
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های شرکت دولتی ساخت و توسعه زیرساخت ها با اشاره به اهمیت حمل و نقل و سهم آن در اقتصاد کشورها، به ویژه در کشور ما با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران. یکی از سیاست های اصلی وزارت راه و شهرسازی ایجاد کریدورهای ترانزیتی، بهبود شبکه و اتصال مراکز عمده جمعیتی و باری به شبکه ریلی کشور بود، گفت: در دولت سیزدهم برنامه ریزی گسترده ای برای توسعه خط ریلی کشور انجام شد. خطوط راه آهن کشور در زیرساخت انجام و تکمیل شد و برای سال 1401 یک راه آهن مهم مورد هدف قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بسیاری از این پروژه ها تکمیل و آماده بهره برداری است، افزود: راه آهن بستان آباد – خاوران بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب کشور است که در سال 1401 تکمیل و آماده بهره برداری است.
خطیبی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته قطعه اول این مسیر از میدان به بستان آباد به طول 132 کیلومتر به بهره برداری رسید و هم اکنون قطعه بین بستان آباد تا ایستگاه خاوران به طول 44 کیلومتر آماده بهره برداری است. . .
وی مهمترین مزیت احداث این خط آهن را کاهش 114 کیلومتری مسیر ریلی شمال غرب به مرکز کشور دانست و ادامه داد: علاوه بر افزایش سهم ریلی در ترانزیت. کالا و مسافر و با افزایش ظرفیت تردد، زمان سفر نسبت به مسیر ریلی موجود 4 ساعت کاهش می یابد.
3 کریدور مهم شرق آسیا به اروپا از ایران عبور می کند
معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های شرکت ساخت و توسعه زیرساخت های کشور نیز با تاکید بر اهمیت استان آذربایجان شرقی بر سر راه کریدورهای مهم بین المللی گفت: از پنج کریدور مهم اتصال شرق آسیا به اروپا سه کریدور مهم از ایران می گذرد که یکی از بخش های مهم این کریدورها راه آهن بستان آباد خاوران است.
وی حجم عملیات خاکی راه آهن مرکزی تبریز را بیش از 15 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: برای ساخت این پروژه ریلی 349 هزار متر مکعب بتن ریخته شد و 6.1 هزار تن ریل در داخل کشور تولید شد. برای ساخت آن از 84 هزار میله تراورس و 26 سوزن استفاده شده است.
خطیبی بیان کرد: 13 پل بزرگ به طول 2800 متر، 156 پل کوچک به طول یک هزار و 156 متر و دو تونل به طول 2930 متر در این مسیر احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه راه آهن بستان آباد – خاوران دو خطه است، گفت: اجرای این خط ریلی بسیار سخت بود و ارقامی که برای پروژه ای به طول 44 کیلومتر در این وسعت ارائه می شود نشان می دهد که پس از 18 سال به اتمام رسیده است.
معاونت ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های رئیس جمهور یکی دیگر از پروژه های بزرگی که در سال 1401 منابع و برنامه ها بر روی آن متمرکز شد، راه آهن رشت – خزر از کریدور شمال – جنوب بود که دریای خزر را از طریق ریل به خلیج فارس متصل می کند.
خطیبی تاکید کرد: این پروژه در حال حاضر 80 درصد پیشرفت داشته و تا پایان خرداد 1402 شاهد افتتاح و بهره برداری از این 35 کیلومتر راه آهن خواهیم بود.
وی از راه آهن دیگر همدان – سنندج به طول 151 کیلومتر خبر داد و گفت: این خط ریلی مرکز استان کردستان را به شبکه ریلی کشور متصل می کند و پیشرفت 90 درصدی دارد و با تامین منابع لازم تا شهریور 1402 به بهره برداری می رسد.
سال گذشته 200 کیلومتر راه آهن به شبکه ریلی اضافه شد
معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های شرکت ساخت و توسعه زیربنایی کشور از پنجمین پروژه با بیش از 80 درصد پیشرفت، راه آهن میانه اردبیل به طول 175 کیلومتر خبر داد و افزود: این پروژه تکمیل و قرار می گیرد. تا پایان شهریور ماه سال جاری به بهره برداری می رسد.
خطیبی گفت: در سال 1401 حدود 200 کیلومتر راه آهن به شبکه ریلی اضافه شد و در سال 1402 نیز 400 کیلومتر راه آهن به شبکه ریلی اضافه می شود.
وی تاکید کرد: تکمیل پروژه های ریلی مذکور به نفع مردم و شبکه ریلی کشور بوده و تاثیر بسزایی در جابجایی بار و مسافر خواهد داشت.