فرمانده سابق ناتو: صربستان امروز شبیه سال 1999 نیست / علاقه بلگراد به ادغام غرب



به گزارش عصر پنجشنبه ایرنا، رسانه صربستان به نقل از فردریک بن هاجس در گفت و گو با کوزوو آنلاین گفت: آنچه در بالکان غربی می گذرد برای اتحادیه اروپا، انگلیس، آمریکا و ناتو مهم است. دیدگاه و رویکرد مشترک

این مقام سابق ناتو با تاکید بر اهمیت مسیر بالکان غربی به سمت ائتلاف اروپایی، افزود: کشورهای اروپایی باید تلاش های صربستان و سایر کشورهای منطقه برای توسعه و نوسازی ائتلاف اروپایی را جدی بگیرند و از آن حمایت کنند.

وی ادامه داد: به نظر من آمریکا باید یک سیاست راهبردی سالم و پایدار برای این قسمت از اروپا داشته باشد. همچنین اشاره می کنم که ناتو باید بارها و بارها به صراحت اعلام کند که یک نیروی ناتو به نام “کی فور” در کوزوو به ماموریت خود برای حفظ امنیت و ترک منطقه ادامه خواهد داد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به گفتگوهای مقامات بلگراد و پریشتینا برای حل مسئله کوزوو اشاره کرد و گفت: اگر به رهبران آنها فرصت و فضا برای مذاکره داده شود، به نتیجه مذاکرات خوشبین خواهم بود. “

فرمانده سابق ناتو گفت: به نظر من آمریکا باید از این روند یعنی ادامه مذاکرات بین بلگراد و پریشتینا حمایت کند و در این موضوع با اتحادیه اروپا و سایر کشورها همکاری نزدیک داشته باشد. البته انگلیس نیز باید از این تلاش ها حمایت کند، زیرا این یک رقابت است و اگر غرب برای رقابت حضور نداشته باشد، چین و روسیه این شکاف را پر خواهند کرد.

وی با تاکید بر اهمیت گفت وگوهای سران بلگراد و پریشتینا برای حل مسئله کوزوو گفت: مهم این است که این مذاکرات توسط برخی خدشه دار نشود. نه باید خط قرمزی برای حل این موضوع ترسیم کرد و نه به توصیه کسانی که علاقه ای به برقراری روابط عادی میان صربستان و کوزوو ندارند، نیازی نداریم.

او گفت: “من معتقدم که صربستان امروز صربستانی نیست که از سال 1999 تاکنون بوده است.” بلگراد اکنون علاقه بیشتری به ادغام با غرب نشان می دهد. بسیاری از رهبران صربستان طرفدار غرب و یک کشور مدرن هستند، اما متأسفانه بسیاری هستند که مانع روند ادغام بلگراد در اروپا می شوند.

وی با بیان اینکه صربستان به عنوان یک کشور مستقل می تواند با هر کسی که بخواهد رابطه داشته باشد، تاکید کرد: غرب باید سیاست رقابتی را به عنوان بخشی از استراتژی سیاست منطقه ای خود در زمینه های دیپلماسی، اقتصاد و صنایع دفاعی داشته باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که با توجه به روابط خوب بلگراد و مسکو در همه زمینه ها، پیوستن صربستان به اتحادیه اروپا به معنای خروج از روابط با روسیه نیست.

به گزارش ایرنا، آلبانیایی های کوزوو در سال 2008 استقلال خود را از صربستان اعلام کردند.

صربستان که طبق قانون اساسی خود و قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل، کوزوو را به عنوان استان جنوبی خود به رسمیت می شناسد، اعلامیه استقلال یکجانبه خود را رد کرده و خواستار لغو استقلال کوزوو از راه های دیپلماتیک و مسالمت آمیز است.

صربستان از اکتبر 2012 با مقامات پریشتینا برای حل مسئله کوزوو مذاکره کرده است و اکنون مذاکرات با میانجیگری اتحادیه اروپا در حال انجام است.

کوزوو تحت نظارت قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن 1999 است و نیروهای ناتو برای تامین امنیت در این سرزمین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مستقر شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید