به گزارش خبرگزاری مهر، اتحادیه واردکنندگان فرآورده های دامی و طیور ایران اعلام کرد: سال گذشته با وجود برخی نوسانات، جریان کلی عرضه مواد برقرار شد. این در حالی است که واردکنندگان برای مقابله با محدودیت های تحریمی، قبل از تحویل ارز، کالاها را در سامانه بازار به کشاورزان و مرغداران عرضه می کردند و گاهی ارز پس از 3 ماه تحویل می شد.
متأسفانه کاهش بی سابقه ارزش یورو در کنار رشد بی سابقه دام در بازارهای جهانی خسارات زیادی به تامین کنندگان مواد دامی وارد کرده است به طوری که عموما نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند. در فرآیند تامین کالاهای استراتژیک. .
همه شرکت کنندگان می دانند که از 7 اردیبهشت 1400 که آخرین قیمت واقعی محصولات دامی تصویب شد، شاهد افزایش حداقل 50 درصدی قیمت جهانی این کالاها بوده ایم. علاوه بر این، شاهد افزایش هزینه های داخلی بوده ایم و مقداری نیز از ابتدای سال جاری مبادلات هزینه ها را آغاز کرده ایم، اما با وجود تجربه تحقق این شرایط، هنوز وعده های قبلی مسئولان محترم مبنی بر تثبیت قیمت های فروش داخلی محقق نشده است.
بدون شک پیامدهای عدم رفع مشکلات تامین کنندگان کالاهای اساسی و عدم تحقق وعده های مسئولان می تواند منجر به ورشکستگی و حذف کامل بخش خصوصی کشور از عرضه مواد دامی شود. متاسفانه افزایش نرخ پایه گمرکی این کالاها از سوی دولت نیز این مشکل را تشدید کرده است. تاکنون تمامی کشورهای جهان در حال کاهش یا حذف هزینه واردات کالاهای اساسی و مواد غذایی هستند.
با وجود افزایش 50 درصدی قیمت های جهانی، دولت اجازه نمی دهد فعالان قیمت کالاها را بگیرند و خود دولت نیز از ابتدای سال تاکنون با افزایش نرخ پایه درآمدهای گمرکی را دو برابر کرده است. از سوی دیگر تاخیر در انجام تعهدات ارزی دولت در قبال واردکنندگانی که برخی از آنها دو ماه پیش کالاهای خود را به سامانه بازار عرضه می کردند نیز خسارات جبران ناپذیری به این بخش وارد کرده است.
اتحادیه واردکنندگان فرآورده های دامی و طیور ایران به عنوان سازمان ذیربط تمامی موارد را برای حفظ حجم مطلوب ذخایر کالاهای اساسی کشور با رفع موانع موجود مستندسازی کرده است.
ادامه روند بهینه تامین و نگهداری کالاهای اساسی نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب است.