به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، اخيراً براي يك دورهمي دوستانه دعوت شده بودم و در اين مدت گفتگو حول محور اين بود كه همگان خاطره اتفاقات عجيب و شبه معجزه آسايي را كه براي عزيزانشان رخ داده است، بيان كنند. او ساخت.
در همین حال زن 40 ساله ای به نام مریم زارعی ماجرای بیماری خود و نحوه پیوند کبدش را دو سال پیش در بیمارستان پیوند اعضا در ابوعلی سینا از سوی تیمی تخصصی تعریف کرد و چند هفته پس از پیوند به او گفت. عجیب شد
مریم در ادامه خاطرات خود گفت: چند هفته بعد از پیوند کبد، یک شب ناگهان قلبم درد گرفت و به اورژانس بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا صدرا رفتم. درد داشتم و می ترسیدم پیوندم رد شود! اما آزمایشات چیزی نشان نداد.
این خانم گفت: تا اینکه دکتر نیکوپور بطور تصادفی مرا در اورژانس دید و معاینه بلافاصله منشا درد من را تشخیص داد و همان شب مرا به اتاق عمل برد، روده بزرگم پاره شد و کمی تعلل باعث مرگم شد. شب دکتر نیکوپور جراحی مریض را که فوری نبود لغو کرد و مرا عمل کرد و در واقع فرشته نجات من شد و به لطف او دوباره زنده شدم به دست خدا هنوز هم تحت نظر پزشک هستم و به نظر من او مصداق علم و تخصص در اخلاق و منش انسانی نیست.
وقتی به خاطره مریم گوش دادم، بسیار کنجکاو شدم که درباره این دکتر بیشتر بدانم و به لطف همکاری با عموم مردم در دانشگاه علوم پزشکی شیراگا، توانستم با او مصاحبه کنم.
از طریق فضای مجازی با بسیاری از بیماران دکتر آشنا شدم که همگی از مهربانی، اخلاق خوب، دلسوزی و شخصیت و تخصص منحصر به فرد دکتر تمجید کردند.
یکی از همکاران حامد نیکوپور در بیمارستان ابوعلی سینا گفت: صحبت از تخصص دکتر نیکوپور بیهوده است، چرا که ایشان علم و تخصص خود را در عمل نشان داده و در بیان اخلاق نیکو فقط می توانم بگویم که دکتر نیکو پور هیچکس این کار را نخواهد کرد. نه بگو و دل کسی را نخواهی شکست.
بالاخره زمان مصاحبه فرا رسید و همانطور که انتظار می رفت دکتر نیکوپور با چهره ای سخاوتمندانه به تمامی سوالات من پاسخ داد.
وی در ابتدا گفت: من حامد نیکو پور متولد 1360 و در خانواده ای بوشهری به دنیا آمدم. پدرم منشی و مادرم معلم کلاس اول بود. دانشگاه های خوبی دارند، من تا سوم ابتدایی در بوشهر بودم و بعد در شیراز درس خواندم و دوران دبیرستان را در دبیرستان توحید گذراندم و در رشته پزشکی عمومی در دانشگاه شیراز قبول شدم. در سال 1385 مدرک پزشکی عمومی را از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شیراگا گرفتم و به دنبال آن مدرک جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گرفتم و زمان طراحی خود را در برازجان گذراندم.
وی بیان کرد: در سال 1396 موفق به اخذ بورسیه حرفه ای جراحی کبد، پانکراس، مجاری صفراوی و داخل شکم در دانشگاه علوم پزشکی شیراگا شدم و همچنین دوره فوق لیسانس 6 ماهه جراحی پیوند روده را در بنیاد فاوالارو گذراندم. که در آرژانتین؛ در سال 1367 ازدواج کردم، همسرم دکترای مدیریت بازرگانی از دانشگاه علامه طباطبایی دارد و در حال حاضر در خانه به سر می برد، یک فرزند دو سال و نیم به نام رادین دارم.
