پیروزی اراده آدولف هیتلر / بندر بوشهر تحت اشغال انگلیس / استقبال ایرانیان از مهاجران لهستانی / تاریخچه جنبش حقوق مدنی آمریکا – تابناک



بسته ویدیویی “درخشش” مجموعه‌های ویدیویی به شدت به پوشش، تجزیه و تحلیل، و ویدیوهای مربوط به موضوعات دیگری مانند فرهنگ، اقتصاد و غیره که از دست داده‌اید متکی هستند؛ دیدگاهی جدید و متفاوت در مورد آنچه می‌توان در این زمینه آموخت.

پیروزی اراده آدولف هیتلر

30 ژانویه 1933 آغاز دوران صدراعظم آدولف هیتلر، دیکتاتور نژادپرست آلمان بود. هیتلر یکی از قدرتمندترین ماشین های تبلیغاتی تاریخ را داشت و الگویی برای رقبا در عرصه تبلیغات بود! «پیروزی اراده/پیروزی اراده» یکی از اولین فیلم‌های بلندی است که به معنای واقعی کلمه «تبلیغ» ظاهر شد. این فیلم 114 دقیقه ای که توسط لنی ریفنشتال تهیه شده است، چهار روز از کنگره حزب نازی در نورنبرگ در سال 1934 را دنبال می کند و در سال 1935 اکران شد. رصد پیروزی اراده برای شناخت جریان های نژادپرستی که امروزه توسط صهیونیست ها مشخص شده است، مهم است. اولین بار است که این مستند را با زیرنویس دقیق در «تابناک» تماشا می کنید. لازم به ذکر است قسمت هایی از فیلم در نسخه اصلی بی صدا بوده که طبیعتا در این نسخه زیرنویس نیز همین مشکل وجود دارد.

کنکورد در تهران فرود می آید

کنکورد در یک تور 40000 مایلی فرود آمد تا هواپیمای مافوق صوت را در فرودگاه مهرآباد تهران (در آن زمان قطب هوانوردی خاورمیانه بین لندن و توکیو برای بازدید محمدرضا پهلوی (محمدرضا پهلوی) بفروشد. از این هواپیما هواپیما بخرید. اما فرودگاه مهرآباد به دلیل مجاورت با تهران و نداشتن توان فنی کافی برای ساخت چنین هواپیمایی میزبان خوبی نبود و با فرود کنکورد در مهرآباد، شیشه های بسیاری از خانه های تهران فرو ریخت. در نتیجه خرید این هواپیما لغو شد. ویدئویی از ورود کنکورد به تهران و اطراف آن را با زیرنویس فارسی در «تابناک» مشاهده می کنید.

بندر بوشهر تحت اشغال انگلیس

در طول جنگ جهانی دوم ایران در شمال به اشغال روسیه و در جنوب به اشغال انگلیس درآمد و بندر بوشهر دروازه کمک روسیه برای عبور از خلیج فارس شد. در این ویدیوی تاریخی، هشت کشتی متفقین را در حال بارگیری گندم در واگن‌های قطار در ایران، متمرکز شدن اشغالگران در بنادر ایران، قطارهایی که با سربازان هندی سفر می‌کنند و غواصی برای بازیابی کشتی هوهنفلد مشاهده خواهید کرد. این ویدئو را در «تابناک» مشاهده می کنید.

ایرانی ها از مهاجران لهستانی استقبال می کنند

در طول جنگ جهانی دوم تعداد زیادی از لهستانی های آواره به ایران مهاجرت کردند و مورد استقبال مردم ایران قرار گرفتند. پس از جنگ گروهی از لهستانی ها ایران را ترک کردند و گروهی ساکن کشورمان شدند. گورستانی برای لهستانی هایی که در ایران مرده و دفن شده اند وجود دارد. این ویدیو یکی از معدود تصاویری است که در «تابناک» مستند این رویداد را خواهید دید.

تاریخچه جنبش حقوق مدنی آمریکا

نژادپرستی و نابرابری مدنی عمیقاً در تاریخ و فرهنگ آمریکا ریشه دارد و هنوز هم می توان تأثیر آنها را در نابرابری هایی که گهگاه به تیتر اخبار تبدیل می شود، مشاهده کرد. روزهای برابری شهروندان و حقوق بشر در ایالات متحده زیاد نیست. اگرچه پس از سال ها مبارزه، تبعیض بر اساس نژاد، رنگ، مذهب، جنسیت یا منشاء ملی در ایالات متحده سرانجام در سال 1964 با تصویب قانون حقوق مدنی در سال 1964 غیرقانونی شد، چند سال بعد، کانون ترورهای گسترده شد. مبارزات رهبران، از جمله دکتر کینگ و مالکوم ایکس. حتی بابی کندی حرکت خود را نسبت به جنبش دیگری از دست داد، جنبش مدنی دیگری که با تشدید جنگ ویتنام تمرکز خود را از دست داد؛ و در حالی که اوج فعالیت آمریکا در دهه‌های 50 و 60 گذشته است، مبارزه همچنان ادامه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید