مروری بر آخرین شب جشنواره موسیقی فجر/ مسیح و آرش و شبی که آخرین شب فجر برای پاپ نبود!


خبرگزاری فارس – گروه موسیقی – علیرضا سپهوند: «همیشه یک لحظه باران» و «آواز سپهر» در تالار رودکی، «نغمه گردان»، «هدای منتظری» و «همنوازان صدرا» در فرهنگسرای ارسباران، «شب غلامحسین بیگجه خانی» در تالار دهلوی، «وحید اسداللهی» و اوستا آبی در فرهنگسرای نیاوران و «برادران آرش و مسیح» در آخرین روز سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در نمایشگاه بین المللی سالن میلاد تهران به اجرای برنامه پرداختند.

در آخرین شب جشنواره موسیقی فجر اما تالار وحدت به دلیل برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر در تنها سالن تخصصی موسیقی کشور در شرایط استثنایی شاهد جشنواره تئاتر فجر در این اجرای عالی نبود.

* بهنام ابوالقاسم و اثری مینیمال و استخوانی

در اولین جلسه تالار رودکی کنسرت «همیشه لحظه باران» به آهنگسازی و تدوین بهنام ابوالقاسم و صدای «پوریا اهواز» با آلبوم و شعر علیرضا کلیایی اجرا شد. ترانه های «آینه»، «تصویر مات»، «حاشیه»، «به تماشای تو»، «کجای دنیا؟»، «همیشه یک لحظه باران» و «صدای باران» در این برنامه اجرا شد.

ارکستر «همیشه یک لحظه باران» در اولین اجرای تالار رودکی ساعت 18:30 اجرایی را روی صحنه برد که می توان آن را یکی از و شاید بهترین اجرای ایرانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر دانست. نمایشی که در آن سه مهمانی اصلی یک کنسرت زنده یعنی آهنگساز، ارکستر و نوازندگان ارکستر کار خود را آماده کردند تا به بهترین شکل ممکن آن را در معرض دید عموم قرار دهند. از قسمت بسیار قوی و موزون تار گرفته تا پیانو نوازی ابوالقاسم و همچنین آهنگسازی مینیمال و استخوانی این پیانیست و آهنگساز آینده دار کشورمان و حضور پدرام فریوسفی به عنوان استاد کنسرت و ترکیب مطلوب موسیقی و کلام «علیرضا کلیایی»، تماشاگران «همیشه یک لحظه بارون» را با رضایت مطلق و روحیه خوب اتاق را ترک کرد.

استاد «بهنام ابوالقاسم»، آهنگساز و پیانیست، «پدرام فریوسفی»، کنسرت مایستر، مهوش عسگری، علیرضا چهره غنی، بهار فلسفی، نگار فرجی «ویولونیست ها یک»، دانیال جورابچی، کوشا صرافی گوهر، زهرا کریمی، صبا سباس، پیمان ا… طناز اسداللهی، اشکان نظر، ویولا، ماکان خویی نژاد و علی آقاجانی، ویولن، هادی اسماعیلی، کنترباس، علی رحیمی، سازهای کوبه ای، پیمان حاتمی، سازهای الکترونیک و مهرداد مسعودی فرید، تکنواز کمانچه ، اعضای ارکستر “همیشه یک لحظه باران”.

* چالش ریتم و تکنیک در کنسرت آواز سپهر.

گروه آواز سپهر با صدای وحید تاج ساعت 21:30 سانس دوم را در تالار رودکی گرفت. کنسرت با آهنگسازی و ویولن از بهمن فریادرس، ترنوازی، بهزاد رواقی، تنبک از حمید قنبری و عود توسط امین حیدری و صابر سوری، در حالی که دو عضو اصلی گروه، وحید تاج، خواننده و بهمن فریادرس، آهنگساز، رهبر ارکستر و رهبر ارکستر ویولن، بدون استثنا!) با نواختن این، او توانست حال بد خود را به حال خوب مخاطبانش تبدیل کند.

