معادن اقلیت در آذربایجان غربی – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان


خبرگزاری مهر – گروه استان ها – سکینه اسمی: آذربایجان غربی با بیش از 53 معدن بیش از 5 درصد معادن کشور را در اختیار دارد، اما عقب ماندگی این بخش و نقش کم آن در توسعه و اقتصاد استان حکایت از اقدامات فراوان استان دارد. و جلسات فقط یک شعار در فعال سازی این بخش وجود دارد و اقدامات عملی زیادی انجام نشده است.

خام فروشی، عدم استقبال سرمایه گذاران بزرگ، فرسوده بودن ماشین آلات و تجهیزات معدنی را از موانع اصلی توسعه معادن استان می دانند و اعتراض برخی روستاییان استان به آثار مخرب معادن است. . مشکل دیگر

عدم خام فروشی و علاقه مندی فناوری‌های نوین در این بخش، چالش‌ها و موانع مضاعفی را بر سر راه توسعه فعالیت‌های معدنی استان ایجاد می‌کند، موانعی که نیازمند عزم جدی مسئولان استانی و حتی کشوری است.

در آذربایجان غربی 506 معدن دارای مجوز معدنی معتبر، ظرفیت اسمی استخراج سالانه 17 میلیون و 435 هزار تن انواع مواد معدنی و بیش از هزار و 138 میلیون تن ذخایر ثابت با حجم سرمایه گذاری بیش از 4 هزار و 810 میلیارد است. و اشتغالزایی 5179 نفر به صورت مستقیم.

همچنین آذربایجان غربی در حال حاضر دارای 179 منطقه دارای مجوز اکتشاف معتبر و 63 معدن با گواهی اکتشاف معتبر، 26 میلیون ذخیره ثابت و 779 هزار تن مواد معدنی با حجم سرمایه گذاری 621 میلیارد ریال است.

بخش کوچکی از معادن در آذربایجان غربی به کار گرفته شده است

عدم اراده برای توسعه معادن در آذربایجان غربی / قانون معادن در این استان اجرا نمی شود

نماینده مردم تکاب و شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی از بی توجهی مسئولان استانی و وزارتی به شدت انتقاد می کند. صمت وی در خصوص توسعه معادن استان نیز گفت: سال ها اراده ای برای توسعه و حل مشکلات معادن در استان و وزارتخانه وجود نداشت. صمت نبوده و نیست.

سال هاست که اراده ای برای توسعه و حل مشکلات معادن نه در استان و نه در وزارتخانه وجود ندارد. صمت نبوده و نیست حسن همتی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با وجود ظرفیت عظیم معادن آذربایجان غربی به ویژه در معادن طلای تکاب، اظهار داشت: قوانین خوبی برای فعال سازی معادن در کشور تصویب شده است، اما هیچ کدام از آنها در حال اجرای ولایت هستند.»

وی با اشاره به قانون 15 درصدی حقوق دولتی و حقوق اجتماعی معادن افزود: این قوانین تاکنون در استان اجرا نشده و اراده ای برای اجرای آن وجود ندارد و اگر فقط این دو قانون اجرا شود، اقتصادی است. رونق در استان نیز تامین شده است.

همتی با ابراز تأسف از اینکه هیچ دولتی به تکبرا نگاه توسعه ای نداشت و در سال های اخیر منابع و امکانات معدنی شهرستان به سایر استان ها به ویژه استان های مرکزی منتقل شده و اقتصاد این منطقه بهبود یافته است، ابراز تأسف کرد.

سخنگوی تکابیان و شاهین دژ خاطرنشان کرد: تاکنون ظرفیت منحصربفرد استخراج تکاب به ویژه ظرفیت طلای خاورمیانه، نگاه به این شهر را «حریص» کرده است. ناهمسانو “اشتراک گذاری”. تحت تعقیبارسال معادن سنگ و طلای استخراج شده از این شهرستان به عنوان مواد اولیه به استان های مرکزی و منافع اقتصادی آن به استان های غیر از تکاب.

بخش کوچکی از معادن در آذربایجان غربی به کار گرفته شده است

فروش مواد اولیه به معادن آذربایجان غربی

وی افزود: تکاب در حالی محروم است که هم اکنون بیش از 38 درصد تولید طلا در این شهرستان و 40 درصد انباشت طلای کشور در تکابو است، اما استخراج طلا به دلیل نبود صنایع مناسب و خروج منابع مالی ادامه دارد. در این منطقه شاهد محرومیت و فقر اقتصادی هستیم.

همتی با تاکید بر اینکه ارزش افزوده 9 و 15 درصدی ماده 12 تبصره 6 در حوزه معادن طلای تکاب را دنبال می کنم، گفت: معادن طلا باید فراتر از حقوق دولتی مسئولیت اجتماعی خود را در قبال مردم انجام دهند. منطقه به منطقه واگذار شود که برای اجرای آن کارگاه های کوچک و متوسط ​​زرگری در منطقه ایجاد شود.

وی یکی از دلایل اصلی عدم بهره برداری از ظرفیت معادن طلای تکاب در رونق اقتصادی شهرستان را کمبود خام فروشی و صنایع پایین دستی دانست و سپس افزود: در تکابن این امر به دلیل وجود معادن طلا بیشتر به چشم می خورد.

بخش کوچکی از معادن در آذربایجان غربی به کار گرفته شده است

توسعه واحدهای فرآوری برای جلوگیری از خام فروشی در آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی در سفر هفته گذشته خود به تکاب در خصوص مشکلات معادن استان به ویژه معادن تکاب گفت: یکی از برنامه های مهم ما توسعه واحدهای فرآوری در استان برای جلوگیری از خام فروشی است. “

محمدصادق معتمدیان با اشاره به اینکه با توسعه و ساخت صنعت تولیدی در بخش‌های مختلف به‌ویژه معدن بر اساس منافع منطقه و از بین رفتن دلالان، درآمد مردم افزایش می‌یابد، افزود: این خدمات در سیزدهم شتاب گرفته است. دولت.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت معدن در توسعه اقتصادی استان خوب نیست، ظرفیت معادن باید در رشد اقتصادی آذربایجان غربی شکوفا شود، افزود: کمترین سرمایه گذاری در صنعت تبدیل معدن انجام شد. ساخت آذربایجان غربی

درآمد سرانه آذربایجانی های غربی 47 درصد کمتر از میانگین کشوری است. ریختن های بررسی و بازنگری اقتصادی استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: 10 هزار میلیارد ریال ظرفیت سرمایه گذاری برای توسعه واحدهای فرآوری مواد معدنی ایجاد شده است و در تلاش هستیم تا زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری در این بخش را فراهم کنیم و فرصت های سرمایه گذاری را ارتقا دهیم.

معتمدیان با اشاره به اینکه تولید شمش طلا و خام فروشی مواد معدنی در تکابن غیرقابل قبول است، ادامه داد: درآمد سرانه آذربایجان غربی 47 درصد کمتر از میانگین کشوری است تا بیکاری و اشتغال را بهبود بخشد و آن را بهبود بخشد. سطح زندگی و درآمد «جمعیت استان و تکاب باید برنامه ریزی کنند ریختن های بررسی و بازنگری اقتصادی

استاندار آذربایجان غربی گفت: سیاست توسعه استان بر اساس ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی با رعایت حفاظت از عرصه های ملی و طبیعی و رعایت اصول بهداشت عمومی و زیست محیطی است که نیاز به محصولات معدنی است.

در آذربایجان غربی 511 معدن دارای مجوز استخراج معتبر با بیش از یک میلیارد تن ذخیره ثابت و 144 میلیون تن ذخایر معدنی وجود دارد که سالانه بیش از 17 میلیون و 828 هزار تن مواد معدنی استخراج می شود. همان ثروت هنگفتی که مشکلات این حوزه بر روی آن تاثیر واقعی بر رشد استان خواهد گذاشت.

بخش کوچکی از معادن در آذربایجان غربی به کار گرفته شده است

افزایش سرمایه گذاری در معادن آذربایجان غربی

معاون امور معادن و معادن سازمان صمت آذربایجان غربی تخمین می زند که در حال حاضر 511 معدن دارای مجوز استخراج معتبر با بیش از یک میلیارد و 144 میلیون تن ذخیره ثابت و بیش از 17 میلیون و 828 هزار تن انواع مواد معدنی در سال است. این معادن بیش از 5048 میلیارد ریال در راه اندازی و بهره برداری از این معادن سرمایه گذاری کرده و زمینه اشتغال مستقیم 5208 نفر را در این معادن فراهم کرده است.

پریسا عابدپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر 217 سایت معدنی در استان و 64 معدن دارای گواهی اکتشاف معتبر در حال بهره برداری هستند و مراحل اخذ مجوزهای استخراج رو به اتمام است که با ورود این معادن به استان افزایش چشمگیری خواهد داشت. در حوزه معدن برای سرمایه گذاری، فرآوری، استخراج و ایجاد اشتغال خواهد بود.

وی با اشاره به استخراج 38 معدن طی سال گذشته با ظرفیت برداشت سالانه بیش از 3 میلیون و 942 هزار تن انواع مواد معدنی، افزود: برای استخراج این معادن یک هزار و 412 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. . مدت زمان مانند سال 99، بیش از 329 درصد افزایش یافته است.

استانی که به دلیل ظرفیت بالای صنایع معدنی و معدنی استان است طلاخیز در زمینه سنگ های تزئینی در رتبه اول قرار دارد و با جذب سرمایه های بیشتر می تواند به قطب معدنی کشور تبدیل شود. عابدپور تصریح کرد: یکی از دغدغه های اصلی سازمان معادن استان جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی است. استان بوکان و سنگ بری های عملیات های گسترده در شمال و جنوب استان در حال راه اندازی است.

معاون امور معادن و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بالای صنایع معدنی و معدنی استان، طلاخیز و در زمینه سنگ های زینتی در رتبه اول قرار دارد و می تواند با جذب سرمایه های بیشتر به قطب معدنی کشور تبدیل شود.

عابدپور افزود: برای جذب سرمایه‌گذاران بیشتر در استان باید زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری و ایجاد واحدهای فرآوری فراهم شود که این امر مستلزم تلاش و همکاری همه ادارات و نهادهای استانی است تا سرمایه‌گذاران در این زمینه سهولت داشته باشند. استان

با توجه به سهم بالای استان از بخش معدنی کشور و نقش انکارناپذیر این ظرفیت در اشتغال زایی و رونق اقتصادی، امید است از سال جاری تعداد جلسات و شعارهای مکرر و توسعه عملکرد مطلوب در حوزه معدن کاهش یابد. به منظور معادن در استان امسال شهادت دادن.

دیدگاهتان را بنویسید