
به گزارش تابناک، مسعود مردانی با اشاره به خطرات شیوع سرخک در کشور گفت: پس از ورود بسیاری از مهاجران از افغانستان، شیوع سرخک در کشور به طرز چشمگیری افزایش یافته است.»
وی خاطرنشان کرد که تا چند سال پیش، به سمت حذف سرخک در کشور پیش می رویم و گفت: متاسفانه به دلیل شیوع سرخک، بنابراین زنگ خطر به صدا درآمد.”
مردانی از افزایش 6 برابری مهاجران از افغانستان خبر داد و افزود: در حال حاضر روزانه بیش از 8 هزار نفر وارد افغانستان می شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بسیاری از مردم افغانستان در برابر سرخک واکسینه نشده اند، گفت: سال گذشته بیش از 100 مورد سرخک گزارش شده است که بیشتر آنها از مهاجران افغانستانی بوده اند.
یک متخصص بیماری های عفونی گفت «هنوز موارد سرخک در کشور وجود دارد. و متاسفانه این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
این مردان سرخک را یک بیماری حاد دستگاه تنفسی فوقانی نامیدند و افزودند که “بیشتر آن در دوران کودکی رخ می دهد.”
وی از پوشش 98 درصدی واکسیناسیون سرخک در کشور خبر داد. و تاکید می کند: در سال 1384 حدود 30 میلیون ایرانی در برابر این بیماری ها در طرح ملی سرخک و سرخجه واکسینه شدند.
متخصصان بیماری های عفونی که سرخجه مادرزادی را شناسایی کردند زادگاه در کشور ریشه کن شده است. وی افزود: در مورد سرخک کنترل و حرکت همه جانبه برای ریشه کنی سرخک به مدت چهار سال به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است.
مردانی با اشاره به اینکه اولین مورد سرخک در استان کرمان توسط مهاجران شناسایی شد، افزود: متاسفانه بار مهاجرت افزایش یافته است. این بیماری به نقاط مختلف کشور سرایت کرده است.»
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تب بالا را یکی از بارزترین علائم سرخک دانست و گفت: تب در بیماران سرخک گاهی به 40 درجه سانتیگراد می رسد.
بی قراری، از دست دادن اشتها، عطسه، سرفه و آبریزش بینی از دیگر علائم آن هستند. سرخک شناسایی و به مردان اضافه شد: در سرخک سطح داخلی گلو و دهان قرمز و ملتهب می شود.
وی ادامه داد: جوش های قرمز روی پوست در بیماران سرخک از سر و صورت و ناحیه بین رویش مو شروع می شود و به تدریج تمامی اندام ها را درگیر می کند.
یک متخصص بیماری های عفونی افزود: “پنومونی یک دوره بالینی بسیار طولانی پس از سرخک دارد. و می تواند منجر به مرگ بیمار شود.»
وی به خانواده هایی که از ترس ابتلای فرزندشان به بیماری عروق کرونر به طور معمول واکسینه نمی شوند، می گوید: در اولین فرصت با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور، فرزند خود را برای واکسیناسیون رایگان ببرید.
وی گفت: نباید اجازه دهیم سرخک در کشور شیوع پیدا کند. مرد اضافه کرد که حتی افرادی که در برابر این بیماری واکسینه شده اند ممکن است کمی بعد آنتی بادی های لازم برای مبارزه با آن را نداشته باشند.
متخصص بیماری های عفونی «به محض مشاهده علائم بیماری حتما به پزشک مراجعه کنید و شرایط قرنطینه را رعایت کنید.»
وی گفت: بزرگسالانی که علیه سرخک واکسینه می شوند و آنتی بادی های محافظتی دارند به این بیماری مبتلا نمی شوند.