شهرداری گرگان / ترفند درآمدی فضای سبز به سرقت رفت – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان


خبرگزاری مهر، گروه استان ها – اعظم محبی: شهر گرگان با وجود مجاورت با جنگل های ناهارخوران و النگدره ناهارخوران و استفاده از فضای سبز طبیعی، همچنان با استانداردهای فضای سبز شهرستان فاصله زیادی دارد. اگرچه مدیران شهری در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا با ایجاد پارک‌های محله‌ای یا مناطق محدود، سرانه فضای سبز را گسترش دهند، اما با توجه به رشد شهر نتوانسته‌اند سرانه را به‌طور چشمگیری بهبود بخشند.

اگرچه سرانه فقر سبز در گرگان مشهود است، اما اخیرا شهرداری با تغییر کاربری یکی از زمین های 21 هزار متری مرکز شهر (کارخانه وش) در خیابان شهید بهشتی موافقت کرده است. سایتی که از فضای سبز در طرح جامع و تفصیلی استفاده می کند اما شهرداری در ازای 170 میلیارد ریال این کار را انجام داده است. سوالی که در صورت تکمیل آن باعث سلب حقوق شهروندان گرگانی می شود.

علیرغم اینکه اقدامات شهرداری مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته، شنیده ها حاکی از آن است که شرکت تعاونی که در حال ساخت و ساز در زمین است متعلق به کارکنان شهرستان گلستان است که این موضوع بحث استفاده از رانت های اداری را مطرح می کند.

گیاه واشا یک میراث صنعتی و بخشی از تاریخ شهر است

یک کارشناس ارشد مدیریت شهری شهردار گفت: پروژه ای به نام کارخانه واشا یکی از پروژه های دارای تاثیر منطقه ای است، بنابراین در زمان تغییر کاربری دو هکتار از فضای سبز به تجاری-مسکونی، ابتدا یک پروژه را در نظر خواهیم گرفت. چند امتیاز

سیامک دوربیکی افزود: اولاً فقر سرانه مناطق سبز در گرگان که حاصل سیاست های غلط دو دهه اخیر و نبود پارک های شهری متناسب با تراکم تراکم است. در نتیجه تأمین سرانه آن در محدوده ای که پروژه در آن واقع شده است طبق طرح جامع حق عمومی، مصون از تعرض و بر عهده شهرداری است.

شهرداری گرگان/ ترفند درآمدی فضای سبز در حال سرقت است

وی افزود: مشکل دوم نبود مساحت معادل در منطقه ای با تراکم جمعیت و جمعیت قابل توجه طی یک دهه آینده است، بنابراین شهرداری باید متعهد شود که منطقه ای را که می تواند پارک منطقه ای باشد از دست ندهد. عرصه جایگزین برای مردم چه یکپارچه یا پراکنده است و با فرض ایجاد 4000 متر مربع فضای سبز عمومی شهرداری باید اعلام کند که برای جبران مابقی چگونه اقدام خواهد کرد؟

مشخصا شهرداری باید مشخص کند که چه منطقه ای را برای از دست دادن منطقه در نظر گرفته شده برای احداث منطقه سبز در نظر گرفته است. دربیکی گفت: در سال گذشته ساختمان و معماری دو کارخانه آبجوش توسط برخی از کارخانه هایی که پس از رونق اقتصادی دشت گرگان (زمین طلای سفید) باقی مانده بود تخریب شد، این کارخانه ها به نوعی میراث صنعتی و بخشی از شهر بودند. و تاریخ منطقه برنامه ریزی برای تقویت هویت شهری و تبدیل شدن به جاذبه منطقه ای مانند اصفهان برای کارخانه ریسباف از بودجه دولتی صورت می گرفت.

شهرداری نباید تنها دریافت کننده وجوه و تعهدات قانونی باشد

وی ادامه داد: سرمایه گذاران ایرانی معمولا به دنبال استفاده حداکثری اقتصادی در کوتاه مدت و منافع ساخت و ساز هستند و تعداد کمتری از مالکان و سازنده ها از مسئولیت های اجتماعی خود برای بهره برداری از این گونه پروژه ها استفاده می کنند. اگر چنین است، ساختمان اصلی کارخانه می تواند یادگاری از تاریخ معماری و اقتصادی شهر و خاطرات جمعی ساکنان باشد، با استفاده از اسناد قبل از تخریب، نه اینکه پشت درهای بسته تخریب شود.

