به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری فارس، وب سایت شبکه خبری بلومبرگ مدعی شده است که نظارت بر برنامه هسته ای ایران طی یک سال گذشته به دلیل اقدام ایران برای برچیدن دوربین ها و ابزارهای نظارتی این سازمان بین المللی کاهش یافته است.
به گزارش بلومبرگ، آمارهای آژانس انرژی اتمی نشان می دهد که در سال 2022 پس از خودداری ایران از اجرای توافقات نظارتی مشخص شده در برجام، تعداد بازرسی های انجام شده در این کشور 10 درصد کاهش یافته است.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سندی محدود که این هفته بین دیپلماتها توزیع شد، نوشت: «بازرسان آژانس عمیقاً تحت تأثیر تصمیم ایران قرار گرفتند.»
یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی ایران با توجه به عهدشکنی این کشور و عدم اجرای تعهدات خود در خصوص لغو برجام، با استناد به شرایط مندرج در این توافق، کاهش تعهدات خود در برجام را آغاز کرد. از تحریم ها
گروسی همچنین در گزارش سالانه موسوم به «اجرای تدابیر امنیتی» نوشت: ایران هنوز مسائل امنیتی باقی مانده را روشن و حل نکرده است. تا جایی که به این موضوع مربوط می شود، کار مهم و مهمی در پیش داریم.»
حدود دو ماه پیش، گروسی و مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران سفر کردند و با مقامات ایرانی گفتوگو کردند.
این دیپلمات با اشاره به نتایج این سفر، از «تضمین های عالی ایران برای افزایش همکاری با آژانس انرژی اتمی» استقبال کرد.
برنامه هسته ای ایران تحت شدیدترین نظارت در بین کشورهای جهان است. به گزارش بلومبرگ، رصد انجام شده در ایران توسط ژاپن بیش از 60 درصد نظارت بر برنامه هسته ای ژاپن است که از این نظر رتبه دوم را دارد. این در حالی است که مواد هسته ای ایران بسیار کوچکتر از مواد هسته ای ژاپن است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سالهای اخیر به برخی از ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران اشاره و تکرار کرده است. تهران این ادعاها را دروغ دانسته و آن را رد کرد.
انتهای پیام/
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید