966 نفر مبتلا به آسم شناسایی شدند



به گزارش ایرنا، روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه روز دوشنبه به نقل از هاجر عوض پور افزود: با توجه به شیوع بالای آسم در جهان و افزایش روزافزون این بیماری، اولین سه شنبه اردیبهشت ماه برای ارتقای آگاهی عمومی در زمینه خطرات. عوامل، برنامه ریزی و همکاری برای پیشگیری و کنترل، روز جهانی آسم نامیده شده است.

وی گفت: آسم یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر مجاری تنفسی است که در آن بیمار اغلب دچار سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس سفتی در قفسه سینه می شود و حتی ممکن است تمام این علائم را داشته باشد. .

عوض پور گفت: علت اصلی این بیماری ناشناخته است اما تحقیقات نشان می دهد ترکیبی از عوامل ارثی (ژنتیکی) و محیطی در بروز آن نقش دارند.

وی افزود: داشتن سابقه آسم، اگزما، آلرژی بینی و آلرژی های غذایی در اعضای خانواده (مستعد ابتلا به آلرژی) احتمال ابتلا به آسم را در سایر اعضای خانواده افزایش می دهد.

کارشناس کنترل بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: قرار گرفتن در معرض برخی عوامل محیطی مانند دود یا آتش سیگار و قلع، آلودگی هوا، آلاینده های شیمیایی یا تماس های حرفه ای مانند لاستیک، رنگ، چوب و نانوایی ها می تواند منجر به آسم شود. .

وی بیان کرد: انواع عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، مواد حساسیت زا استنشاقی مانند گرده، کپک و قارچ، گرد و غبار، پر، مو یا پوست حیوانات، تغییر در کنه، آب و کنه، انواع گرد و غبار هوا به ویژه هوای سرد و خشک. ، از عوامل اصلی آسم هستند.

به گفته این متخصص، بوهای تند مانند عطر و ادکلن، تغییرات شدید احساسی مانند گریه، خنده، استرس، مکمل ها و حساسیت های غذایی به ویژه در کودکان، خوردن غذاهای آماده، عدم شیردهی، کمبود ویتامین D، چاقی و کم تحرکی، … آلودگی هوا ناشی از دود اگزوز و کارخانجات و یا گرد و غبار ریز، عوامل شیمیایی در محیط کار از دیگر عوامل ایجاد آسم در انسان است.

آوادپور ادامه داد: مصرف برخی داروها از جمله برخی مسکن ها مانند آسپرین، ایبوپروفن، استامینوفن، مفنامیک اسید و حتی مقداری قطره چشم، کم وزنی و مادر جوان، زایمان سزارین، مصرف زیاد آنتی بیوتیک به ویژه در سال های اول زندگی، ورزش و … فعالیت بدنی، قرار گرفتن مادر در معرض دود سیگار در دوران بارداری از دیگر علل مهم آسم است.

وی در خصوص شایع ترین علائم آسم گفت: سرفه های مبتلایان به آسم معمولاً در اواسط و اواخر شب و اوایل صبح یا هنگام ورزش یا قرار گرفتن در معرض محرک تشدید می شود.

کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: اگر سرفه فردی بیش از 4 هفته طول بکشد باید از نظر آسم مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی گفت: یکی از مهم ترین راه های کنترل این بیماری پرهیز از مواد محرکی است که راه های هوایی را تحریک کرده و باعث التهاب و تورم در آنها می شود.

کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: ابتلا به آسم به معنای ورزش نکردن نیست و گزینه های درمانی می تواند از بروز بیماری در حین فعالیت جلوگیری کرده و علائم را کنترل کند.

وی افزود: با توجه به اینکه ورزش منظم می تواند باعث تقویت قلب و ریه شود، این امر باعث از بین رفتن علائم این بیماری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید