هشداری که باید جدی گرفته شود؛ فرصت طلایی برای تزریق دوز سوم – درخشان


جهش یافته های Omicron به تدریج در ایران در حال گسترش هستند و تنها راه مقاومت در برابر این سویه که این روزها کشورهای اروپایی و آمریکایی را با مشکلات جدی مواجه کرده است، تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، رعایت قوانین بهداشتی و پرهیز از بازگشایی سریع است. .

وضعیت تاج به دلیل شیوع سویه جهش یافته omicron در کشورهای اروپایی و آمریکایی و همچنین افزایش موارد بخش های سرپایی و بستری جالب نیست. با این حال، آنچه اکنون در ایران شاهد آن هستیم، ادامه روند کاهشی در نرخ های سرپایی، بستری و مرگ و میر است. این ممکن است تا حدی به دلیل فاصله کوتاه بین دوز دوم واکسن کرونری و شیوع سویه های omicron باشد. اما توجه جدی به تزریق نوبت سوم واکسن کرونا می تواند کشورمان را از برخورد شدید با امیکرون مصون نگه دارد.

توسعه بیماری عروق کرونر قلب همچنان رو به کاهش است

آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد: در هفته دوم دی ماه 1400، میانگین پیشرفت بیماران بستری و عروق کرونر در کشور همچنان رو به کاهش است و افزایشی در این توسعه مشاهده نمی شود. تعداد بستری های جدید بیمارستانی در هفته گذشته 2146 نفر بوده که نسبت به هفته قبل (2277 نفر) کاهش داشته است.

همچنین شاهد کاهش تعداد فوتی‌های جدید بودیم که در هفته گذشته ۲۸۲ مورد بود در حالی که هفته گذشته ۳۱۱ مورد بود. با این حال، ما نمی توانیم از این پیشرفت خوشحال باشیم.

هشداری که باید جدی گرفته شود؛  فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم
روند بستری و مرگ بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر در هفته دوم دی ماه 1400

البته در هفته دوم آذرماه در استان های خراسان شمالی، ایلام، یزد، فارس، زنجان و چهارمحال و بختیاری افزایش جزئی در تعداد بیماران بیمارستانی در کرونا مشاهده می شود. جایگاه بخش های سرپایی با تست تاج مثبت در هفته دوم دی ماه همچنان در حال کاهش بود و افزایشی در این شاخص مشاهده نکردیم.

تعداد بیماران سرپایی با تست تاج مثبت در هفته گذشته 9 هزار و 715 نفر بود که مربوط به کاهش بیماران سرپایی نسبت به هفته قبل که 11 هزار و 83 نفر بوده است.
هشداری که باید جدی گرفته شود؛  فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم
توسعه بیماران سرپایی با تست تاج مثبت در هفته دوم دی ماه 1400

آخرین وضعیت واکسیناسیون تاج

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پرورش، بیش از 122 میلیون و 400 هزار دوز واکسن عروق کرونر در سه نوبت در کشور تزریق شده است. بیش از 60 میلیون دوز در دور اول، بیش از 52 میلیون دوز در دور دوم و بیش از 9 میلیون و 800 هزار دوز در دور سوم به جمعیت بالای 12 سال تزریق شده است.

اگرچه مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در هفته های اخیر آماری از تعداد تزریقات به تفکیک سن و استان منتشر نکرده است، اما بررسی آمارهای بین المللی نشان می دهد که وضعیت واکسیناسیون تاج در ایران بهتر از برخی کشورهای همسایه است.

هشداری که باید جدی گرفته شود؛  فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم
مقایسه واکسیناسیون تاج در ایران با برخی کشورها تا 16 دی 1391
در جداول شاهد، با توجه به افزایش واکسیناسیون از شهریور تا پایان آذرماه 1400، افزایش خوبی در میزان واکسیناسیون در کشور ما مشاهده شد و با تزریق هر دو دوز واکسن به افراد بالای 12 سال، این پیشرفت به تدریج کاهش یافت. جداول مقایسه ای نشان می دهد که ایران در مقایسه با میانگین جهانی در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارد، اما در حال حاضر علاوه بر تزریق دوز اول و دوم به افرادی که هنوز این دو دوز واکسن را دریافت نکرده اند، نوبت سوم نیز در حال تزریق است. . انجام شد.
هشداری که باید جدی گرفته شود؛  فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم
مقایسه روند واکسیناسیون تاج ایران با جهان
علیرضا ناجی، ویروس شناس، در جمع خبرنگاران درباره خطر ابتلای افرادی که هنوز واکسینه نشده اند، گفت: هنوز حدود هشت میلیون نفر داریم که اولین دوز واکسن را دریافت نکرده اند و این افراد باید تشویق شوند تا واکسن بزنند. این افراد قطعا می توانند برای یک پیام رسان دیگر مشکل ساز شوند.

همه متخصصان و متخصصان سلامت معتقدند که علاوه بر واکسن عروق کرونر، رعایت قوانین بهداشتی و فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک به ویژه با توجه به شیوع سویه جهش یافته omicron اهمیت بیشتری دارد.

فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم

شایان ذکر است که بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی که از وضعیت واکسیناسیون بهتری نسبت به ایران برخوردارند، در هفته های اخیر به دلیل شیوع امیکرون با افزایش موارد و بستری شدن در بیمارستان مواجه شده اند.

علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور در ایران، درباره علت افزایش تعداد کشورهای آلوده گفت: کشورهایی که دو نوبت واکسن دریافت کردند، نوبت سوم را به تاخیر انداختند، اما دوز دوم بسیار نزدیک داریم. اگر به موقع پاسخ دهیم یک فرصت طلایی برای ماست.

