فارسپلاس; رسانه های دیگر افشار سلیمانی کارشناس مسائل ترکیه در گفت و گو با «صبح نو» تاکید کرد که برخی افراد به وضوح از انتخابات ترکیه و این مبارزات سیاسی مهم حمایت می کنند، مانند الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان که به طور رسمی یا او آشکارا از رجب طیب در سفرش به ترکیه حمایت کرد و اردوغان نیز از او حمایت کرد. برخی مانند روسیه، آمریکا یا ایران به طور ضمنی نظرات خود را به صورت غیررسمی از طریق برخی رفتارها و حرکات بیان می کنند.
یک تحلیلگر مسائل ترکیه با بیان اینکه اخیرا قلیچداراوغلو گفته است که اگر من پیروز شوم، روابط سیاسی خود را با غرب باز می کنیم نه با روسیه، تصریح کرد: اگرچه غربی ها یعنی آمریکا و اروپایی ها این را قبول نکردند. ایستادن. و رسماً از کیلیچدار حمایت نکردند، به نظر می رسد که قلیچدار بیشتر با غرب موافق بود تا قدرت های در حال ظهور شرق.
افشار با اشاره به اینکه غرب بیشتر با سیاست خارجی قلیچدار اوغلو موافق است، گفت: غرب علاقه مند است که قلیچدار اوغلو در انتخابات پیروز شود. زیرا اردوغان با حزب عدالت و توسعه، آمریکا و اروپا فراز و نشیب های زیادی داشت.
وی افزود که آنها در مورد مسائلی مانند سوریه، رژیم اسرائیل، حتی مسائل منطقه ای یا کودتای نافرجام در ترکیه که اردوغان فتح الله گولن را مسئول آن دانسته، اختلاف نظر دارند. آمریکا از تحویل گولن به ترکیه امتناع کرد و برخی کشورهای غربی از ناآرامی ها در ترکیه حمایت کردند.
کشورهای عربی با اردوغان یا علیه اردوغان؟
وی با اشاره به اینکه کشورهایی که به مسائل مذهبی توجه می کنند از حامیان اردوغان هستند، افزود: اگرچه قانون اساسی ترکیه سکولار است، اما از آنجایی که اردوغان یک برادر مسلمان است، کشورهای مسلمان تا حدودی از سیاست های او حمایت می کنند. البته برخی از کشورهای عربی منطقه ترجیح می دهند در این دور از انتخابات در کنار سیاست های اردوغان قرار نگیرند، زیرا قلیچدار اوغلو به سیاست های غربی نزدیک است.
افشار افزود: البته این را هم باید گفت که کشورهای عربی منطقه به ویژه عربستان واقعاً خواهان اردوغان نیستند. زیرا آنها عثمانی ستیزی او را درک نمی کنند و از اینکه ترکیه به عنوان یک کشور مسلمان نقش آفرینی می کند خوشحال نیستند. کشورهای عربی یک رئیس جمهور غربی را برای ترکیه ترجیح می دهند.
ایران نسبت به انتخابات ترکیه چه احساسی دارد؟
وی با اشاره به نزدیک شدن دو کاندیدای انتخابات ترکیه به ایران گفت: آقای اردوغان در سال های اخیر نشان داده که نمی خواهد روابط خود را با ایران خراب کند و سعی کرده حتی در شرایط تحریم غرب با ایران همکاری کند. . کمک کرد. ایران و ترکیه همچنان روابط مردمی و اجتماعی خوبی دارند و با وجود تحریم ها، مبادلات اقتصادی دو طرف به 10 میلیارد دلار رسیده است.
کارشناس مسائل ترکیه افزود: ترکیه در اقتصاد ایران کار کرده و سرمایه گذاری های مختلفی دارد. تنها تفاوت تهران و استانبول به دلیل بحران سوریه بود. این اختلاف در آستانه انتخابات ترکیه پایان می یابد و اردوغان با بشار اسد دیدار می کند. اما دمشق این دیدار را نپذیرفت و آن را به خروج ترکیه از سوریه وابسته کرد.
وی ادامه داد: ترکیه و ایران اگرچه در موضوعاتی مانند سوریه اختلاف نظر داشتند اما اغلب در نشست های منطقه ای در کنار یکدیگر می نشستند. حتی در مورد استقلال اقلیم کردستان عراق، هر دو طرف موضع مشترکی داشتند و اختلاف نظر داشتند. به طور کلی آقای اردوغان منافع ملی و مشترک منطقه ای را درک می کند.
افشار با بیان اینکه ایران اعلام نکرده است که با کدام نامزد مواجه است، گفت: با توجه به روابط خوبی که در دوره ریاست جمهوری اردوغان با ترکیه داشته است، می توان تصور کرد که ایران به طور ضمنی و در مجموع با اردوغان سازگارتر است. قالیچدار به کشتیرانی بین المللی و به رسمیت شناختن ایران به عنوان شریک اقتصادی اشاره کرد و گفت که آذربایجان را دور می زند، اما رابطه قالیچدار با غرب نشان دهنده این موضوع نیست.
روسیه همچنان در فکر تبدیل شدن به مرکز ترکیه است
وی با اشاره به سیاست خارجی ترکیه در قبال روسیه تصریح کرد: جنگنده سوخوی روسیه که چند سال پیش توسط ترکیه در مرزهای سوریه سرنگون شد، برای مدتی روابط دو طرف را سرد کرد، اما آقای اردوغان روابط دو طرف را احیا کرد. مهمانی. روسیه و ترکیه حتی با جنگ اوکراین از هم جدا نشده اند و روسیه همچنان در فکر تبدیل شدن به مرکز ترکیه است.
یک تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به مخالفت قالیچدار با سیاست خارجی ترکیه گفت: قالیچدار مخالف خرید جنگنده از روسیه است و ائتلاف وی بیشتر غربگرا است. او حتی با حضور پناهجویان سوری در ترکیه مخالف است که به گفته او نیاز به مسکن و ضررهای اقتصادی را افزایش می دهد.
افشار گفت: به همین دلیل حضور خریداران خارجی در بخش مسکن را ممنوع کرد و حتی اعلام کرد تا دو سال آینده آوارگان سوری را به کشورشان بازمی گرداند. برعکس، اردوغان به سوری ها پاسپورت داد و آنها را شهروند ترکیه کرد.
وی در پایان یادآور شد: نزدیک شدن به ائتلاف شش نفره اپوزیسیون اردوغان ساختگی موضوعات مختلف است و در صورت پیروزی قلیچداراوغلو، تناقضات داخلی این ائتلاف آشکار خواهد شد. اما این ائتلاف یک چیز مشترک دارد و آن اردوغان نیست. به نظر من اگر ائتلاف حامی قالیچدار پیروز شود به تدریج در اداره کشور متشنج می شود.
انتهای پیام
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را به صفحه اول توصیه کنید