نیکوپور در پاسخ به این سوال که چه زمانی علاقه داشت و نیکوپور تصمیم به انتخاب و ادامه تحصیل در رشته جراحی گرفت، گفت: قبل از دبیرستان هدفم جراحی بود و تلاش زیادی کردم و همیشه عالی بودم. در کنکور رتبه اول را کسب کردم و رشته جراحی پیوند را انتخاب کردم در حالی که ظرفیت کل این بخش یک نفر بود.
از این پزشک خواستم فعالیت های خود را در بیمارستان برای پیوند اعضا شرح دهد و او با حوصله پاسخ داد: تیم ما در زمینه درمان سرطان و پیوند اعضا، خدماتی مانند جراحی پیشرفته سرطان و شیمی درمانی داخل شکمی، جراحی کبد، پانکراس و مجاری صفراوی. پیوند اعضای داخل شکمی، جراحی خوش خیم و بدخیم کبد، جراحی توده پانکراس، جراحی کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا، پیوند کبد، پانکراس، کولون و کلیه، جراحی بازسازی پیشرفته روده، جراحی بازسازی چندگانه روده شامل افزایش طول روده و جراحی روده.
مهارتی که در خاورمیانه درخشید
نیکوپور همچنین با اشاره به برخی سمت ها و فعالیت های حرفه ای خود خاطرنشان کرد: دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شیراز و خدمات پزشکی فارس از سال 1397 استادیار گروه جراحی و توانبخشی اولیه و پیوند روده بیمارستان پیوند ابوعلی سینا شیراز مفتخر به عضو انجمن جهانی من از سال 2017 پیوند انجام داده ام و از سال 1399 کمیته علمی انجمن جهانی توانبخشی و پیوند. از همه جدیدتر است و باید هر روز به اندیشه ها و کارهای نو کمک کرد و این علم را پیش برد و گسترش داد.
از استاد نیکو پور در مورد فرصت های شغلی پرسیدم که با چند کلمه تعجب کردم: تا کنون موقعیت های بسیار خوبی داشته ام، به محض کسب رتبه اول در این رشته توانستم رشته جراحی پلاستیک را انتخاب کنم و اکنون موفق به کسب رتبه شده ام. برای دریافت پذیرش در دانشگاه کلیولند اوهایو می توانم در آنجا تحصیل کنم، موقعیت های زیادی در بیمارستان های خصوصی تهران داشته ام، اما بیشتر علاقه مند به کار در بیمارستان دولتی هستم و اکنون در من در بیمارستان پیوند عضو ابوعلی سینا در شیراگا کار می کنم.
وی ادامه داد: علاقه زیادی به ماندن و راه اندازی بخش جدید روده در بیمارستان پیوند اعضا در سالن ابوعلی برای اولین بار در ایران داشتم و با کمک تیمم و درمان های ویژه توانستم در سال 1388 فوت کنم. بیماران. “مرگ و میر آنها را از بیش از 60 درصد به کمتر از 16 درصد کاهش دهید، و این برای من از هر چیز دیگری لذت بخش تر است، اما هیچ چیز ثابت و بدون تغییر نیست، در آینده، ممکن است وضعیت به گونه ای باشد که سخت بماند.
در حال گسترش درمان های پیوند روده و چند عضوی در کشور و حتی منطقه هستیم
نیکوپور همچنین درباره فعالیت های آموزشی خود گفت: تعداد زیادی دانشجوی جراحی از کشورهایی غیر از سودان، لبنان، پاکستان، عراق، تاجیکستان، افغانستان و همچنین از شهرها و استان های کشور که دانشجویان جراحی زیادی دارند، داریم. . آنها را برای بازگشت به شهرها و کشورهای خود و گسترش فعالیت های علمی خود آموزش می دهیم.
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: بیش از 30 مقاله و مقاله در مجلات علمی معتبر جهانی حاصل چهار سال تحقیق تیم ما در بیمارستان پیوند ابوعلی سینا تاسیس شده توسط دانشگاه شیراگا است. و این بیمارستان در همه جای دنیا بود.
