فرشید رحمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون 48 سد خاکی با هدف مهار سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک و آسیب به زیرساخت ها در گنبدکواس احداث شده است.
وی ظرفیت سدهای خاکی گنبدکواس را 13 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: 2 میلیون مترمکعب آب در این چند سد خاکی بر اثر بارندگی های 18 و 19 مرداد ماه ذخیره شد که در نهایت کشاورزان از این آب استفاده خواهند کرد. و کشاورزان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: با توجه به بارندگی های تابستانی تا پایان شهریور ماه همیشه احتمال آبگرفتگی وجود دارد و کشاورزان، دامداران و مردم باید آمادگی کافی برای مقابله با آن را داشته باشند.
رحمانی از مردم خواست در هنگام شروع بارندگی از تردد در کنار رودخانه ها، سدها و مناطق سیل خیز خودداری کنند و در صورتی که منازل و دام هایشان در شیب ها و یا در مسیر آب های جاری قرار دارند، برای جلوگیری از آسیب از آسیب دیدن خودداری کنند. دیوارهای سفالی برای تغییر جهت آب.
وی از تولید گیاهان مرتعی برای اجرای طرح های مبارزه با بیابان زایی در گنبدکواس خبر داد و گفت: در فاز اول تولید گیاهان مرتعی در ایستگاه چپرکومه به میزان 250 هزار بوته آغاز شد.
رحمانی گفت: چپرگویمه یکی از بزرگترین ایستگاه های تولید بذر گیاهی و مرتعی کشور است که سالانه 500 هزار تا بیش از یک میلیون مرتع تولید می کند.
وی ادامه داد: فرآیند کاشت گیاه در این ایستگاه از اواسط مرداد ماه آغاز شد و تا پایان آبان ماه ادامه داشت و گیاهان تولید شده پس از تولید، بیشتر از گونه های “Aterpilex، Agropyron elongatum و Kara Dag” است که برای اجرا استفاده می شود. پروژه های مقابله با بیابان زایی در شمال استان و شهرستان به مناطق در خطر انتقال و در آنجا کاشت می شود.
مساحت حفاظت و آبخیزداری منابع طبیعی شهرستان گنبدکواس با 411 هزار نفر جمعیت با وسعت 5 هزار و 72 کیلومتر مربع حدود 531 هزار هکتار است که 341 هزار هکتار آن منابع ملی و 190 هزار هکتار است. هکتار خصوصی است