در کنسرت آواز سپهر قطعات «مقدم»، «ساز و آواز»، «تصنیف ایران»، «ساز و آواز سپیده»، «تصنیف یلدا»، «ساز و آواز»، «تصنیف تو می روی». انجام شدند. اجرای این گروه را از منظرهای مختلفی می توان بررسی کرد: اول اینکه امروزه بسیاری از نوازندگان کلاسیک ایرانی تمایل به استفاده از ارکسترهای تلفیقی دارند و اغلب بر اساس موسیقی ارکستر آهنگسازی می کنند اما برای آهنگسازی، ارکستراسیون و تنظیم به ساختار کلاسیک غربی روی می آورند. فرم و ارکستراسیون، و این نگرش در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته تا جایی که موسیقی و گروه موسیقی ایرانی در معرض خطر انزوا قرار گرفته است. بنابراین حمایت ارکسترهای سراسر ایران بسیار مهم است، چه بهتر که از گروهی حمایت و قدردانی کنیم که عوامل آن در حال حاضر بهترین های کشور هستند.

در اجرای دیشب شاهد برنامه ای کاملا ایرانی بودیم که آوازهای ایرانی را که همیشه خط اول موسیقی ارکسترال بوده و هست، رها کرده بود و بستر موسیقی اصیل ایرانی در فنی ترین شکل ظاهر شد. البته در همان بستر سنتی، آهنگساز و ارکستر گاه گزیده‌ها و تکنیک‌ها و ریتم‌هایی را به جای قطعات می‌نوشت که از نظر سختی تکنیک یکی از تکان‌دهنده‌ترین تکنیک‌ها بود و حتی تواناترین سازهای کلاسیک را به چالش می‌کشید. . مانند ویولن.

یکی دیگر از نقاط قوت اجرای شب گذشته آواز سپهر، استفاده از ریتم های خلاقانه بود که آهنگساز با حرکت تبر و تار، نوازنده و حتی شنونده را تا حدودی به چالش کشید، اما نوازندگان ماهر این گروه تقریباً اما در یک راه . آنها موفق به تسلط بر تکنیک های ذکر شده شدند. این بحث ریتم که تنوع ریتمیک نزدیک به جریان ملودیک و روند و منحنی های موسیقایی پر از تکنیک و حس را نشان می دهد، از ویژگی های آثار شگفت انگیز موسیقی ایرانی است و باید بیشتر مورد حمایت افراد مبتدی و عاشق قرار گیرد. . با سطح توانایی موسیقی ایران زمین بیشتر آشنا شوید که باعث حفظ و اشاعه موسیقی ملی می شود.

* مراسم یادبود مرحوم استاد بیگجه خانی

تالار دهلوی که یکی از استیج های تازه تاسیس بنیاد رودکیس است، در جشنواره سی و هفتم برنامه ای متفاوت با سایر اتاق ها داشت و با بیان اینکه هر شب اجرای یک هنرمند جوان برجسته و توانمند به یاد معلمی به نام و مرده به صحنه ای منتقل می شود که شب گذشته قاسم رحیم زاده تار برنامه خود را با عنوان «شب استاد غلامحسین بیگجه خانی» که به نواختن آثار این معلم اختصاص داشت، ارائه کرد. در برنامه دیشب کامبیز گنجهی با طبل خود طارم رحیم زاده را همراهی کرد.

قاسم رحیم زاده آهنگ ها، پیش درآمد، تک نوازی تار، رنگ ساده، تک نوازی تار، دشت دو ضربی، تک نوازی تار، چهار بازنده، تک نوازی تار، تک نوازی تنبک و دشت رنگ را در این شب با استادی مطلق اجرا کرد.

لازم به ذکر است که تمامی آثاری که شب گذشته توسط قاسم رحیم زاده توسط استاد بیگجه خانی اجرا شد بیشترین شباهت را به سبک و سیاق نوازندگی مرحوم بیگجه خانی داشت و این از نظر نوع سازهای کوبه ای و ماندگاری و خوبی قابل توجه است. – مفصل بیگجه خانی تأسیس شده آنقدر خاص و دارای جزئیات ظریفی بود که حذف و اجرای این جزئیات توسط آقای رحیم زاده از مهمترین نکات شب گذشته بود.

