“مرگ اولیویه بکای و داستان های دیگر” نوشته امیل زولا



کتاب «مرگ اولیویه بکای و داستان های دیگر» نوشته امیل ادوارد چارلز آنتوان زولا با ترجمه محمود گودرزی توسط انتشارات افق منتشر شده است.

در این کتاب به شش داستان برمی خوریم. در داستان اول با عنوان «مرگ اولیویه بکی» به داستانی درباره «نزار» برمی خوریم. او از کودکی حال و روزش خوب نیست و بیماریش شبیه مرگ است، جز اینکه صدا می شنود و رفتار و گفتار را می فهمد.

در داستان دوم با عنوان «کاپیتان بورل» با یک شخصیت بازی مواجه می شویم که در خدمت سیستم به درجه کاپیتانی می رسد. یک کاپیتان ارشد یک سرگرد سابق است که دوستی دیرینه ای با خانواده کاپیتان بورل دارد. کار ناخدا به جایی می رسد که برای تجمل اختلاس می کنند

داستان سوم این جلد، چگونه می میریم، درباره رابطه سرد کنت و کنتس است که سال ها زندگی خود را دور از یکدیگر سپری کرده اند و تنها در مراسم های خاص با یکدیگر آشنا می شوند. کنت بیماری خطرناکی دارد و به زودی خواهد مرد. این چیزی است که قلب کنتس را بدبخت می کند.

داستان چهارم کتاب «سیل» داستان خانواده های خوشبخت را روایت می کند و پدربزرگشان از شادی این خانواده می گوید. از غروب تا طلوع آفتاب، افسوس می خورند که سیل و تنها سیل می تواند این همه شادی را از بین ببرد و به هوا بیاندازد. سیل در راه است. سیلی عجیبی که کل خانواده پیرمرد را به طرز تکان دهنده ای می کشد. مرگ تنهایی آنها به قول پیرمرد وحشتناک است. می گوید سیل کجا و چگونه کار خود را حفظ می کند و اجساد بی جان آنها را باز نمی گرداند.

داستان پنجم کتاب به نام «آنجلین» درباره یک خانه متروکه و یک فریب است.یکی از شخصیت های داستان داستان خانه ای را روایت می کند که خانه را از فروش آن باز می دارد. راوی کنجکاو از خانه بیرون می رود و تبدیل به راوی دیگری از خانه می شود. اما یک روز پس از دیدن اتفاقی، خانه ساکنان جدیدی را پیدا می کند و ماجرا را دنبال می کند و ساکن خانه داستان دیگری را تعریف می کند.

آخرین داستان کتاب، داستان ژاک دامور است. امیل ادوار چارلز آنتوان زولا رمان نویس، منتقد ادبی، نمایشنامه نویس و روزنامه نگار فرانسوی مهمترین نماینده مکتب ادبی ناتورالیسم است. آثار او همچنان جزو پرخواننده ترین و پرفروش ترین کتاب های دنیای ادبیات هستند.

دیدگاهتان را بنویسید