به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری فارس، «کریس مورفی» نماینده مجلس سنای آمریکا در یادداشتی بار دیگر از سیاست دولت سابق آمریکا برای خروج از برجام انتقاد کرد و نوشت: شکستگی های ناشی از این رویکرد، راه حل «جو بایدن» غیر از توافق با ایران. او نرفت.
مورفی در تیتر یادداشت خود که روز پنجشنبه در مجله تایم منتشر شد، نوشت: «شکست های ترامپ در ایران راهی جز دستیابی به توافق برای بایدن باقی نگذاشته است.
این سناتور آمریکایی در این مقاله خاطرنشان کرد که علیرغم توصیه مشاورانش، ترامپ از توافق هستهای با آمریکا خارج شد و گفت: ایران به وعدههای خود عمل کرد، بخشهای زیادی از برنامه هستهای خود را محدود کرد و به بازرسان اجازه دسترسی داد. »
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برخلاف تعهدات خود در اردیبهشت ۱۳۹۷ از توافقنامه مصوب شورای امنیت سازمان ملل خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.
ترامپ امیدوار بود که فشار حداکثری بتواند ایران را متقاعد کند که پای میز مذاکره بیاید و به جای برجام بر سر یک توافق جدید مذاکره کند. با این حال او در 29 ژانویه گذشته استعفا داد اما نتوانست به اهداف ضد ایرانی خود دست یابد. علاوه بر این، او به دلیل نداشتن استراتژی برای ایران، ایجاد تنش با ایران، از بین بردن اثرات تحریم ها برای بهره برداری بیش از حد، و ترویج برنامه هسته ای ایران به مدت چهار سال در کاخ سفید به شدت در آمریکا مورد انتقاد قرار می گیرد. .واقع شده.
مورفی با اشاره به مذاکرات جاری در وین نوشت: دولت بایدن تلاش کرده است ایران را به میز مذاکره بازگرداند، اما ایران تمایلی به مذاکره پس از اینکه آمریکا به طور ناگهانی پای میز مذاکره آمد، ندارد.
او گفت: «حمام کردن سیاست ترامپ در قبال ایران برای یک ماه یا یک سال دیگر دیوانگی است.
وی نوشت: بله، ایران باید به همین ترتیب مصالحه کند، اما زمان رو به اتمام است و باید به زودی توافق جدیدی حاصل شود. با توجه به گامهایی که در دوران ترامپ از دست دادیم، ممکن است توافق جدید مانند توافق با اوباما نباشد، اما توافقی با ایران که دوره پرواز را طولانیتر میکند و اجازه از سرگیری بازرسیها را میدهد، جهان را به مکانی امنتر تبدیل میکند.»
کریس مورفی همچنین به مخالفان لغو تحریم های اعمال شده علیه ایران در دوره ترامپ نوشت که این تحریم ها هیچ تاثیری نداشته است. وی نوشت: و به کسانی که با تحریم های ترامپ برای دستیابی به توافقی جدید مخالف هستند، باید گفت که ایالات متحده از حفظ این تحریم ها سود برده است. تحریمهای ترامپ به طرز شرمآوری بیاثر بود».
دولت بایدن شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را که توسط دولت قبلی آمریکا علیه ایران به کار گرفته شد، اذعان کرد، اما از انجام هر گونه اقدامی برای بازگرداندن ایالات متحده به مسیر اصلی خودداری کرد.
اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریمها برای ترامپ یکی از اصلیترین موارد مناقشه در دور قبلی مذاکرات وین با هدف بازگرداندن ایالات متحده به شورای امنیت سازمان ملل است.
انتهای پیام/
می توانید این پست را ویرایش کنید
آن را در صفحه اول پیشنهاد دهید