– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کمبود بارش در سالهای اخیر سبب ایجاد چالشهای بسیار در مناطق مختلف کشور شده و افزایش گرمای هوا در کنار کمبود بارشها سبب شده تا در فصول گرم سال از جمله بهار و تابستان زندگی برای مردم به ویژه در مناطق روستایی بسیار دشوار شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن 10 درصد از منابع آبی کشور و منبع شاخص تأمین آب در جنوب کشور دارا بودن چشمههای آب و رودخانههای بسیار نیز از موضوع چالش آبی مستثنی نبوده و این معضل گریبانگیر مردم این استان نیز شده است.
چارهاندیشی برای رفع معضل آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد چند سالی است که به یکی از اولویتهای اصلی مسئولان تبدیل شده و ساخت و ساز سدهای آبی در دستور کار قرار گرفته که از جمله این سدها میتوان به سد تنگ سرخ در بویراحمد، سرپری و آبریز در کهگیلویه، سقاوه در مارگون اشاره کرد.
اغلب روستاهای در شهرستانهای بویراحمد و دنا با قرار گرفتن در کنار رودخانه بشار این روزها با تنش آبی مواجه هستند و علاوه بر مشکل در آب آشامیدنی در آب برای مصارف کشاورزی نیز معضلات فراوانی وجود دارد.
استاندار البرز: بازیافت و تصفیهخانههای محلی آب باید در دستور کار قرار گیرددعوت یک اتحادیه دانشجویی از نخبگان برای حل مسئله کم آبیمنابع آبی استان خراسان شمالی باید به طور موثر مدیریت شود
اسفندیار برخه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف آب در استان نسبت به میانگین کشوری دو برابر بوده و تنش آبی در مناطق روستایی مشهود است و علاوه بر 205 روستا دارای تنش آبی مراکز شهری در یاسوج، لیکک و سیسخت نیز با این چالش روبرو هستند.
وی خاطرنشان کرد: با مدیریت انجام شده با اینکه از مصرف آب شرب در مصارف کشاورزی تا حدود زیادی در مصرف آب و رفع مشکل آب اقدامات مناسبی انجام شد اما همچنان این معضل وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع چالشهای آبی اعتبارات خوبی از محلهای اعتباری مختلف در نظر گرفته شده و این اعتبارات چهار برابر سال گذشته بوده که تاکنون 20 درصد از اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است.
انتهای پیام/541/س