یک کارشناس ارشد شهری گفت: شهرداری و شورای شهر به عنوان نهادهای خدمات اجتماعی شناخته می شوند و از این رو انتظار می رود در این طرح نه تنها اعتبارات و عوارض قانونی دریافت کنند، بلکه به تبعات احتمالی آن نیز توجه کنند. و هزینه های پروژه به شهر. شهروندان باید در قبال این تصمیمات و مجوزها در آینده پاسخگو باشند، مانند ارتفاع، نورگیر و سایه، اثرات اجتماعی و فرهنگی بر لوازم جانبی تخریب شده، اثرات ترافیکی، حمل و نقل و فشارهای اجتماعی-اقتصادی جمعیت (براساس طرح جامع)، مسائل حفاظت غیرعامل. ، نفوذپذیری و سوالات مشابه.

شهرداری گرگان/ ترفند درآمدی فضای سبز در حال سرقت است

دربیکی گفت: جنبه دیگر این است که سازه عقب پروژه به صورت فضای سبز و پارک خطی اجرا می شود اما چنین فضایی کارکرد پارک (در مفاهیم شهرسازی) و مانند پروژه آفتاب را ندارد. فقط یک پیاده روی بهتر تا دیوار تجارت است.” بنابراین، در بهترین حالت، کمتر از یک پنجم این منطقه تبدیل به یک منطقه سبز می شود که امیدواریم به نفع جامعه باشد، نه فقط مردمی که در این پروژه زندگی می کنند.

4000 م در ساخت پارک در نظر گرفته شد

مهر یکی از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تغییر کاربری کارخانه واشا به شورای شهر آمد و پس از تصویب قرارداد به کمیسیون ماده ۵ استان ارسال شد.

مهرانس کاظم نایی افزود: این کارخانه در طرح تفصیلی ستاره است و برای تغییر کاربری توافق شده است که باید با موافقت شهرداری باشد.

وی ادامه داد: مساحت دو هکتار و چهار هزار متر است و باید برای چهار هزار متر احداث فضای سبز و پارکی که پارک عمومی و در دسترس همگان است در نظر گرفته شود.

کاظم نایی تصریح کرد: علاوه بر پروژه در کنار احداث پارک، پارک خطی نیز در مقابل آن ایجاد می شود.

پارک حصارکشی نشده است

مهرام شهردار منطقه 3 گرگان نیز گفت: بر اساس تصمیم قبلی درخواست تغییر کاربری وی از سوی انجمن تعاون تایید و به کمیسیون ماده 5 ارسال شد.

شهرداری گرگان/ ترفند درآمدی فضای سبز در حال سرقت است

مجید میرزا حسینی افزود: بر اساس توافق با شهرداری مقرر شد در این پروژه برای ایجاد پارک و فضای سبز مشارکت و به شهرداری واگذار شود، البته این پروژه پسوندی نیز دارد و این در قرارداد ذکر شده است.»

وی افزود: پیرو تصمیم کمیسیون ماده 5 این تغییر کاربری برای ادامه روند به شهرداری ابلاغ می شود.

میرحسینی با اشاره به اینکه این پارک در حاشیه زمین و در ضلع شرقی و جنوبی قرار دارد، ادامه داد: پروژه برای کارکنان استانداری و شورای دوره های قبل گرگان و تعدادی نیز برای افراد دیگر است.

وی تاکید کرد: این پارک برای همه ساکنان قابل استفاده است و حصارکشی ندارد و این محوطه سرسبز بدون تغییر است.

شرایط خاص گرگان برای دسترسی به فضاهای سبز و پارک های شهری و همچنین نبود سرانه فضای سبز، این شهر را در وضعیت شکننده ای قرار داده است و هرگونه تصمیم غیرموجه و غیرکارشناسی عواقب مخربی برای شهر خواهد داشت. جمعیت گرگان.

فروش قسمت هایی از فضای سبز در زمین های بزرگ واقع در قلب شهر رویکرد اشتباهی است و باید سرنوشت فضای سبز شهر را کلی خواند.

اگرچه درآمدزایی و تامین نقدینگی پروژه های عمرانی و حتی مدیریت شهری از الزامات مدیریت شهری است اما نمایندگان مردم در مجلس شهری و شهردار گرگان باید قبل از هر تصمیمی نتیجه سیاست های خود را ارزیابی کنند. هیچ کاری نکنید.آینده درخت بی پروایی و تصمیمات اشتباه رهبران شهر را خواهد خورد.

دیدگاهتان را بنویسید