شیراز مرکز مرجع پزشکی جنوب کشور و کشورهای منطقه است
این فوق تخصص پیوند در خصوص جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: خوشبختانه جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دیرباز در کشور بسیار خوب بوده و همواره یکی از بهترین ها به ویژه در این زمینه است. . در کنار پیوند خوب، پاتولوژی خوب، هضم خوب، ایمونولوژی خوب، رادیولوژی خوب و حتی برخی از علوم پایه و سایر زمینه های تخصصی مانند بیهوشی، اطفال و چشم پزشکی پدید آمده و رشد کرده است و بسیاری از شیراز در رأس بخش های دیگر قرار دارند و دلیل آن است. این است که شیراز یک مرکز مرجع پزشکی در جنوب کشور و در کشورها و مناطق همسایه است.
از استاد نیکوپور درباره خبری که اخیرا در خبرگزاری ها منتشر شده بود پرسیدم که ایشان پاسخ دادند: کنگره جهانی پیوند روده و روده دعوت شدیم صحبت کنیم. تیم ما در نیویورک همچنین اخیراً در مورد موفقیت بخش پیوند روده در بیمارستان پیوند اعضا ابوعلی سینا، نحوه راه اندازی و کارهای خلاقانه و نوآورانه ای که در این مدت انجام داده ایم و نتایج آنها صحبت کرده است. بازخورد و تحسین بسیار خوبی دریافت کردیم.بیش از 200 جراح مشهور دنیا از شیکاگو، نیویورک و کشورهای اروپایی مورد استقبال قرار گرفتند و بازتاب گسترده ای داشتند و رسانه ای شدن این موضوع بحث برانگیز شد.
از یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی شیراز درباره راز موفقیت پرسیدم که او پاسخ داد: «موفقیت به سه عامل اصلی بستگی دارد، به ویژه استعداد و توانایی که البته کمترین تأثیر را در موفقیت دارد. “محیط خوب، والدین و خانواده و همچنین محیط خوب مدرسه و دانشگاه و معلمان خوب دومین عامل و به ویژه پشتکار و تلاش برای دانستن این است که باید درس بخواند، سخت کار کند، بداند چگونه کسب و کار راه اندازی کند. به جایی برسد. و موفق شوید
دلایل مهاجرت پزشکان را بشناسید
از این استاد دانشگاه خواستم در مورد توصیه های پزشکی اظهار نظر کند و توصیه هایی به آنها داشته باشد، وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از دانشجویان پزشکی به تخصص فکر نمی کنند و بیشتر به مهاجرت فکر می کنند، گفت: من یا شما به دانشجویان و نخبگان توصیه می کنیم که ترک کنند یا نه. بیهوده و بیهوده است، اما به جای دستور و امر باید دلیل و علاقه به این مهاجرت ها را جست.
نیکوپور گفت: باید بفهمیم که چرا نخبگان جوان به فکر رفتن هستند؟ او ممکن است آینده شغلی خوبی را متصور نباشد. ممکن است مسئولان شرایط خوبی برای آنها فراهم نکرده باشند و یا قدر آنها را به درستی ندانسته باشند. ممکن است نگاه کنند و امثال من را ببینند که ما تا آخر مشاوره و آموزش پزشکی رفته ایم، اما هنوز دغدغه های مالی و اقتصادی زیادی داریم که ترجیح می دهند بروند!
وی گفت: می بینیم که برخی از آنها حاضر به مهاجرت به کشورهای کوچک و بی نام هستند و این مایه تاسف است.
نیکوپور تصریح کرد: مسئولان به جای بهبود وضعیت، ظرفیت دانشگاه ها را افزایش می دهند و کیفیت آموزشی را کاهش می دهند و در صورت بهبود شرایط باید بستر مناسب فراهم شود و ساختار تقویت شود تا نخبگان راغب به ماندن باشند. بلند شو و برو! مشکلات باید رسیدگی شود و این خارج از شورا و دستور است، زیرا اگر ساختار و شرایط مناسبی ایجاد کنند، نخبگان می مانند و کشور رونق می گیرد.
انتهای پیام/