کاهش 30 درصدی آلودگی رودخانه حفاظت شده چالوسا



به گزارش ایرنا، رودخانه چالوس به عنوان یکی از شریان های اصلی بقای محیط زیست در منطقه حفاظت شده است که در دهه های اخیر به شدت تخریب شده و آلودگی زیست محیطی رودخانه و همچنین حیات آن برای تخریب طبیعی، اکوتوریسم است. یکی از مهمترین آنها اقتصادی ترین و سودآورترین منابع برای توسعه پایدار منطقه، چالش برانگیز است.

سید اصغر مطهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اجرای طرح کنترل آلودگی رودخانه چالوس و اقدامات پیگیری، دو واحد بزرگ 6 واحدی فعال شن و ماسه در این منطقه مجهز به تصفیه فاضلاب و فیلتر تصفیه فاضلاب همچنین حوضچه ها توسعه و نوسازی شدند و یکی از بزرگترین اقدامات زیست محیطی برای نجات رودخانه حفاظت شده چالوس پس از حدود 15 سال آلودگی ناشی از واحدهای شنی انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: رهاسازی رسوبات معادن شن و ماسه منطقه به رودخانه چالوس در سال های اخیر به یک عادت همیشگی تبدیل شده است. ، که تا 6 ماه آینده تکمیل می شود و با به روز رسانی سیستم ها شاهد حذف گل و لای از آب رودخانه چالوس خواهیم بود.

مطهری گفت: با تجهیز و توسعه استخرها و سیستم کنترل واحدهای تولید شن و ماسه در مرزن آباد، گل و لای به حد مطلوبی برای آبزیان و مردم رودخانه می رسد، اما بحث رفع آن بر آلودگی هوا می افزاید. حفاظت رودخانه چالوس از رستوران های فاضلاب و واحدهای شهر و روستا مسیر را با جدیت دنبال می کنند تا مانند آلودگی گلی استان ساماندهی شود.

وی قدمت 15 ساله معدن شن و ماسه در مرزن آباد را برشمرد و گفت: مهمترین عامل آلودگی رودخانه چالوس نبود سیستم تصفیه و ظرفیت محدود استخرهای رسوبی بوده است. به روز رسانی تمام سیستم های درمانی جدید به معادن شن و ماسه هشدار داده شده است که در اسرع وقت نسبت به رفع مشکلات زیست محیطی اقدام کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس مقداری از گل و لای رودخانه چالوس را به روال معمول در فصل بارندگی توصیف کرد و ادامه داد: از سوی دیگر کاهش بارندگی میزان دبی آب رودخانه چالوس را از 16 میلیارد مترمکعب کاهش داد و در سال گذشته به هشت میلیارد متر مکعب.» در نتیجه امسال غلظت آلودگی بیشتر شده است.

مطهری همچنین به نقش کارخانجات آجر سفال در کاهش گل و لای در محیط زیست اشاره کرد و گفت: امسال واحد تولید آجر سفال در مرزن آباد برای جمع آوری گل از معادن شن و ماسه رودخانه و در این راستا سفال راه اندازی شد. کارخانه سرمایه گذار که تولید کننده شن و ماسه در خود منطقه است در سال آینده در منطقه «له لاجار» مرزن آباد در دستور کار قرار دارد.

بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر 8 کارگاه استخراج شن و ماسه و سنگ در اطراف رودخانه حفاظت شده چالوس فعال هستند که 2 کارگاه آن خشک کار بوده و مشکلی برای آلودگی رودخانه چالوس ندارند.

رودخانه حفاظت شده چالوس که از دامنه های شمالی کندوان و ارتفاعات طالقان سرچشمه می گیرد و پس از طی حدود 72 کیلومتر در امتداد چالوس به دریای خزر می ریزد که به دلیل تکثیر و تکثیر ماهی های کمیاب دریای خزر از جمله قرمز، سفید، ماهی قزل آلا و قرمز. گونه های دیگر آب انبارهای ارزشمند مازندران هستند. ماهی بومی خاصی به نام زردچوبه نیز در این رودخانه زندگی می کند. این رودخانه یکی از منابع اصلی آب کشاورزی منطقه است و نقش اساسی در تولید محصولات کشاورزی از جمله مرکبات، کیوی، برنج و سایر محصولات کشاورزی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز به خبرنگار ایرنا در نوشهر گفت: تا حد امکان. “

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: در حال حاضر در حال رسیدگی به تراکم معادن پل زغال سنگ مرزن آباد هستیم که خارج از حوزه های تحت مدیریت محیط زیست هستند و فعالیت های آن توسط محیط زیست بررسی نشده است.

وی با بیان اینکه متولیان توسعه خواستار ادامه فعالیت این معادن به دلیل کمبود مواد در منطقه هستند، گفت: باید مقررات زیست محیطی معادن حاشیه رودخانه چالوس به دقت رعایت شود تا از آلودگی این رودخانه و تهدیدات ناشی از آن جلوگیری شود. رودخانه این سلامت مردم محلی نیست که اتفاق می افتد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: راه اندازی کارخانه های تولید آجر سفال به حفظ محیط زیست منطقه کمک می کند و همت بخش خصوصی و تشکل های کارفرمایی را می طلبد.

وی گفت: با پیگیری همکاران محیط زیست تا به امروز یک واحد تولید آجر سفال در مرزن آباد احداث شده است که از ضایعات حاصل از شستشوی دانه بندی شن و ماسه استفاده می کند که علاوه بر مدیریت پسماند، با جلوگیری از تبدیل شدن معادن به بخشی از منابع طبیعی، موجب حفظ منابع طبیعی می شود. معادن برای تولید آجر

دیدگاهتان را بنویسید