فرهنگسرای نیاوران نیز در آخرین شب جشنواره موسیقی فجر میزبان کنسرت «گروه وحید اسداللهی» بود.* شوق انفرادی وحید اسداللهی و نگارا

اجرای «ساچلارینا گل دوزم» از همان لحظه اول در سالن نیاوران تماشاگران را به وجد آورد. پس از آن قطعه های «ساوالان»، «اخشملار»، «سانه ده قلماز»، «آذربایجان»، «فریدهم»، «قاش قاباق»، «دغلارا چن دوشنده»، «استرانگ گلن گلسین ای ننه»، «لاله لر» ساخته شدند. سولو نقاره، قارمان سولو، بهار سن سیز، آرزو قیزیم و بیات شیراز تصنیفی توسط وحید اسداللهی و گروهش و با همراهی سه خواننده تقدیم حاضران شد.

* «اوستا آبی» و اجرای آهنگ فولکلور محبوب «آی بالام»

داریوش تقی پورفرد آخرین اجرای فرهنگسرای نیاوران را برای مخاطبان سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با کنسرت «اوستا آبی» روی صحنه برد.

بیشتر اجراهای کنسرت بداهه بود، اگرچه قطعاتی مانند آهنگ فولکلور «توبیو» و «آی بلم» نیز برای تماشاگران اجرا شد.

داریوش تقی پور فرد (اوستا): سرپرست، ارکستر و نوازنده الکتریک بیس، جهانبخش احمدپور: ارگ و نوازنده تار، امین مغانی: فلامنکو و گیتار، امیرعباس حاجی نیا: نوازنده سازهای کوبه ای ایرانی و تنظیم کننده وسترن.

* فریاد «پیر هرات» این خواننده در ارسباران به گوش رسید!

گروه موسیقی «نغمه گردان» سه شنبه 26 بهمن ماه از مجموعه اجراهای سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای ارسباران حاضر شد.

گروه موسیقی «نغمه گردان» امشب با اجرای آهنگ های «مرهم»، «ساز و آواز در مایه بیات اصفهان»، «مرغ وحشی»، «چهار مضراب ماهور»، «پیر هرات» در «ساز و آهنگ در مایه ابوعطا» و نازل شد» اجرا شد. احسان آبایی سرپرست گروه، آهنگساز و تار، سید محسن حسینی خواننده، معتمد سامانی عود، مهدی رنگینکمان تنبک و محمدباقر زینعلی تنبک اعضای گروه «نقمه‌گردان» بودند.

* دو کنسرت در یک نمایش

کنسرت های جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای ارسباران بعدازظهر سه شنبه 26 بهمن ماه با دو اجرا در قالب کنسرت به کار خود پایان داد.

در قسمت اول کنسرت هادی منتظری آهنگساز و ویولن و ویولن روی صحنه رفت و برای علاقه مندان به ویولن تک نوازی کرد. منتظری در این کنسرت به بداهه نوازی با ترانه اصفهان پرداخت و به تور کردستان و دشتی شور پرداخت و بار دیگر در اصفهان فرود آمد.

قسمت دوم کنسرت با حضور گروه «همراهان صدرا» به سرپرستی کسری منصور دنبال شد. کنسرت این گروه چهار سیم «سیخی»، تصنیف «حجاز» و تصنیف «ما در خلوت» بر اساس تعابیر قدیمی استاد محمدرضا لطفی اجرا شد. ساز و آواز ابوعطا، تصنیف «افسانه عشق» و رنگ ابوعطا نیز در این کنسرت نواخته شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

کسری منصور سرپرست و تار، نوید رحمانی خواننده، مهرک ملک پور سهتر، آریا لطیف پور عود، عین موسوی زاده کمانچه و سپهر فرجی تنبک اعضای این گروه هستند.

* مسیح و آرش و شبی که آخرین شب فجر نبود برای قسمت پاپ!

اجرای «برادران آرش و مسیح» در دو سانس هفتمین اجرای جشنواره موسیقی فجر در بخش پاپ بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد.

این نمایش با آهنگ دیوونه و آهنگ های بعد از تو، به همه بگو، برو شاد باش و بوی شمال شروع شد که با همخوانی همیشگی تماشاگران در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران.

پس از آن قطعه «عمو زنجیر باف» پخش شد. این آهنگ مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و سپس نوبت به «شاه بیت» رسید.

«تو پیش من نیستی» و «دریا» دو قطعه آخر کنسرت شب گذشته برادران آرش و مسیح بود که در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

انتهای پیام/


دیدگاهتان را بنویسید