به گزارش خبرگزاری فارس از اسلامشهر، به دلیل بی توجهی متولیان و مدیران دستگاه های نظارتی و دستگاه های ذیربط در حفظ سرمایه های دولتی و منابع طبیعی، قطعه رودخانه کرج به عنوان مرز مشترک اسلامشهر و بهارستان در قطعه الف تعیین شده است. کشور مورد تجاوز قرار گرفته و به مکانی برای ساخت پارک ها، ساختمان های مسکونی و تجاری و دفع نخاله های ساختمانی و فاضلاب شهری تبدیل شده است.
شهرداری نسیم شهر برای ارائه خدمات بیشتر به مردم و درآمدزایی مجموعه مدیریت زیرمجموعه، در اقدامی غیرکارشناسی و جذاب، بخشی از بستر رودخانه کرج را تصرف و تملک کرده و علاوه بر آن زمینه را برای تخلفات بعدی فراهم کرده است. فاجعه زیست محیطی برای سودجویان
در پی روند تجاوز به رودخانه کرج که بخشی از آب سد کرج را به زمینی به جنوب تهران در منطقه حسن آباد فشافویه منتقل کرد، علاوه بر اقدامات سودجویانه عده ای فرصت طلب که اقدام به تخلیه نخاله های ساختمانی و همچنین نخاله می کردند، شهرداری در اقدامی به عمل آورد. اقدام غیرقانونی و نه حرفه ای، نسیم شهر دیوار کشی و ایجاد کانال و همچنین کاهش بستر رودخانه ها و تصرف بخش هایی از پایتخت بود.
احداث پارک در محله حصارک و هدایت آب های سطحی و فاضلاب های خانگی این محله به داخل رودخانه و ایجاد دیواره ها و ایجاد کانال و کاهش حجم رودخانه از 100 متر به کمتر از 7 متر و تغییر مسیر جریان رودخانه. از جمله اقدامات مشهودی است که شهرداری نسیم شهر مرتکب اعمال و تخلفات غیرقانونی در راستای خدمات رسانی به مردم شده است.
در سایر نقاط رودخانه، پیمانکاران نخاله های ساختمانی و پسماندهای شهری را از شهرداری های نسیم شهر، اسلامشهر و صالحیه و سایر شهرک های نزدیک رودخانه جمع آوری می کنند تا زباله ها و زباله ها را دفع کنند و در جاهای دیگر نیز برخی فرصت طلبان با نصب پمپ مکنده و احداث خطوط انتقال با استفاده از این اقدام می کنند. آب رودخانه برای مصارف صنعتی و آبیاری مناطق سبز.
با وقوع سیل خسارات زیادی وارد خواهد شد
امیرسالار عبدالکریم خلجی مدیر امور منابع آب شهرستان اسلامشهر در این خصوص اظهار داشت: دیوار احداث شده بر روی رودخانه کرج حد فاصل پل راه آهن تا جاده ساوه توسط شهرداری نسیم شهر بوده و علاوه بر تخلفات قانونی و نقض حقوق بیت المال، از نظر فنی مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها کاهش عرض رودخانه است که کانال های ایجاد شده متناسب با حجم آب و سیلابی نبوده و قدرت تخلیه این حجم آب را ندارند.
خلجی افزود: یکی دیگر از تخلفات انجام شده در این رودخانه این است که شهرداری نسیم شهر بدون در نظر گرفتن نکته فنی، جریان رودخانه را از انتهای آن به اسلامشهر تغییر داده است و در صورت طغیان در بالادست این رودخانه، این تغییر مسیر باعث می شود. راه آب را مسدود کند.» و صدمات زیادی به محیط زیست وارد می کند.
مدیر امور منابع آب شهرستان اسلامشهر با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله و پیشگیری از پدیده رودخانه خواری در منطقه، تصریح کرد: پیگیری های لازم از طریق استانداری تهران انجام شده و برنامه ریزی شده است. اقدامات اصلاحی انجام شود اما متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته و این نقاشی دیواری ادامه دارد.
در صورت عدم جلوگیری از تخلفات از این نوع در آینده نزدیک، علاوه بر وقوع حوادث ناگوار و از دست رفتن ثروت ملی، آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست و اقلیم منطقه و همچنین بسیاری از آسیب های اجتماعی و روانی وارد خواهد شد. مشکلات در آن مناطق فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و قضایی متفاوت خواهد بود.
امید است با پیگیری های دستگاه های نظارتی و قضایی و با ورود مستقیم استانداری و سازمان امور منابع آب و سایر دستگاه ها هر چه سریعتر از سرایت و تداوم پدیده نوظهور تغذیه رودخانه ها جلوگیری شود. ممکن است.
انتهای پیام/ 67021 / م
می توانید این پست را ویرایش کنید
این را برای صفحه اول پیشنهاد دهید