– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، لبنیات از جمله کالاها و محصولاتی است که باید روزانه در سبدغذایی همه مردم قرار گیرد اما متاسفانه با افزایش قیمت لبنیات و میزان تورم 72 درصدی شیر و محصولات لبنی در آبان ماه امسال، سبب شده تا سرانه مصرف شیر از 95 به 80 کیلوگرم کاهش پیدا کند.
از طرفی افزایش چندین باره قیمت محصولات لبنی و کاهش وزن آنها سبب شده است تا مردم از خرید شیر و فرآوردههای لبنی سنتی بیشتر استقبال کنند هرچند قیمت محصولات در بازارهای سنتی هم با افزایش قیمت روبه رو بوده اما گویا مردم اعتماد بیشتری به این محصولات دارند و حتی عدهای خرید از بازارهای سنتی لبنی را به صرفه تر میدانند.
یکی از شهروندان مشهدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: همیشه از بازارهای لبنی سنتی خرید میکنم چرا که هم افزودنی ندارند و هم مطمعن تر هستند و از طرفی از نظر حجم و قیمت به صرفه تر است .
وی ادامه داد: درست است که محصولات لبنی کارخانهای مهر استاندارد دارد اما واقعا به صرفه نیستند یک بسته پنیر برای یک خانواده 5نفره تنها برای دو وعده صبحانه مصرف میشود،یا یک سطل ماست تنها یک وعده را جواب میدهد، متاسفانه کارخانهها قیمت را افزایش و حجم محصولاتشان را کاهش دادهاند برای خانوادههای 5نفر به بالا واقعا محصولات لبنی کارخانهای صرف ندارد .
گزارش تسنیم از بازار اردبیل/ ضربه سنگین گرانی مرغ و لبنیات بر قدرت خرید مردم + فیلممشکلات تولید لبنیات در استان خراسان جنوبی؛ کور سوی امید با تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگانآشفته بازار لبنیات| بیداد گرانی در بازار لبنیات استان مرکزی/ کالایی دیگر از سبد خانوار حذف میشود + فیلم
شهروند دیگری افزود: لبنیات یکی از کالاهایی است که در تمام وعدههایی غذایی مردم مورد استفاده قرار میگیرد و از جمله محصولات مصرفی و ضروری محسوب میشود اما متاسفانه مردم کمتر میتوانند از این محصولات مرتب استفاده کنند، بسیاری از مردم وسع خرید دیگر کالاها را ندارند و غذای اصلیشان ماست و پنیر است اما متاسفانه با این افزایش قیمت حتی توان خرید آن را هم ندارند.
وی ادامه داد: محصولات لبنی چه در کارخانه چه در بازار سنتی بسیار متنوع است اما بیشتر از نیمی از مردم این کالاها را تا به حال خرید نکردهاند و جز شیرو ماست و پنیر به ندرت از دیگر محصولات استفاده میکنند از طرفی قشر متوسط به پایین جامعه بازارسنتی لبنیات را به دلیل به صرفه بودن و قیمت مناسب ترجیح میدهند حتی اگر بدانند که اصول بهداشتی رعایت نمیشود بازهم مجبور هستند هرچند در حال حاضر تمامی لبنیاتیهای سنتی پروانه بهداشتی دارند و اینکه عدهای میگویند لبنیات سنتی بهداشتی نیست کذب است.
اما شهروند دیگری عنوان کرد: من هم خودم و هم خانوادهام ترجیح میدهیم از محصولات کارخانهای استفاده کنیم چرا که هم پروانه بهداشتی دارند و هم تاریخ تولید و انقضا و با خیال راحت میتوانیم خرید کنیم در صورتی که محصولات سنتی تاریخ ندارند و حتی ممکن است ماندگاری زیادی نداشته باشند.
مهدی هدایتنیا، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسانرضوی نیز اظهارداشت: وزیر جهادکشاورزی موافق قیمتگذاری دستوری نبود در این شرایط تنها قیمت شیر، اعلام شد و سایر محصولات قیمتگذاری نشد. وقتی قیمت ماده اولیه شیر افزایش مییابد، قیمت محصولات لبنی نیز زیاد میشود، با این حال مسئولان، وضعیت قیمت دیگر محصولات لبنی را مشخص نکردند.
وی افزود:قیمت شیر براساس نرخ دستوری اعلامشده، 6هزارو400تومان برای هر لیتر تعیین شد اما اکنون قیمت این کالا در خراسانرضوی حدود 7هزارو200تومان است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسانرضوی گفت: بهدلیل خشکسالی، دامداران مجبورند خوراک و نهاده دامی خود را از دیگر کشورها وارد کنندکه این خود هزینههای زیادی را برای دامداران به همراه دارد به همین دلیل قیمت شیردر خراسان رضوی، بیشتر از نرخ مصوب است.
هدایت نیا تصریح کرد: قیمت یک کالای لبنی از کارخانه تا زمانی که بهدست مردم میرسد، 30 تا 50درصد افزایش مییابد که باید برای این مسئله فکری کرد و شاید یکی از موضوعاتی که سبب شده تا مردم بیشتر به سمت محصولات سنتی بروند همین موضوع باشد.
وی ممنوعیت صادرات چربی شیر را یکی دیگر از چالشهای واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: متاسفانه بهدلیل افزایش قیمتها و کاهش توان و خرید مردم، مصرف کره، خامه و دیگر محصولات مرتبط با چربی شیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لبنیات خراسانرضوی خاطرنشلن کرد: در استان 8هزار تن کره و خامه ذخیرهشده داریم که از نظر ارزش ریالی، قیمت آن حدود 400میلیارد تومان است. این میزان خامه و چربی شیر درحالی ذخیره شده که کارخانههای تولیدی برای خرید شیر و افزایش ظرفیت خود با مشکل روبهرو هستند و این کره و خامه ذخیرهشده نه خریداری در استان دارد و نه بهدلیل محدودیت صادرات، امکان صادرات آن وجود دارد.
انتهای پیام/281/ش