«لطفاً پارک نکنید» نقض حقوق شهروندی است. – روشن



قاضی محب الله آقا، دادستان شعبه سوم بازپرسی دادسرای ناحیه ۲۷ تهران که بارها با این موضوع مواجه بوده است، گفت:

به گزارش «تابناک»، برخورد با این موضوع بسیار مهم یکی از مشکلات اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی است، یعنی مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی همانگونه که به جمع آوری موتورسیکلت، توقیف خودروهای غیرمجاز و همچنین جمع آوری موانع در خیابان های شهر می پردازند. جلوگیری از پارک قرار داده شده.

افسر راهنمایی و رانندگی نماینده قانون است، آیا باید با این جرم برخورد کند؟ علاوه بر این، جریمه تنها وظیفه افسر پلیس نیست، زیرا اگر موتورسیکلت یا خودرویی در یک منطقه ممنوعه پارک شده باشد، بلافاصله پس از جریمه شدن، بلافاصله با کامیون یا وسایل نقلیه مخصوص به پارکینگ منتقل می شود. موانع مزاحم مورد نیاز است. از خیابان جمع آوری کنید در صورت بروز درگیری بین طرفین در جریان این حادثه، راننده می تواند بلافاصله با مراجعه به دادگاه شکایت کند که متخلفان به ناچار از ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم می شوند.

سید مهدی حجتی، وکیل، مدرس دانشگاه گفت. «طبق ماده 24 قانون مدنی هیچکس نمی تواند مالک خیابان های بن بست یا مسدود باشد. بنابراین قرار دادن هرگونه تابلوی پارک در معابر شهر و یا تهدید به مشت زدن به خودروها جرم است و متخلفان قابل شکایت در دادگاه هستند.

به گفته وی ایجاد مانع موقت یا دائمی برای جلوگیری از استفاده دیگران از آن مکان که حق قانونی جامعه است. نقض حقوق شهروندی است.

دکتر امیر شریفی خضراتی، مدرس و حقوقدان دانشگاه نیز می گوید: «از نظر اصول کلی حقوق جزا، مهمترین رکن ارکان سه گانه جرایم «عنصر قانونی» است. بنابراین بدون عنصر قانونی هیچ جرمی معنا ندارد. عمل مورد بحث عنوان مجرمانه خاصی ندارد. اما به طور کلی جرم «مانع حق» به موجب ماده 690 قانون مجازات اسلامی (14 اسفند، کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی) قابل تجدیدنظرخواهی است. البته جرم فوق طبق قانون تخفیف مجازات حبس مصوب 2/2/1394 از 15 روز تا 6 ماه حبس تعزیری دارد لذا مجازات تعزیری درجه هفت می باشد. بدین ترتیب به استناد ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/4/12 با اصلاحات بعدی مستقیماً در دادگاه کیفری 2 قابل طرح است.

امروزه پارکینگ و پارکینگ دغدغه بسیاری از شهروندان است. گاهی در روابط روزمره افراد وسایل یا وسایلی را جلوی محل سکونت یا کسب و کار خود قرار می دهند و با ایجاد سد معبر مکانی که می تواند پیاده رو یا خیابان باشد، پارکینگ باشد. تعداد زیادی و مکانی برای انباشتن دارایی شخصی آنها. اما هیچ یک از شهروندان چنین حقی ندارند.

مشخص نیست علیرغم اعمال قانون، اعمال مجازات از سوی برخی از شهروندان و تهدید آنها منطقی نیست و در صورت ایجاد خسارت خودرو حق شکایت برای مالکان خودرو وجود دارد. .

به نظر می رسد یکی از راهکارهای رفع مشکل کمبود جای پارک در کلان شهرها، توسعه حمل و نقل عمومی باشد. زیرا وقتی شبکه حمل و نقل در سطح استاندارد کار می کند، شهروندان دیگر نیازی به استفاده از خودروی شخصی ندارند، جریان عظیم یک خودرو خیابان های شهر را پوشش نمی دهد.

همه ما در قبال یکدیگر مسئولیم، باید به حقوق شهروندان احترام بگذاریم، خودرو را در مکان هایی که ممنوع است پارک کنیم. حقوق دیگران را ضایع نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید