشتری سفر کنیم، ویروس های بیشتری می بینیم.”
این متخصص عفونی یادآور شد: برخی از بیماران مبتلا به امیکرون که تاکنون شناسایی شده اند به خارج از کشور یا امارات یا کشورهای اروپایی رفته اند، بنابراین افراد به هر شهر و کشوری سفر می کنند و اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند.
وی مجددا به مردم توصیه کرد: رعایت اصول بهداشتی مانند استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی و عدم حضور در فضاهای بسته و خوابگاه ها را رعایت کنند.
عضو کمیته علمی ملی کووید 19 ادامه داد: با توجه به نرخ انتقال بسیار بالای سویه omcron، ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. پس از شناسایی سویه omicron در کشور مشخص شد که این سویه در کشور در حال چرخش است.
سومین دوز واکسن کرونری ایمنی کافی را ایجاد می کند
طبرسی تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد که تزریق دوز سوم واکسن کرونری به افراد ایمنی خوبی می دهد.
وی از مردم خواست واکسیناسیون را تکمیل و دوز دوم و سوم واکسن عروق کرونر را تزریق کنند تا تا حد امکان از عوارض ویروس کرونا جلوگیری شود.
این متخصص عفونی افزود: برخی از کشورها مانند انگلیس و آمریکا که در اوج شیوع بیماری عروق کرونر قرار دارند، هنوز محدودیت های اجتماعی اعمال نکرده اند، اما از سوی دیگر محدودیت های شدیدی برای افرادی که این کار را انجام نمی دهند، اعمال کرده اند. از پروتکل هایی مانند واکسن و ماسک پیروی کنید.” به عبارت دیگر، آنها محدودیت ها را به حد هوشمند رسانده اند.
طبرسی افزود: این کشورها به این نتیجه رسیده اند که دیگر نمی توان مراکز و اماکن اجتماعی را پس از مدتی تعطیل و بازگشایی کرد و این امر می تواند دوباره تکرار شود. استراتژی اصلی افزایش سطح ایمنی انسان است که با اقداماتی مانند واکسیناسیون و استفاده از ماسک می توان به آن دست یافت.
به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی سویه جدیدی از ویروس کرونا به نام B.1.1.529 را شناسایی کردند که دارای جهش های متعددی است. سازمان بهداشت جهانی این گونه جدید را نگران کننده معرفی کرده و نام آن را با الفبای یونانی “Omicron” گذاشته است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، موارد Omicron هر 36 تا 72 ساعت دو برابر می شود، که نشان می دهد سویه جدید “مزیت رشد قابل توجهی” نسبت به گونه های غالب دلتا دارد.
سویه omicron دارای 50 جهش ژنتیکی است که 37 مورد از آنها پیک پروتئینی است که برای اتصال و حمله به سلول ها استفاده می شود. این تعداد غیرعادی جهش است و می تواند گسترش سریع این گونه را توجیه کند. هم افراد واکسینه شده و هم در حال بهبودی می توانند به این سویه آلوده شوند. در مقایسه با امیکرون ها، تنها 13 جهش ژنتیکی در پروتئین تاج گونه دلتا وجود دارد.