کیوسک بین المللی درخشان: گفتگوی بایدن با شش تن از رهبران ناتو و ناتو درباره سایبری اوکراین یکی از مهمترین اخبار و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته است.
بایدن با رهبران شش کشور ناتو و اتحادیه اروپا درباره اوکراین گفتگو می کند
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است فردا جمعه با سران و مقامات اتحادیه اروپا و ناتو درباره اوکراین گفتگو کند.
به گزارش رسانه ها، رئیس جمهور آمریکا قصد دارد با رهبران بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان، کانادا، اتحادیه اروپا و ناتو درباره تنش های ادعایی در مرز اوکراین گفت وگو کند.
غرب مسکو را متهم می کند که برای حمله به اوکراین آماده می شود و اقدامات تلافی جویانه ای مانند اعمال تحریم ها علیه مسکو و ارسال سلاح های پیشرفته به کی یف را تهدید می کند.
روسیه اما تمامی این اتهامات را رد می کند و می گوید غرب و ناتو با ارسال سلاح و استقرار تجهیزات و زیرساخت های خود در نزدیکی مرزهای روسیه، منبع اصلی تنش در منطقه هستند.
روسیه بارها اتهامات غرب به رهبری آمریکا و ناتو را رد کرده و گفته است که قصد حمله به اوکراین را ندارد و غرب و ناتو عامل ایجاد تنش در شرق اروپا هستند.
استقرار نیروهای انگلیسی در شرق اروپا
این رسانه انگلیسی نوشت: این کشور آماده اعزام 1000 نیرو به اروپای شرقی برای مقابله با بحران مهاجرت در صورت تهاجم روسیه به اوکراین است.
گاردین می نویسد که مقدمات بریتانیا پیش از سفر روز پنجشنبه بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور به مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و لهستان انجام شده است.
مقامات انگلیسی نسبت به “فاجعه انسانی” در صورت حمله روسیه هشدار داده اند و آمریکایی ها نیز هشدار داده اند که این بحران می تواند منجر به آواره شدن یک تا پنج میلیون نفر شود و احتمالاً آوارگان ممکن است وارد خاک لهستان شوند.
جانسون پیش از دیدار صبح امروز (پنجشنبه) از ناتو گفت که بریتانیا همچنان به تعهدات امنیتی اروپا پایبند است.
نگرانیها مبنی بر اینکه هرگونه حمله احتمالی روسیه میتواند منجر به بحران پناهجویان شود، به طور فزایندهای گریبان رهبران غربی را گرفته است. مقامات غربی و آمریکایی ادعا می کنند که مسکو حدود 135000 سرباز در مرز با اوکراین و در مرز با بلاروس مستقر کرده است.
دسامبر گذشته، بریتانیا با اعزام 100 مهندس به لهستان برای کمک به ایمن سازی مرزهای شرقی این کشور موافقت کرد و اوایل این هفته اعلام کرد که 350 نیروی دریایی سلطنتی را در همبستگی با این کشور به منطقه اعزام خواهد کرد. در همین حال، 30000 سرباز روسی مانور مشترکی را با بلاروس آغاز کرده اند.
پیشنهاد نظامی مورد مذاکره بوریس جانسون و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، بخشی از طرح بزرگتر ائتلاف نظامی ناتو برای اعزام نیروهای بیشتر به اروپای شرقی است. ایالات متحده قول داده است که 3000 سرباز به لهستان و رومانی بفرستد و فرانسه نیز گفته است که می خواهد نیرو بفرستد.
انفعال جانسون در جریان بحران اوکراین مورد انتقاد قرار گرفت. او با بحران جشن در ساختمان 10 (دفتر نخست وزیری) در قرنطینه کرونا مواجه است.
بحران اوکراین رهبران اروپایی را تکان داده است. مکرون روز سهشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفتگوهایی داشت که گاردین آن را ناموفق ارزیابی کرد.
کنگره آمریکا در تلاش است تا روسیه را به بهانه حمله سایبری تحریم کند
در حالی که تنش های غرب با روسیه به بهانه آماده سازی این کشور برای حمله به اوکراین ادامه دارد، قانونگذاران ارشد آمریکایی به دنبال اعمال تحریم ها علیه مسکو به بهانه «حمله سایبری» هستند.
وب سایت پولیتیکو نوشت: رهبران کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گویند که حمله سایبری روسیه به اوکراین در فهرست اقداماتی است که رژیم ولادیمیر پوتین را حتی قبل از حمله به اوکراین تحریم می کند.
بر اساس گزارش روز پنجشنبه (امروز) رسانه های آمریکایی، «برخی از سناتورها خواستار اعمال تحریم برای حملات سایبری به عنوان بخشی از قانون گسترده تر در مورد اتخاذ تدابیر علیه روسیه در صورت تهاجم روسیه به اوکراین هستند». به نظر می رسد که عملیات سایبری روسیه می تواند اولین عامل در آغاز تحریم ها باشد.
کریس مورفی، سناتور دموکرات ایالت کنتیکت و عضو کمیته روابط خارجی سنا، به پالتیکو گفت: «اگر قبل از تهاجم (تهاجم ادعایی روسیه به اوکراین) تحریم هایی وجود داشت، با حملات سایبری روسیه در داخل اوکراین مرتبط بود.
به گفته باب منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، حملات سایبری روسیه “یکی از موضوعات مورد بررسی است.” به گفته وی، نمایندگان کنگره به دلیل «حملات سایبری قبلی به اوکراین»، حتی در حال بررسی تحریم روسیه هستند.
جیم ریچ، یکی از اعضای ارشد جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا، گفت: «مذاکراتی» (در کمیته روابط خارجی سنا) برای اعمال تحریمها علیه روسیه به دلیل حمله سایبری به اوکراین انجام شد، اما اکنون او میخواهد که مقیاس تحریمها به حدی برسد. مخفی بماند
وب سایت پولیتیکو امروز با اشاره به اجماع رئیس جمهور دموکرات ها و یکی از اعضای ارشد جمهوری خواه کمیته روابط خارجی سنا درباره لزوم تحریم روسیه گزارش داد: منندز و جیم برد در هفته های اخیر سخت کار کرده اند. تحریم هایی وجود داشت».
باب منندز روز سه شنبه در سخنانی در جمع رئیس مجلس سنای آمریکا و کمیته روابط خارجی نیومن جرسی، بسته تحریم ها علیه روسیه را “مادر همه تحریم ها” خواند و به مسکو هشدار داد در صورت حمله به اوکراین، تحریم های آمریکا را فلج کند.
رئیس جمهور جو بایدن گفته است که اگر روسیه یک حمله سایبری بزرگ به اوکراین انجام دهد، ایالات متحده با حملات سایبری، اما به طور آشکار، حملات تلافی جویانه خواهد کرد.
آغاز تمرینات نظامی مشترک روسیه و بلاروس
مانور مشترک ارتش های روسیه و بلاروس در خاک بلاروس و نزدیک مرز با اوکراین امروز پنجشنبه آغاز شد.
به گزارش بی بی سی، این مانور نظامی مشترک به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت و با نگرانی از استقرار حدود 100 هزار نیروی روسی در نزدیکی مرز اوکراین، نگرانی ها را نسبت به درگیری نظامی در منطقه افزایش داده است.
به گفته وزارت دفاع روسیه، ژنرال والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه روز گذشته برای نظارت بر تمرینات نظامی مشترک وارد بلاروس شد.
بر اساس این گزارش، یگان های مشترک 30 هزار نفری در این مانور مشترک به همراه تجهیزات دیگر از جمله دو گردان سامانه موشکی زمین به هوای اس-400 و تعدادی هواپیمای نظامی روسیه شرکت خواهند کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که «چند هواپیمای جنگنده» برای شرکت در رزمایش مشترک بلاروس منتقل شده است. این بزرگترین حضور نظامی روسیه در بلاروس از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
تصاویر ماهواره ای انتقال مقادیر قابل توجهی از تجهیزات جنگی به نقاط نزدیک مرز بلاروس و اوکراین را نشان می دهد. بلاروس مانند اوکراین یکی از جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق بود که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال یافت.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین است و روسیه از زمان اعلام انتخابات ریاست جمهوری 10 ماهه 2020، از دولت بلاروس در سرکوب تظاهرات حمایت می کند. الکساندر لوکاشنکو به عنوان “آخرین دیکتاتور باقیمانده اروپا” توصیف شده است. دولت های غربی در واکنش به سرکوب اعتراضات بلاروس را تحریم کرده اند.
انباشته شدن نیروهای روسیه در مرز اوکراین، غرب و کی یف را بر آن داشته است تا استدلال کنند که روسیه احتمالاً در حال حمله به اوکراین است. اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بارها این اتهامات را رد کرده و آنها را “بی اساس” خوانده است.
بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا نسبت به افزایش حملات سایبری هشدار می دهند
بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که موج فزاینده حملات سایبری تهدیدی برای زیرساخت ها و سازمان های کلیدی در سراسر جهان است.
به گزارش سایت خبری ZNet، آژانس های امنیت سایبری بریتانیا، آمریکا و استرالیا در بیانیه ای هشدار دادند که افزایش حملات سایبری تهدیدی جدید برای زیرساخت های مهم در سراسر جهان است و تا زمانی که قربانیان تسلیم باج نشوند ادامه خواهد داشت.
بیانیه مشترک مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا، مرکز امنیت سایبری استرالیا، افبیآی، آژانس امنیت ملی و آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختهای سایبری آمریکا خواستار افزایش خطرات حملات سایبری توسط صاحبان مشاغل برای محافظت از خود در برابر حملات. .
مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا باجافزار را بزرگترین تهدید سایبری برای بریتانیا توصیف کرد و از کسبوکارها، موسسات خیریه، دولتهای محلی و بخش بهداشت به عنوان اهداف اصلی خود نام برد.
آژانسهای امنیت سایبری ایالات متحده همچنین هشدار دادند که این باجافزار ۱۴ زیرساخت از ۱۶ زیرساخت حیاتی ایالات متحده از جمله دفاع، سیستمهای صنعتی، خدمات اضطراری، غذا و کشاورزی، دولت و فناوری اطلاعات را هدف قرار داده است.
مرکز استرالیا برای امنیت سایبری همچنین هشدار داده است که حملات باج افزار همچنان زیرساخت های حیاتی را در سراسر استرالیا هدف قرار می دهند.
در بیانیه مشورتی مشترک بریتانیا و آمریکا در مورد حملات فزاینده باج افزار، آنها از سازمان ها خواستند تا اقداماتی را برای دفاع از خود در برابر حملات و جلوگیری از قربانیان اتخاذ کنند.