10 حقیقت تلخ دنیا که باید بدانید!


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، ممکن است سالانه میلیون ها نفر در جهان بر اثر این بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی کشته شوند. از خشکسالی های بسیار طولانی گرفته تا طوفان های ویرانگر که گاهی از نقاط مختلف پخش می شوند، همه ناشی از این تغییرات آب و هوایی جهانی هستند.

تاثیر تغییر اقلیم بر محیط زیست ایران و جهان بسیار زیاد بوده است، به طوری که بسیاری از گونه های جانوری در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند و این موضوع در سال های اخیر آن را به یک موضوع حقوق بشری تبدیل کرده است.

تغییرات اقلیمی در جهان از زمان صنعتی شدن کشورهای عمده جهان آغاز شد. از همان دوره تاکنون، بسیاری از زیستگاه های طبیعی دستخوش تغییراتی شده اند. گرسنگی، سوء تغذیه و تبعیض در تامین نیازهای اولیه زندگی و مرگ سالانه بسیاری از کودکان در جهان به دلیل کمبود آب و غذای سالم دنیای نامساعدی را برای بسیاری از مردم ایجاد کرده است.

با گرمتر شدن دمای کره زمین، حیوانات و دیگر موجودات زنده به سختی می توانند آب و غذای لازم برای ادامه زندگی را بیابند.طبق تحقیقات دانشمندان، در صورت ادامه چنین شرایطی، ممکن است تعداد حداقل 550 گونه از این سیاره وجود داشته باشد. حیوانات ممکن است در سال های اخیر ناپدید شوند.

تغییر اقلیم چیست؟

آب و هوای زمین به دلیل فعالیت های انسانی در حال نوسان و گرم شدن است.

اکنون یونیسف اعلام کرده است: تغییرات اقلیمی الگوهای آب و هوایی را مختل می کند و باعث حوادث شدید آب و هوایی، دسترسی غیرقابل پیش بینی به آب، تسریع کمبود آب و آلودگی منابع آب می شود. این عوامل می توانند بر میزان و کیفیت آبی که کودکان برای زنده ماندن به آن نیاز دارند تأثیر بسزایی داشته باشد.

امروزه تغییر اقلیم عمدتاً از طریق تغییر شرایط آب مشاهده می شود. میلیون ها کودک در معرض خطر هستند.

1. رویدادهای شدید آب و تغییرات در الگوهای چرخه آب دسترسی به آب آشامیدنی سالم را به ویژه برای کودکان آسیب پذیر دشوار کرده است.

2. حدود 74 درصد از بلایای طبیعی بین سال های 2001 تا 2018 مربوط به آب بوده است، از جمله خشکسالی و سیل. تغییرات آب و هوایی تنها دلیل تکرار این بلایا و افزایش شدت آن است.

3. حدود 450 میلیون کودک در مناطقی زندگی می کنند که در معرض آسیب شدید یا بسیار شدید آب قرار دارند. یعنی این کودکان آب کافی برای رفع نیاز خود ندارند.

4. هنگامی که بلایا رخ می دهد، می تواند تمام منابع آب را از بین ببرد یا آلوده کند و خطر شیوع بیماری هایی را که کودکان به ویژه در برابر آن آسیب پذیر هستند، مانند وبا و حصبه افزایش می دهد.

5. افزایش دمای هوا می تواند منجر به ظهور پاتوژن های مرگبار در منابع آبی شود و در نتیجه این آب برای انسان خطرناک شود.

6. آب آلوده تهدید بزرگی برای زندگی کودکان است. بیماری های مرتبط با آب و فاضلاب یکی از علل اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است.

7. هر روز بیش از 700 کودک زیر پنج سال بر اثر اسهال ناشی از کمبود آب، فاضلاب یا بهداشت شخصی جان خود را از دست می دهند.

8. تغییرات آب و هوایی فشار آب را افزایش می دهد – محدودیتی جدی برای منابع آب – و منجر به رقابت و حتی درگیری بر سر آب می شود.

9. تا سال 2040، تقریباً از هر چهار کودک، یک کودک در مناطقی زندگی می کند که تنش شدید آبی دارند.

10. افزایش سطح دریا شوری آب شیرین را افزایش می دهد و منابع آبی را تهدید می کند که میلیون ها نفر به آن وابسته هستند.

تغییرات آب و هوایی هر روز در حال وقوع است. ما باید اقدام کنیم و آب بخشی از راه حل است.

انطباق با تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر روی آب، از سلامت کودکان محافظت می کند و جان آنها را نجات می دهد. استفاده کارآمدتر از آب و حرکت به سمت سیستم‌های آبی که از انرژی خورشیدی بهره می‌برند باعث کاهش گازهای گلخانه‌ای و مراقبت از آینده کودکان می‌شود.

جهان باید رویکردی هوشمندانه به آب داشته باشد. همه نقشی دارند و هیچ کدام از ما نمی توانیم بیشتر از این صبر کنیم.

انتهای پست/




این مقاله را به صفحه اول توصیه کنید

دیدگاهتان را بنویسید