کشورهایی که پس از دریافت دو دوز واکسن به اوج خود رسیدند، گفتند اشتباه اصلی این بود که فکر می‌کردیم دو دوز واکسن موثر است و بعد از دو نوبت که ایمنی بدن کاهش می‌یابد، نوبت سوم می‌تواند دوباره ایمنی را افزایش دهد. . این کشورها نمی دانند که در واکسیناسیون دوز سوم کند بوده اند.

وی گفت: در کشور ما هنوز این فرصت وجود دارد و باید از این فرصت طلایی استفاده کرد و سومین دوز پوشش عالی رده های سنی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت را فراهم کرد.

بیگلری افزود: توصیه کمیته علمی کشوری کرونا به هموطنان این است که طبق دستور وزارت بهداشت، در اولین فرصت، سومین نوبت واکسن را تزریق کنند. مهم این است که طبق اصل شناخته شده در کشورها، پس از تزریق دو دوز واکسن، دوز سوم تکمیل شود و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. در صورت بروز عفونت، مطمئناً عوارض بیماری بسیار کمتر خواهد بود.

از سوی دیگر، برخی از کارشناسان بر کاهش فاصله بین دوز دوم و سوم استدلال کرده اند. موضوعی که در حال حاضر نمی توان با قطعیت آن را بیان کرد، اما توسط کمیته علمی ایالتی کرونا مورد بررسی قرار گرفته است.

پیام طبرسی، عضو کمیته ملی علمی کرونا در این باره گفت: برای جلوگیری از مشکلات جزئی، سه نکته اساسی وجود دارد. اول از همه، تمرکز مجدد بر رعایت اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی که می تواند به جلوگیری از گسترش بیماری کمک کند. دومی تزریق دوز سوم واکسن است. در حال حاضر فاصله زیادی بین کسانی که دو یا یک دوز تزریق کردند و کسانی که دوز سوم را تزریق کردند وجود دارد. بنابراین 10 میلیون نفر دوز سوم و 40 تا 50 میلیون دوز برگشتی را تزریق کردند.

وی افزود: در کمیته علمی بحث شد که در صورت امکان فاصله دوز دوم و سوم را کم کنیم و به یک ماه برسانیم تا مردم بتوانند نوبت سوم را زودتر تزریق کنند. چون ممکن است فرصت موج زدن omicron را نداشته باشیم.

وضعیت رعایت قوانین بهداشتی در دی ماه

طبق جداول موسسه بهداشت محیط وزارت بهداشت، رعایت مقررات بهداشتی در کشور با اندکی افزایش به 49.5 درصد رسیده است که نسبت به هفته های گذشته این شاخص اندکی بهبود یافته است. با این حال، این سطح از رعایت قوانین بهداشتی را نمی توان مانع محکمی برای تاج و به خصوص سویه Omicron در نظر گرفت.
هشداری که باید جدی گرفته شود؛  فرصت طلایی برای تزریق نوبت سوم
رعایت قوانین بهداشتی تا 8 دی 1400
قوانین بهداشتی شامل رعایت بهداشت فردی، پوشاندن ماسک، فضای فیزیکی و تهویه مناسب و همچنین پرهیز از محله های شلوغ است. هرچه قوانین بهداشتی بیشتر رعایت شود و توجه بیشتری به واکسیناسیون به ویژه تزریق دوز سوم بیشتر شود، میزان ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب و بستری شدن و مرگ های بعدی کمتر می شود. داستانی که در طول دوره کرونا با آن روبرو بوده و هستیم.

هشدار در مورد احتمال اوج Omicron در هفته های آینده

از زمانی که سویه Omicron در کشور تشخیص داده شد، در مورد احتمال تاج گذاری جدید با این سویه جهش یافته هشدار داده شد اما در بخش های سرپایی افزایشی مشاهده نشد. البته این امید نمی تواند زیاد دوام بیاورد و باید منتظر ششمین افزایش تاج باشیم.

حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی ملی کرونا گفت: با توجه به شیوع اومیکرون در جهان و کشورهای اطرافمان از جمله بحرین و کویت، به نظر می‌رسد در هفته‌های آتی شاهد حداکثر میزان اومیکرون باشیم. .

وی افزود: با توجه به اینکه اومیکرون در کشور ما تقریبا در حال گسترش است و احتمالا طی دو تا سه هفته آینده به اوج خود می رسد، کمیته علمی معتقد است که بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه ها باید به تعویق بیفتد و این بازگشایی انجام نشود. صورت می گیرد. تا اینکه در دو سه هفته آینده مشخص خواهد شد که کجا کار می کنیم.

پیش‌بینی اپیدمیولوژیست‌ها و آمار و اعضای کمیته علمی این است که طی دو سه هفته آینده با پیک‌های امیکرون در کشور مواجه خواهیم شد. بنابراین بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در شرایط فعلی کار درستی به نظر نمی رسد. ما باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهیم.

جماعتی گفت: بر اساس آزمایشات انجام شده حدود 500 بیمار گزارش شده که حدود 27 درصد از کل آزمایشات انجام شده در هفته گذشته مربوط به Omicron است که پس از یک هفته که احتمال می رود طی چند هفته آینده روند رو به رشدی را نشان می دهد.

به گفته کارشناسان؛ با این حال، آنچه در حال حاضر بیش از همه اهمیت دارد، تزریق دوز سوم واکسن عروق کرونر و نظارت بر قوانین بهداشتی و همچنین عدم عجله برای بازگشایی چنین مدارس و دانشکده‌هایی است. هر اتفاقی که در این زمینه نادیده گرفته شود، همان اتفاقی که در کشورهای اروپایی و آمریکا به دلیل گسترش اومیکرون افتاد، احتمالا در ایران نیز رخ خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید